spiderflash Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Buna ziua,am si eu o problema cu un aragaz mai vechi facut la Satu Mare in sensul ca nu imi dau seama cum poate fi inlocuita duza de la cuptor cu una pentru butelie.Ideea este in felul urmator:Eu am inchiriat o garsoniera care are in dotare acest aragaz(pe butelie deoarece blocul nu e prevazut cu gaze) si fiindca nu imi plac lucrurile facute de mantuiala am decis sa iau la verificat instalatia de gaza.Am achizitionar regulato,furtun,duze,etc insa nu imi dau seama cum poate fi inlocuita duza de la cuptor fiindca spatiul este foarte stramt.Am propus initial proprietarului sa schimb aragazul(impartind costul)insa acesta nu a fost de acord iar eu acum am inceput sa-l reconditionez pe acesta.Doresc daca se poate sa-mi oferiti cat mai multe informatii despre acest aragaz(poate chiar un manual de utilizare daca mai exista)fiindca vreau ca totul sa fie in ordine.Un alt lucru care l-am observat a fost faptul ca in momentul in care aprindeam cuptorul dupa cateva minute se stingea cu un zgomot destul de neplacut si ma gandesc ca este de la tablita aceea pentru reglare a fluxului de aer sau de la duza.In alta ordine de idei exista vreun pericol sa sar in aer :cry: daca face asa?Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Ai spus ca spatiul la cuptor este mic. Scoate arzatorul afara ridicindu-l in sus. Vezi ce tip de arzator este, cu o diuza, cu 10 diuze, sau cite or fi. Apoi cure-ti cu un ac subtire fiecare diuza, il pui la loc si reglezi acel colier de tabla in asa fel incat dat la maxim sa nu se stinga, dar nici sa scoata fum. Spor la treaba, Petrica Link spre comentariu
spiderflash Postat Octombrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Va multumesc pentru raspuns insa arzatorul(ochiul)formeaza un bloc compact cu partea in care este infiletata diuza iar pentru a-l scoate trebuie desfacuta conducta care alimenteaza cuptorul cu gaz iar acest lucru imi este cam frica sa fac deoarece acea conducta este cam veche si daca trag tare cu cheia ma tem ca se va crapa. Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Va multumesc pentru raspuns insa arzatorul(ochiul)formeaza un bloc compact cu partea in care este infiletata diuza iar pentru a-l scoate trebuie desfacuta conducta care alimenteaza cuptorul cu gaz iar acest lucru imi este cam frica sa fac deoarece acea conducta este cam veche si daca trag tare cu cheia ma tem ca se va crapa.Mai ai o posibilitate: sa te duci in talcioc si sa cumperi un aragaz mic cu doua ochiuri(nou-nout), turcesc, costa 50 de lei si muti doar furtunul cu regulatorul de presiune la acest aragaz. Nu stiu de ce i-ti trebuie cuptor, vrei sa te incalzesti la el?, daca nu asta este metoda, numai sa vrea proprietarul. Petrica Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum