Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LINIE MINI COMPONENT (MINITURN) ELECTRONICA 3220

Postări Recomandate

Vizitator Adrian Cristea

Poate sa ma ajute si pe mine cineva? Am aceeasi problema la 3220, amplif. Un canal se aude perfect si clar, altul fasaie, plesneste si se aude fff incet. Am incercat sa il duc la un radio-progres dar individul a spus ca nu il poate repara, lipsa piese, etc. Stie cineva unde il pot repara? Ms.anticipat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Nu am acum la indemana schema de la jucaria asta,insa in cea postata se vede in stanga sus un inceput de claviatura.Daca o sa va uitati mai atent pe schema la acea claviatura o sa identificati pinul 2j si 2i.Acolo vin conectate puntile de la potentiometru.Posibil sa fie scoase cose pe cablaj,daca nu,nu e gresit nici pe claviatura(sau cautati condensatorii C115 -C135).

PS- Am dat de o schema completa,am notat pe schema cu rosu unde vin firele de la potentiometre 

post-179783-0-71434700-1452452211_thumb.gif

Link spre comentariu

Multumesc dl Doru. Acolo mi-era clara situatia, sunt cele doua fire albastre care vin de la prizele de fiziologic a  potentiometrelor de volum. Nu stiu unde se lipeste cel verde , care vine de la priza (de fiziologic ?) a potentiometrului de balans (existenta fizic !) si merge undeva pe partea cu lipituri a cablajului..

Editat de Armonia-S56
Link spre comentariu

Dpdv electric acolo vin cuplate prizele potentiometrului,unde am notat pe schema.Ca pe cablaj sunt cose special pt asta,atunci e alta treaba,urmariti traseul de la claviatura la condensator si mai apoi unde se mai duce...trebuie sa fie un loc cat mai aproape de potentiometru.Nu am schema cablajului,dar cred eu ca nu e mare lucru de urmarit putin traseul.

Acum vad ca va referiti la potentiometrul de balans...ala nu are priza in schema si nici in realitate n-ar avea rost sa o aiba...ce treaba are volumul fiziologic cu balansul?Singura explicatie ar fi ca potentiometrul a fost fabricat cu acea punte,dar in cazul de fata nu se foloseste.

Link spre comentariu

Asa am crezut si eu. La aparatul care a ajuns la mine, mai exista un capat de fir de circa 2 cm lipit pe priza potentiometrului de balans . Balansul functioneaza defectuos (egalizeaza canalele in pozitii diferite ale potentiometrului , in functie de tipul de sursa selectata din comutatorul de surse). Nici loudnessul nu functioneaza corespunzator (abia e perceptibil) si prima intrebare ce mi-am pus-o a fost legata de rostul acelui fir lipit pe priza de la potentiometrul de balans. Cautand pe acest topic, am gasit poza aparatului postata de initiatorul topicului , in care se observa si firul verde care duce la acea priza a potentiometrului de balans , din pacate celalalt capat nu stiu unde trebuie sa fie. In schema nu e figurat nimic.Sunt curios daca la alte aparate exita acel fir sau doar la al meu si la al initiatorului topicului s-a improvizat ceva.

Pozele nu-s de la aparatul meu, sunt cele gasite pe prima pagina in acest topic.

post-227210-0-05909200-1452455199_thumb.jpg

Editat de Armonia-S56
Link spre comentariu

Rolul ei nu il cunosc, dar daca e nevoie pot face poze cu doua potentiometre volum + balans (modelul pentru combina Tehnoton care constructiv pare identic cu cel de fata). Nu stiu daca ar fi utilizat potentiometrul de balans pentru altceva (caz in care ar fi utilizat si priza respectiva) pentru ca are acel "opritor" pe mijloc spre deosebire de cele pentru volum.

Link spre comentariu

Nici eu nu-i inteleg rostul .. Dar aparatul nu merge cum ar trebui sa mearga. Inainte de a incepe sapaturile printre cablurile ecranate/ comutatoare / piese / lipituri etc, m-am amagit ca voi scapa usor doar lipind un fir. De aia am apelat aici , ca sa exclud cu certitudine acel fir ca si cauza a defectului.

L.E. O sa incerc sa o pun la masa. Multumesc de idee.

Editat de Armonia-S56
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări