Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transmitere seriala prin FO

Vizitator Paul.B

Postări Recomandate

Vizitator Paul.B

Buna ziua si La Multi Ani pe 2006!As dori, daca puteti, sa ma ajutati intr-o problema...Cum as putea sa relizez o transmitere seriala prin fibra optica?De ce as avea nevoie sa adaptez fibra optica de circuitul specializat sau cum se poate face aceasta.Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

1

• sborkuti

1

Top autori în acest subiect

Printr-un Elektor de prin 2002 (parca) era o schema cu ce vrei tu. Basically se folosesc un LED si un fototranzistor speciali (cu mount pentru fibra optica) si toata informatia se transmite optic, folosind un protocol cu o modulatie oarecare (de exemplu OOK - transmiti un semnal de o anumita frecventa pentru 1, iar pentru 0 nu transmiti nimic). O sa vad daca mai dau de articolul ala pe undeva.

EDIT: mi-am adus aminte ca schema folosea cateva din componentele listate mai jos:

http://www.toshiba.com/taec/Catalog/Lin ... amilyid=19

EDIT IAR: mi-am adus aminte (iar!) ca articolul nu vorbea despre o comunicatie efectiva prin fibra optica, ci doar despre un amplificator (sau mixer) care avea intrare de fibra optica, ceea ce nu cred ca te ajuta prea mult. Dar ideea de baza ramane cea de mai sus. Desigur, poti folosi alte modulatii (FM de exemplu). Sunt destul de convins ca si pe net gasesti cateva scheme.

Link spre comentariu
Vizitator Paul.B

Multumesc!Ma interesa emitatorul si receptorul... nu stiam cum se poate atasa FO la ele... Intr-adevar, trebuie sa fie un LED si un fototranzistor special pentru asa ceva.Probabil voi folosi 2 fibre multimod.. iar ceea ce ofera linkul propus de tine, banuiesc ca sunt niste drivere pentru transmitere pe FO.Multumesc inca odata!

Link spre comentariu
Vizitator Paul.B

Problema se complica prin faptul ca transmiterea pe seriala prin fibra optica trebuie sa fie ceva de genul sutelor de MHzDeci, semnalul care iese dintr-un pin de port de la un controller, va intra (optional) intr-un buffer, pentru o eventuala amplificare, dupa care va merge direct in emitator , apoi prin FO la receptor...Cunoasteti dispozitive de emisie-receptie pentru frecventa asa mare?Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări