Vizitator leevyou Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Numai acum imi dau seama ce diferenta era intre ce faceam noi romanii si, sa zicem, japonezii in acele vremuri pre-revolutionare. Dar ce mandru eram de deck-ul meu Electronica pe care l-am preferat celui de Electromures la acea data si nici acum nu stiu daca am ales bine. Parca totusi imi vine acum sa cred ca mecanica de la Electromures era mai fiabila si solida. De electronica, nu stiu ce sa spun. Poate cineva ma lamureste, macar acum, tardiv. Link spre comentariu
JAD Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Numai acum imi dau seama ce diferenta era intre ce faceam noi romanii si, sa zicem, japonezii in acele vremuri pre-revolutionare. Dar ce mandru eram de deck-ul meu Electronica pe care l-am preferat celui de Electromures la acea data si nici acum nu stiu daca am ales bine. Parca totusi imi vine acum sa cred ca mecanica de la Electromures era mai fiabila si solida. De electronica, nu stiu ce sa spun. Poate cineva ma lamureste, macar acum, tardiv.Mecanica de pe deckurile Electromures era metalica, produsa chiar de ei, dar de fiabila si solida a ferit-o Dumnezeu. Cea ungureasca de plastic de pe deckurile Electronica era mai ingrijit lucrata, mai buna calitativ in stare noua dar putin rezistenta in timp datorita materialului folosit (plastic).Electronica era comparabila. Link spre comentariu
gigiones Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 va salut, vin si eu cu o intrebare in urma descoperirii ,,mirajului'' Tuner si Amplificator Electronica din miniturn; Deocamdata am dat un ochi prin amplificator, am schimbat o mufa 5 DIN, curatat, gresat potentiometrii si comutatoarele, am schimbat absolut toti electroliticii in el, functioneaza ok, insa -poate e o parere a mea- incalzeste un pic cam tare in zona rezistorilor R15 si R11.... Cea de 2w (R15) cu volumul la mijloc nu poti tine mana pe ea...!!!!Sunt simptome comune amplificatoarelor sau al meu o mai avea ceva in neregula ??? am pus mana si pe finali, sunt un pic calzi insa se poate tine mana pe ei....condensatorii mari de 4700 50v sunt reci.. Si inca ceva ...cu pot inlocui un condensator styroflex de 2,2 nF (C104) are un terminal rupt si nu-l pot lipi !!!???- am cam de toate de 2,2 nF, insa nu am styroflex !!!!! Link spre comentariu
mila Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Pune orice ai daca are si tensiunea necesara.Si fa modificarea pe ambele canale. Link spre comentariu
gigiones Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 o sa trebuiasca sa experimentez pana la urma, daca nu gasesc la valorile din schema(styroflex 2,2nF/500v si ceramic 39pF /500v) sunt c104 si c103 si bineinteles perechile de pe canalul stangmai astept ceva pareri in legatura cu incalzirea rezistentelor mentionate !!!!! pana atunci o sa bag nasul in tuner. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Iunie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2012 o sa trebuiasca sa experimentez pana la urma, daca nu gasesc la valorile din schema(styroflex 2,2nF/500v si ceramic 39pF /500v) sunt c104 si c103 si bineinteles perechile de pe canalul stangmai astept ceva pareri in legatura cu incalzirea rezistentelor mentionate !!!!! pana atunci o sa bag nasul in tuner.stiroflex, nestiroflex, ceramic, neceramic, se inlocuieste condensatorul cu unul care are parametrii: capacitate si tensiune identice (tensiunea poate fi superioara), obligatoriu identici pe ambele canale; dupa atitia ani as schimba toti condensatorii electrolitici de "kakao" montati in aceasta statie .... ; mai sint si o seama de panarame de rezistente.... va doresc succes, numai sa reziste cablaju' la lipiri si dezlipiri...cit despre tuner al meu a functionat 3 zile dupa ce l-am cumparat, dupa care am vazut ca rezistente (cred ca am spus intr-un post anterior) care aveau terminalele crapate (d'alea verzi, fara cod de culori) si nu mai faceau contact - "fortate" la montare.... cu tot respectul va recomand sa incercati sa reparati un Marantz Link spre comentariu
gigiones Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 am rezolvat cu ceramicii...am schimbat si toti electroliticii cu exceptia celor de 0,47uf/250v..etc....functioneaza ok, urmeaza sa schimb si rezistentele R11 si R15 care se incalzesc , cu altele la 5w Link spre comentariu
gigiones Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 dupa schimbarea rezistentelor, parca se incalzesc mai putin.!!!! insa a crapat mecanica de la memoria tunerului ....s-a rupt tija/opritorul de la butoanele 1 si 2 in 2 locuri...aku stau cu el deschis pana gasesc sau improvizez ceva !!! .......vreo idee ???? Link spre comentariu
gigiones Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 pentru tuner are cineva schema ? Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Iunie 8, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2012 pentru tuner are cineva schema ?Daca tot esti la acest subiect si te uiti pe prima pagina gasesti si schemele........... Link spre comentariu
gigiones Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 ok, merci ...le-am luat si pe acelea insa sunt inutilizabile pentru ochii mei !!! Link spre comentariu
gigiones Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 am rezolvat si problema cu mecanica de la blocul de memorii...@kripton mi-a dat ideea si mare dreptate a avut -zic asta desi nu m-am indoit niciodata de sfaturile lui-se potriveste perfect mecanica de la programatorul tv cu 6 clape....Daca cineva a reusit si echilibrarea canalelor la amplificator, poate ne zice si noua cum !!!!???? am incercat metodele gasite pe aici cu intercalarea mA si Ube, insa canalul stang se aude mult mai incet dacat calalalt..!? se obtine o oarecare echilibrare cu balansul pe standa la maximum !!! Link spre comentariu
kripton Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Salut , Trebuie precizat ca numai programatorul Tv . escamotabil are aceleasi caracteristici mecanice la comutator. La celelalte programatoare , desi unele, au si ele 6 butoane, distanta intre acestea este mai mare .Pentru echilibrarea canalelor , trebuie gasita prima data cauza diferentei de amplificare. Daca static , ambele canale sunt corecte , se poate folosi metoda dinamica prin injectarea aceluiasi semnal , simultan , la intrarea ambelor canale si vizualizarea consecutiva si comparabila , pe fiecare etaj , incepand de la intrare spre iesire , cu balansul la mijloc. Evident ca este necesar un generator audio si un osciloscop , eventual cate o sarcina artificiala ( pentru a nu deranja ) . Nivelul semnalului si frecventa nu sunt critice; se poate alege o valoare medie , conteaza de fapt comparatia intre cele doua canale, etaj cu etaj . La gasirea unei diferente intre doua etaje similare , acestea se vor cerceta cu atentie . Acolo unde exista semireglaje , se vor egaliza iar unde nu , se verifica atent componentele pasive si traseele din buclele de reactie . O diferenta de amplificare datorata dispersiei de parametri la componentele active, poate exista, dar asta se poate datora in general inlocuirii unora dintre ele .Totusi, nu este exclusa o defectiune interna care sa duca la modificarea amplificarii . Link spre comentariu
gigiones Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 dupa mai mule observatii, am constatat ca dezechilibrul canalelor se manifesta la volum foarte mic, urcand volumul canalele se echilibreaza ...de unde se poate trage concluzia ca problema apare din cauza potentiometrului de volum.!!!!! poate fi reparat ? se gaseste pe la cineva ? Link spre comentariu
slkslkslk Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Si eu am un amplificator electronica industriala 3220 saracu cand a ajuns la mine nu mergea deloc, i-am inlocuit transformatorul si potentiometrul (pentru ca un canal mergea la maximum si unu la minim) cu unu de 100k dar din pacate nu avea loudnes pe el asa ca am luat din ceea ce scotea potentometrul si am dus intr-unul de 50 k pentru functia loudnez(fiziologic) si merge perfect pe 4 boxe electronica industriala jazz !, poti incerca sa scoti potentiometrul si sa pui unul nou dar dublu si sa vezi daca mai este diferenta daca nu este numai bine si ai sanse sa repari daca nu trebuie luat la verificat partea de amplificare de preamplificare e o bataie de cap destul de mare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum