Vizitator inginer001 Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Salut.Citesc acum un document despre controlul motoarelor si am intalnit niste notiuni pe care nu prea le inteleg.Notiunile se refera la clasificarea motoarelor dupa "magnetic saliency".Nici notiunea asta nu cred ca am inteles-o bine si probabil de aici si celelate nelamuriri.Ce am inteles eu ca inseamna "magnetic saliency"= descrie 'rezistenta' fluxului magnetic intr-un motor.(aceasta 'rezistenta magnetica' seamana cu cea electrica si depinde de materialele din care este facut motorul, plus distanta dintre rotor si stator, si carateristicile mediului in care sunt rotorul si statorul.Corectati-ma daca gresesc.Celelate notiuni care nu le-am inteles sunt:- mutual torque(cuplu mutual) => motoarele sunt non-salient machines- reluctance torque(cuplu rezistent) => motoarele sunt reluctance machinesSi mai sunt si salient-pole machines.Care este diferenta intre cele 2 tipuri de cupluri si dintre tipurile de masini(motoare).Multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Octombrie 20, 2011 Administratori Partajează Postat Octombrie 20, 2011 astea sunt chestii ingineresti care nu ne intereseaza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum