mitidj2008 Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Salut din nou.Am un motor de maisna de spalat de la un prieten ce vrea sa il foloseasca pe direct.este cam vechi.din el ies 5 fire: unu negru mai gros apoi 4 colorateam masurat in tre ele impedanza si toate infasurarile sant comunicante in tre eleam mereu o valoare diferitacea mai mica esta de 9 ohmi in tre firu negru si cel albastrusi cea mai mare de 62 de ohmipe el scrie un condesator de 0.14uF, eu am pus unu mai maredar nu stiu sigur cum sa il legam inercat in anumite configurati si merge dar vreau sa fiu mai sigurin truna imi bazaia tare motoru invartinduse dar se si incalzea si am oprit sa nul ardmai tarziu vin cu ce poze sa va dati seamamam folsit de firele colorate 2 220V si 2 condesaotrulcel negru lam lasat libersi ar vrea sa i puna in variatormerge cel de la becuri, dimerele clasice? sau ard motoru? Link spre comentariu
mihaighe Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Citeste aici: http://www.emil.matei.ro/mms.php unde colegul nostru a publicat modul de legare. Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 ...si ar vrea sa i puna in variatormerge cel de la becuri, dimerele clasice? sau ard motoru?Nu merge. Motorul e asincron, varierea turatiei se face prin varierea frecventei, deci un dimer clasic nu ajuta la nimic.Motorul are 2 turatii si acestea se obtin din numarul de poli. Link spre comentariu
mitidj2008 Postat Octombrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Nu merge. Motorul e asincron, varierea turatiei se face prin varierea frecventeida stiam de asta cu fregventa. dar credeam ca la trifazice se foloseste inverterulasta e il las asaMotorul are 2 turatii si acestea se obtin din numarul de poli.da pa el scrie ca are 2 poliperca e2 poli 2900/min 2,9Asi 12 poli 430/min 0.9Aam sa ma uit mai bine maine(peste cateva ore)am sa si masor impedanza in tre infasurari, sa vedem cum e bine sa pun condesator-ul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum