Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cea mai simpla protectie DC

mitidj2008

Postări Recomandate

pentru cine nu vrea sa se coplice prea mult am gasit aceasta protectie DC deci nu are cuplare intarziatadoar decuplare boxelor, releu alimentanduse cu tensiune ce iese din amplif componeta aia cu K este releu-ldiodele zener sant de 4.3Vcondesatori de 2200uF

post-41597-139829326974_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitidj2008

6

• zal

3

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta-i scos-o dintr-o boxă ieftină?

nu. e un kit de adaus pentru amplif ce nu au. cum face PSC-Audio.

Ptr ce putere/impedanţă sînt calculate acele diode zener?

DA in cer scuse am uiat sa dau specificatii:ca sa actioneze rele-ul trebuesc minim 24V (pe prospect zice 10V dar la un acumulator de masina la 13.8V nu actiona releu asa ca am pus pe 24V si a decuplat)si maxim 90V dar daca se schimba rezistenzele se poate si mai mult dar cu tensiune tot mai mare pentru a decuplasi un curent maxim de 10A cat permite releu-l
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

adica cum? nu isi face treaba???sa tio pui in boxa.si mai merge si ca protectie incarcare acumulator plumb de 12V care la 14.2 decupleazamai tarziu fac un filmultez cu DC pe DIF. crescand de la 0 si direct 30Vdc

Link spre comentariu

Of! Ca să fie mai clar: nu e o protecţie sigură, altfel nu s-ar mai fi folosit scheme mai complicate şi circuite dedicate. Te bazezi pe încărcarea unor cond electrolitici, care sînt slabi calitativ. Asta implică un timp mare la deconectare, în care ce crezi că fac difurile? Pe urmă, trebuie buchisit fiecare canal în parte ptr găsirea unui prag acceptabil, din acele diode zener. Cum faci să separi cazul apariţiei bruşte de tensiune continuă, de cel al semnalului mare, exagerat, dar care încarcă mai lent cond? Cu schema asta nu poţi.Am văzut ce amplifuri foloseşti şi ''protecţia'' asta nu e deloc potrivită. Las-o ptr încărcat acumulatori auto.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări