Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparatul meu masoara bine?

bumsound

Postări Recomandate

am 3 acumulatori de 1.2V 800mA legati in serie. dupa ce i-am incarcat si i-am mai folosit putin aveau o tensiune de 3.9V. am alimentat un led si am masurat tensiunea pe el. imi arata 2.8v. apoi am montat aparatul in serie si imi arata un consnum de 400mA. e corect asa?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bumsound

4

• gabiferaru

2

• Th3_uN1Qu3

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Probabil ca masuratorile sunt corecte. Oricum experimentul facut de tine e irelevant ca masuratoare. Daca asta vrei sa afli, e normal sa scada tensiunea cand conectezi un consumator la o sursa, iar daca 400mA ti se par putini raportat 3A iarasi e normal, cu siguranta cei trei acumulatori inseriati nu pot duce o sarcina care suge 3A.Probabil ca te asteptai ca 3 x 800mA (serie) = 2.4A :ras:

Link spre comentariu

nu ma asteptam sa ia 2.4A. stiu ca doar in paralel creste, da nici 400mA. acumulatorii au capacitati ce variaza intre 750 si 830mA. dar m-as fi asteptat undeva la 700mA sa consume. e vreo formula dupa care verifici datele din postul initial?

Link spre comentariu

"dupa ce i-am incarcat si i-am mai folosit putin aveau o tensiune de 3.9V."Cu ce si cum i-ai incarcat?Cu ce sarcina i-ai folosit si cat timp?Cum ai masurat cei 3,9V, in gol sau cu sarcina?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări