Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionari manuale la masini unelte

ghettoman

Postări Recomandate

Am gasit o estfel de placa la o fabrica care se lichida (era montata pe un banc de masurat planeitatea la robineti din fonta)dar din pacate pana sa ma hotarasc eu a fost sparta pentru a se recupera bancul de metal de desuptul ei si duce la fier vechi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghettoman

14

• daredan

7

• mihaighe

2

• radu cnc

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si eu as lua o astfel de placa daca as avea banii si daca as avea unde sa o pun. Daca stau bine si ma gandesc.... ar fi buna si de piatra funerara :mort

:rzb :yahoo: Ai un dezvoltat simt al umorului...negru! Si ca sa nu fiu offtopic, cu ceva ani in urma, am vazut la AEM Timisoara o asemenea placa din metal,rectificata. Pe atunci, nu aveam pe "inventar" ca pasiune masinile unelte si deci nu am intrat in amanunte.
Link spre comentariu

:da de fapt ma gandisem sa apelez la serviciile unei firme care fabrica astfel de pietre funerare pentru a achizitiona un bloc de granit. Insa, cat ar fi de bine rectificat...

Iti garantez eu ca vei dubla pretul uneia de fabrica.Am incercat :nas: Am reusit in sfirsit sa-i fac masa suport.Mai trebuie sa cumpar doar suporturile reglabile pentru placa.E ceva facut la repezeala chiar in ajunul de an nou.Atunci am avut timp :jytuiyu .Trebuie sa-mi fac neaparat o masa de sudura A iesit ca naiba.... :speriat

post-148-139829363198_thumb.jpg

post-148-139829363207_thumb.jpg

Link spre comentariu

Doctore, urmareste filmul pana la capat.

Pai?Iar porcaria asta de teava dreptunghiulara sudata de 2 nu o sudez cu electrodul , o sudez MIG.Nu e problema de sudura problema e de pozitionare.Am "pierdut trenul" sa iau de la fier vechi o placa de 6 mm de 1/2 metrii.Iar cind sudezi "in aer" e cam greu.La asta ma refer.Masa cu cleme.
Ala heftuieste gresit.Poti sa ai 1000 de menghine ca tot trage sudura unghiul de 90.E o tehnica.....Trebuie sa caut pe calculator un filmulet unde explica un "carunt in ale sudurii" tehnica de heftuire a unui paralelipiped.Totul e de incalzirea metalului.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Stateam de vorba cu un strungar cu parul alb despre strunguri.Si la un moment dat vine vorba despre intretinere la care el ma intreaba care e cea mai importanta parte.I-am raspuns bineinteles ghidajele, la care el zimbind....nu ghidajele,pasla de pe sania care aluneca pe ghidaje :da

Link spre comentariu

Intradevar, au un rol important daca stai si te gandesti ca ele curata calea de alunecare a saniei. Daca sunt mizerii pe calea de rulare (in special dupa ce prelucrezi fonta sau alama) pe langa faptul ca-ti poate afecta precizia, in timp mananca si din suprafete. Primul lucru care l-am facut la strung a fost sa le inlocuiesc, insa nu stiu cat de bine am facut ca le-am facut putin cam stranse. Oricum, rolul acelei pasle este dublu: in primul rand de lubrifiere si al doilea rand de curatare.Ce am retinut din link-ul postat de mine este ca la masinile unelte sunt patru etape de intretinere/reparatie: revizie tehnica, reparatie curenta 1, reparatie curenta 2 si in final reparatia capitala. La fiecare faza se fac anumite lucrari care, asa cum banuiam, sunt normale. Deci, daca avem strung avem de lucru cu intretinerea lui :da

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări