Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa alimentare reflectoare cu halogen

Vizitator iNSANES

Postări Recomandate

Vizitator iNSANES

Buna seara,Am nevoie de niste informatii, sunt pe nicaieri cu tot ce tine de domeniul acesta. Vreau sa duc niste lampi cu halogen de 400W intr-un loc unde nu am acces la priza, etc. Ce surse de energie electrica sa folosesc ?!Astept raspuns, multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• Ticu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator iNSANES

220-240V - 50Hz, pai 1h-1:30h maxim. Mentionez ca in mod normal mi-ar trebui sa le am pe toate 4 functionale in acel timp, dar si daca lucrez cu cate 1 reflector de pe un stativ e ok.

Link spre comentariu

Cel mai simplu e cu un generator,in cazul asta poti folosi si mai multe lampi pt un timp mai lung.Ar merge si cu ceva acumulatori auto...dar sa folosesti becuri la 12V,ca sa nu-ti mai trebuiasca invertor 12-220v si oricum au randament mai mare!

Link spre comentariu
Vizitator iNSANES

Poate cer prea mult, dar v-am spus, sunt total pe dinafara cu tot ce tine de curent. Eu am 4 reflectoare, care sunt puse doua cate doua pe cate-un stativ. nu au intrerupator si sunt legate in paralel (cred ca bine zic), deci fiecare stativ are cablu pe care-l bag in priza si voila. Acum vreau sa stiu cum pot sa le fac sa functioneze in locuri unde nu am acces la prize. Va spun ca timpul maxim de lucru cu ele ar fi de 1:30h maxim si acum va rog sa-mi spuneti de ce am nevoie, ce imi recomandati sa cumpar.Multumesc mult ca totusi mi-ati raspuns la ora asta :d

Link spre comentariu

Avand in vedere cat te pricepi,eu ti-as recomanda clar un generator. E si destul de simplu de folosit (bagi benzina,tragi de sfoara si ii faci reviziile din cand in cand).Ca puteri uzuale se gasesc de 600W si 2kW. Pt o singura lampa unul de 600w ar putea merge,acum depinde cat de trasi de par sunt watii astia. Unul de 2kW sigur face fata la 3 lampi,cel mai probabil si la toate 4.Daca folosesti acumulatori...e complicat. Ai nevoie de acumulatori,apoi de un invertor (de la 12v la 220v),de firma si putere dubla fata de cea la care il vei folosi,altfel nu va rezista 1h si de un incarator pt acumulatori. Toate astea adunate zic eu ca o sa coste mai mult decat generatorul.Pe frig acumulatorul nu se va comporta prea bine,invertorul e sensibil la umiditate...acc trebuie neaparat incarcati si pastrati incarcati,trebuie sa ai grija sa nu faci scurt la acc,sa nu conectezi incarcatorul pe dos etc,mult mai complicat de folosit si intretinut...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări