Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rodajul difuzoarelor

dragon82

Postări Recomandate

La mare moda sunt acum cablurile USB audiofile. Odata cu patrunderea pe piata hi-fi a DAC-urilor si stremerelor hi-fi au aparut si noile oferte de cabluri USB aurite, cu cupru OFC de puritate 99.999999999999999999999999999 %. Deci asta e ultimul trend !

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

5

• zal

5

• dragon82

4

• Th3_uN1Qu3

3

Top autori în acest subiect

o boxa.. cand este proiectata... se proiecteaza si se masoara cand e noua... apoi se ... "formateaza...rodeaza...uzeasa" apoi iar se fac masuratori?O bioxa uzata suna mai bine decat una noua?Cumpar 4 perechi de boxe ... o pereche o las sigilata depozitata corespunzator..cealalta dau in ele de-mi sar capacele... si dupa vreo 10 ani... sa ma astept ca... boxele...rodate sa sune mai bine decat cele pe care le-am pastrat in cutie? :nebunrau: Asta suna ca... nu purta ochelari ca o sa le uzezi lentilele.

Link spre comentariu

Cum se rodeaza corect difuzoarele cu ferofluid? Cand trebuie inlocuit ferofluidul? Cat de repede se uzeaza? Din cate am inteles, fluidul asta e pe baza de ulei (siliconic?). Nu se rancezeste cu timpul? Oare uleiul de sarpe-i mai bun decat cel siliconic?

Link spre comentariu

Si acum sa lasam deoparte gluma. Sper ca nu v-ati suparat prea tare.

Dupa parerea mea, in rodajul difuzoarelor putem vorbi doar de inmuierea suspensiilor.....

Rodajul avea si inca are sens la difuzoarele cu suspensie de celuloza. Aceasta se modifica continuu, in functie de materialele si tehnologia folosita (compozitia si orientarea fibrelor, liantul folosit, tratamentul termic si presiunea aplicata in procesul de intarire al pastei de celuloza, impregnarea, samd). Dupa faza de rodaj, cand modificarile sunt relativ mari si rapide, se observa o zona de platou, unde parametri se modifica mult mai putin.In cazul suspensiilor moderne din materiale sintetice de calitate, care se modifica mult mai putin in functionare (in special cele din cauciuc sau tesatura cauciucata), faza de rodaj e mai putin evidenta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări