mihaighe Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Am gasit o estfel de placa la o fabrica care se lichida (era montata pe un banc de masurat planeitatea la robineti din fonta)dar din pacate pana sa ma hotarasc eu a fost sparta pentru a se recupera bancul de metal de desuptul ei si duce la fier vechi. Link spre comentariu
en Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 Si eu as lua o astfel de placa daca as avea banii si daca as avea unde sa o pun. Daca stau bine si ma gandesc.... ar fi buna si de piatra funerara :yahoo: Ai un dezvoltat simt al umorului...negru! Si ca sa nu fiu offtopic, cu ceva ani in urma, am vazut la AEM Timisoara o asemenea placa din metal,rectificata. Pe atunci, nu aveam pe "inventar" ca pasiune masinile unelte si deci nu am intrat in amanunte. Link spre comentariu
daredan Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 de fapt ma gandisem sa apelez la serviciile unei firme care fabrica astfel de pietre funerare pentru a achizitiona un bloc de granit. Insa, cat ar fi de bine rectificat... Link spre comentariu
ghettoman Postat Ianuarie 1, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2012 de fapt ma gandisem sa apelez la serviciile unei firme care fabrica astfel de pietre funerare pentru a achizitiona un bloc de granit. Insa, cat ar fi de bine rectificat...Iti garantez eu ca vei dubla pretul uneia de fabrica.Am incercat Am reusit in sfirsit sa-i fac masa suport.Mai trebuie sa cumpar doar suporturile reglabile pentru placa.E ceva facut la repezeala chiar in ajunul de an nou.Atunci am avut timp .Trebuie sa-mi fac neaparat o masa de sudura A iesit ca naiba.... Link spre comentariu
gaby Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Doctore, urmareste filmul pana la capat. Link spre comentariu
ghettoman Postat Ianuarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Doctore, urmareste filmul pana la capat. Pai?Iar porcaria asta de teava dreptunghiulara sudata de 2 nu o sudez cu electrodul , o sudez MIG.Nu e problema de sudura problema e de pozitionare.Am "pierdut trenul" sa iau de la fier vechi o placa de 6 mm de 1/2 metrii.Iar cind sudezi "in aer" e cam greu.La asta ma refer.Masa cu cleme. Ala heftuieste gresit.Poti sa ai 1000 de menghine ca tot trage sudura unghiul de 90.E o tehnica.....Trebuie sa caut pe calculator un filmulet unde explica un "carunt in ale sudurii" tehnica de heftuire a unui paralelipiped.Totul e de incalzirea metalului. Link spre comentariu
gaby Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 La sfarsitul filmului arata cum sa iti faci o masa simpla pentru sudura. Link spre comentariu
daredan Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Un referat despre intretinerea masinilor unelte care mie mi-a placut. Contine suficiente informatii pentru formarea unei idei despre ce inseamna si ce presupune reparatia masinilor-unelte. http://www.scribd.com/doc/54774397/Men-Tenant-A Link spre comentariu
ghettoman Postat Ianuarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Stateam de vorba cu un strungar cu parul alb despre strunguri.Si la un moment dat vine vorba despre intretinere la care el ma intreaba care e cea mai importanta parte.I-am raspuns bineinteles ghidajele, la care el zimbind....nu ghidajele,pasla de pe sania care aluneca pe ghidaje Link spre comentariu
daredan Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Intradevar, au un rol important daca stai si te gandesti ca ele curata calea de alunecare a saniei. Daca sunt mizerii pe calea de rulare (in special dupa ce prelucrezi fonta sau alama) pe langa faptul ca-ti poate afecta precizia, in timp mananca si din suprafete. Primul lucru care l-am facut la strung a fost sa le inlocuiesc, insa nu stiu cat de bine am facut ca le-am facut putin cam stranse. Oricum, rolul acelei pasle este dublu: in primul rand de lubrifiere si al doilea rand de curatare.Ce am retinut din link-ul postat de mine este ca la masinile unelte sunt patru etape de intretinere/reparatie: revizie tehnica, reparatie curenta 1, reparatie curenta 2 si in final reparatia capitala. La fiecare faza se fac anumite lucrari care, asa cum banuiam, sunt normale. Deci, daca avem strung avem de lucru cu intretinerea lui Link spre comentariu
philiprobz Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Stie cineva unde poate fi gasit un astfel de dreptar la noi in tara? Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Stie cineva unde poate fi gasit un astfel de dreptar la noi in tara? asa ceva caut si eu si nu gasesc. as cumpara rapid unul Link spre comentariu
aventtini888 Postat Noiembrie 9, 2014 Partajează Postat Noiembrie 9, 2014 cunosc pe cineva care are dar nu cred ca le vinde poate sa te ajute sa repari . Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Noiembrie 10, 2014 Partajează Postat Noiembrie 10, 2014 cunosc pe cineva care are dar nu cred ca le vinde poate sa te ajute sa repari . sa repar ghidajele sau sa imi fac un dreptar dupa al lui. da un contact tel sau mail poate ma ajuta omul. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Aprilie 19, 2015 Partajează Postat Aprilie 19, 2015 http://www.micron-tools.ro/p/1493/rigla-planeitate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum