blueicon Postat Martie 22, 2018 Partajează Postat Martie 22, 2018 Cate pozitii are acel comutator? Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Martie 22, 2018 Partajează Postat Martie 22, 2018 3 hours ago, blueicon said: Cate pozitii are acel comutator? 4 pozitii: 2 de pick-up, una de tuner si inca una de aux.... comutatorul functioneaza, are un surub in spate pe care il pot roti cu un cleste si va schimba sursele.... doar nenorocita de tija de plastic s-a rupt la fix... Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Martie 22, 2018 Partajează Postat Martie 22, 2018 Toate mărimile și formele, pentru toate buzunarele https://eu.mouser.com/Electromechanical/Switches/Rotary-Switches/_/N-5g2i?P=1yvsm2dZ1ytibi2 Nu te uita la cele pentru curenți mari Sau mai caută pe google "4 positions 2 pole rotary switches" Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 13 hours ago, Real Minitehnicus said: Toate mărimile și formele, pentru toate buzunarele https://eu.mouser.com/Electromechanical/Switches/Rotary-Switches/_/N-5g2i?P=1yvsm2dZ1ytibi2 Nu te uita la cele pentru curenți mari Sau mai caută pe google "4 positions 2 pole rotary switches" mersi de info, stiu si eu.... ma costa in schimb cu tot cu transport mai mult decat am dat pe intregul amplificator. Eram interesat legat de comutator daca are cineva vreo idee cu ce se poate lipi acel plastic incat sa mai si reziste la actionare. O informatie despre cum si cu ce s-ar fi putut lipi era binevenita pentru viitor. Mai am patit-o de vreo doua ori cu alte butoane vechi de 40-50 de ani care se rup pur si simplu cand le scoti.... un potentiometru se mai gaseste dar un buton care sa semene cu cel scos din orice aparat vechi, mai greu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 (editat) Am detinut acest sistem de nou , cumparat in 1990 . La problema cu comutatoarele am rezolvat prin demontarea comutatorului , notarea firelor , etragerea axului ramas si confectionat altul din aluminiu dupa cotele celui vechi. Dupa verificarea cotelor trebuie pilit , frezat etc pe doua laturi pentru introducerea contactelor mobile si abia dupa montarea completa se pileste partea plana unde se monteaza butonul. Am facut operatia la ambele comutatoare odata si nu am mai avut probleme dupa montarea axelor de aluminiu , primul care sa rupt fiind cel de la deck . Acum in 2018 cred ca e mai confortabil (sau poate ca nu ) inlocuirea lor , avand in vedere oferta de pe piata . Amplificatorul a cedat de cateva ori la chefuri dar de fiecare data l-am adus in parametrii de fabrica ( atentie mare la electrolitici si imperecherea tranzistoarelor din etajul final ). La potentiometru de volum balans am dat cu grafit (creion clasic cu mina moale ) pe suprafata rezistiva , am schimbat vaselina si cursoarele o singura data cand caraiala devenise enervanta ( aprox 2-3 ani de la cumparare ). Nu am avut a doua interventie la potentiometru. Problema cu rola presoare a venit repede si am confectionat la acelasi strungar mai multe gume din cauciuc special , iar in urmatorii 7-8 ani am mai schmbat 2 gume la rola . Clapele de la cas se rezolvau cu super glue ( aparuse deja pe piata ) si lasate sa polimerizeze la cald ( 40 45 grade ) si am schimbat 3-4 motoare si tot atatea curele . Prin 1999-2000 a fost donat . Editat Martie 23, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
adi1967 Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Doar lipit nu cred ca o sa tina prea mult.Daca s-ar putea gauri axul prin centru cu un burghiu de 2-3 mm , iar in gaura sa se introduca o tija metalica, dupa carese lipeste ar avea viata mai lunga. 1 Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Poti sa faci alt ax, din metal, o serie din comutatoare avea ax din metal, la o mea am facut axul, un strungar binevoitor si o pila si in 30 minute este gata Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Multumesc de sfaturi... Cu strungarul mai greu ( de gasit si de facut), insa am sa incerc cu axul gaurit si tija metalica bagata in el... asta pot face si eu. De celelalte intrebari din primul meu post are cineva vreo idee? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 (editat) In acei ani ,prin natura locului de munca ,nu am platit nimic ,se putea orice . A fost sistemul de suflet, pe care abia dupa 12 luni de la angajare am fost in masura sa- l cumpar . Total off topic :din primul salariu am cumparat MAVO 2 si la un an sistemul . Cred ca mai am schema originala de la amplificator ,tiparita pe hartie cerata. O donez .Retul in privat . Scuze de offtopic .Am descoperit tarziu subiectul. Editat Martie 23, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 24 minutes ago, Sorin - Viorel Mares said: De celelalte intrebari din primul meu post are cineva vreo idee? Ți-am răspuns eu în altă parte unde ai pus aceleași întrebări. N-are sens să repet și aici. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 (editat) 28 minutes ago, razvan-l1 said: .Cred ca mai am schema originala de la amplificator ,tiparita pe hartie cerata. A fost foarte răspândită. Eu (și cred că mulți alții care au lucrat ca electroniști în acele vremuri) le am pe toate. (cas, tuner amplif pe lângă multe altele ale produselor electronice românești) Și Electronica și Tehnoton atașau schema la manualul de instrucțiuni livrat la achiziționarea produsului. Și IEI-ul pe vremea cealaltă. Doar ce a făcut după nu a mai fost cu schema la vedere (AHF-T701 și AHF-P201/AHF-P121) Editat Martie 23, 2018 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 1 hour ago, razvan-l1 said: In acei ani ,prin natura locului de munca ,nu am platit nimic ,se putea orice . A fost sistemul de suflet, pe care abia dupa 12 luni de la angajare am fost in masura sa- l cumpar . Total off topic :din primul salariu am cumparat MAVO 2 si la un an sistemul . Cred ca mai am schema originala de la amplificator ,tiparita pe hartie cerata. O donez .Retul in privat . Scuze de offtopic .Am descoperit tarziu subiectul. Multumesc de intentia buna insa nu e nevoie de asa efort, eram doar curios legat de versiuni si cele 3 piese misterioase lipsa din schema de pe internet. Altfel cel pe care il am e la fel ca in schema de pe internet.... i-am schimbat electroliticii, potentiometrii ii merg, iar de folosit, nu il folosesc zilnic, asa ca o sa stea mai mult la pastrare... deh, m-a apucat si pe mine nostalogia trecutului cu toate ca nu am trait acele vremuri. Link spre comentariu
sadang Postat Aprilie 15, 2022 Partajează Postat Aprilie 15, 2022 (editat) Aici este schema casetofonului deck MT3220 incarcata de alex_n2011 ca 4 scanari, pe care le-am prelucrat grafic si am facut un upscale la 300dpi de la 72dpi. Daca are altcineva o alta schema a casetofonului din miniturnul MT3220 la o calitate mai buna, sau o poate scana la minim 300dpi, il rog sa o faca si ma ocup eu de prelucrarea grafica a acesteia. Multumesc. - https://i.imgur.com/FYAxkNy.jpg Editat Aprilie 15, 2022 de sadang Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 15, 2022 Partajează Postat Aprilie 15, 2022 https://imgur.com/a/2q3zIxL O variantă ușor editată cu Paint ! Link spre comentariu
tm07uxo Postat Aprilie 16, 2022 Partajează Postat Aprilie 16, 2022 Super-glue pus din belsug peste rana pieselor de plastic.. Rapid presarat peste BICARBONAT DE SODIU si prelucrat prin pilire , slefuire excesul de material....Ciudat acest lipici ...de degete se prinde instant cit ai zice BILCA dar de unele materiale nu....Ramine lichid multa vreme ...Atunci...Daca nu aveti acasa bicarbonat se poate aplica peste rana pieselor unsa cu super-glue si CLOROFORM care lucreaza ca un catalizator....Succesuri va doresc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum