Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare Walkie-Talkie la auto.

Vizitator sinx

Postări Recomandate

Salutare tuturor. Am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta. Am luat decizia de a apela la acest forum inainte sa fac eu de capul meu vreo prostie.Am 2 Walkie Talkie Cobra MT200. Ele au cate 3 acumulatori AAA si un incarcator comun cu 2 mufe de iesire. Incarcarea se face fara a scoate acumulatorii din statii. Mufa de incarcare este ca un jack stereo de casti dar foarte subtire. As vrea sa le pot modifica astfel incat sa le pot folosi in masina, mai exact intre doua masini. Cea mai buna varianta era sa caut 2 jack-uri (cred ca asa se zice) si sa scot cumva 4.5 V de la masina. Problema este ca atunci cand bag mufa de incarcare, statiile nu mai emit. Eu m-am gandit sa scot acumulatorii din ele si sa lipesc 2 firicele pe + si pe - si sa le leg la fiecare in parte fie un incarcator de telefon care sa scoata 4.5V, fie sa pun o rezistenta si sa le leg direct la 12V. Ce ma sfatuiti? Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui post.

post-16133-139829325734_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

1

• florincccc

1

• strombi

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator sinx

Deci va rog sa ma lamuriti cu o intrebare.Cat timp sunt connectate statiile cu baterie in ele si bagate la incarcat nu functioneaza?

Exact. Scuze ca nu am raspuns pana acum dar am fost plecat...
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Trebuie sa vezi ce varfuri de consum au jucarelele in emisie si sa pui un alimentator care sa asigure suficient curent, daca asta vrei.In mod sigur incarcatorul de telefon n-o sa le dea destul curent pentru emisie.O alta varianta ar fi sa cauti/construiesti un incarcator de masina si sa mai cumperi un set de acumulatori.

Link spre comentariu

Ar merge daca poti pune un incarcator stabilizat auto de 4.5V (sau un LM7805 merge la fel de bine) plus un condensator de peste 2200uF pentru compensarea varfurilor de curent.Aparatele acelea au puterea maxima de 0,5W si consumul instantaneu nu cred ca este mai mare de 1A, la 50% randament.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări