Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie meteo defecta

cruela

Postări Recomandate

Buna ziua!Povestea mea pe scurt ar fi cam asa: am primit din germania o mini statie meteo care imi arata temperatura din interiorul locuintei si din exterior, ora, data etc. Toate bune si frumoase pana sa il pun in functiune. Are 2 statii: una care se pune in exterior, si una pt interior, cea din urma fiind care afiseaza toate datele. Cel din interior functioneaza perfect, cel din exterior insa nu. L-am desfacut si am constatat cu stupoare ca o componenta care este marcata cu litera "D" (dupa cunostintele mele asta ar trebui sa vina de la dioda) este rupta in doua. Atasez o poza, nu cu acel circuit, doar sa ma fac inteles mai bine despre ce este vorba. Mentionez ca pe componenta mea era o inscriptie cu "000".Va rog sa ma ajutati in legatura cu problema aceasta. Se poate schimba acea componenta sau se poate inlocui cu ceva?Cu stima!

post-14577-139829325798_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cruela

15

• cristi71

6

• nicul

3

• dan-a2

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu a fost jumper smd, probabil ca s-a mai jucat careva pe acolo si acum e varza.

Si atunci ce este de facut? N-am mai avut de lucru cu componente asa micute, si habar n-am ce se gaseste la momentul actual prin comert si ce nu.
Link spre comentariu

Se poate sa fi fost o modificare de pe banda de montaj > in loc sa mai monteze o dioda ptr. protectia alimentarii gresite a fost pus un strap (rezistenta 000 ) . -- urmareste daca e montata pe alimentare !

Link spre comentariu

Se poate sa fi fost o modificare de pe banda de montaj > in loc sa mai monteze o dioda ptr. protectia alimentarii gresite a fost pus un strap (rezistenta 000 ) . -- urmareste daca e montata pe alimentare !

Este montat pe minus daca am masurat eu bine. De 2 zile ma tot uit, masor, dar nu gasesc nici o alternativa.
Link spre comentariu

Atasaza poza cu circuitul tau(bine ca nu ai pus o poza cu circuitul unui TV).de unde sa ghicim noi ce piesa este daca nu vedem macar. :da

Am pus. Ce sfat mi-ai putea da vazand circuitul?
Acum am vazut poza.Ce au spus colegii este corect.Se prea poate sa fi fost altceva nu dioda.Nici eu nu imi aduc aminte sa fi gasit pe undeva dioda cu notatia 000.Ce culoare era piesa?rosie,neagra ?de sticla?sau nu?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări