bumsound Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 am 3 acumulatori de 1.2V 800mA legati in serie. dupa ce i-am incarcat si i-am mai folosit putin aveau o tensiune de 3.9V. am alimentat un led si am masurat tensiunea pe el. imi arata 2.8v. apoi am montat aparatul in serie si imi arata un consnum de 400mA. e corect asa? Link spre comentariu
gabiferaru Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Aparatul masoara bine. Alimentarea ledului ai facut-o prost. Link spre comentariu
bumsound Postat Octombrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2011 de ce e facuta prost? Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 3,9V e mult pentru un led plus ca trebuia o rezistenta de limitare acolo.Risc sa il arzi. Link spre comentariu
bumsound Postat Octombrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2011 e un led cree care rezista pana la 3A. eu intrebam daca is corecte masuratorile si daca rezultatele is bune Link spre comentariu
gabiferaru Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Probabil ca masuratorile sunt corecte. Oricum experimentul facut de tine e irelevant ca masuratoare. Daca asta vrei sa afli, e normal sa scada tensiunea cand conectezi un consumator la o sursa, iar daca 400mA ti se par putini raportat 3A iarasi e normal, cu siguranta cei trei acumulatori inseriati nu pot duce o sarcina care suge 3A.Probabil ca te asteptai ca 3 x 800mA (serie) = 2.4A Link spre comentariu
bumsound Postat Octombrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2011 nu ma asteptam sa ia 2.4A. stiu ca doar in paralel creste, da nici 400mA. acumulatorii au capacitati ce variaza intre 750 si 830mA. dar m-as fi asteptat undeva la 700mA sa consume. e vreo formula dupa care verifici datele din postul initial? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Daca nu poti asigura tensiune suficienta acelui LED el nu va trage curentul maxim. Ia incarca acumulatorii si vezi cat iti consuma cu ei full. Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 "dupa ce i-am incarcat si i-am mai folosit putin aveau o tensiune de 3.9V."Cu ce si cum i-ai incarcat?Cu ce sarcina i-ai folosit si cat timp?Cum ai masurat cei 3,9V, in gol sau cu sarcina? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum