vitriol74 Postat Octombrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2011 nu am gasit rezistenta de 0,2 la 10W, am gasit in schimb 3 rezistente de 0,68 ohmi la 5W. le pun in paralel , asa ajung la 0,22 ohmi 15W. conform cu cele spuse si de dl smilex 1,7/0,22= 7,7 A. macar sa duca atat, ma multumesc cu 5A. la r18 nu mai umblu. am sa fac si modificarea pe alimentare cu zener de 18+7809. tranzistori finali am deja 2n3055, dar si radiatoare de aproximativ 230 cm2 ( fara sa iau in calcul si aripioarele ) ptr fiecare, folosesc numai 2. de fapt aceste radiatoare vor deveni lateralele carcasei. am inceput sa tai fetele carcasei si sa decupez la panoul frontal, locul ptr afisoarele voltmetrului si ampermetrului , borne , potentiometre etc...mai e de munca Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 O sursa fiabila se proiecteaza la functionare in scurt continuu.7A la 30V inseamna peste 200W. Nu stiu cate mii sau zeci de mii de cm2 ar fi necesari. Suprafata se calculeaza dupa o formula in care intra si rezistenta termica dintre jonctiune si capsula (BD e mai bun) si cea dintre capsula si radiator (cea mai buna e fara izolatie, cu pasta). Ar putea ajunge ceea ce folosesti, daca ai fi atent la incalzirea tranz putere (max 80-90 grC). Ai putea, de asemenea, sa si ventilezi radiatoarele. Link spre comentariu
vitriol74 Postat Octombrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2011 asa cum am promis postez imagini cu sursa gata. pun o serie de imagini cu ea in functiune in diferite regimuri de lucru. personal sunt multumit. am masurat un bec de 3,8V / 0,3A . fiind un bec banal , de lanterna, nu am pretentia sa fie exacta intensiteatea cu ce scrie pe el. alt bec 3,5V / 0,2A masurate diferite tensiuni imagini cu sursa, se vede cum lateralele sunt de fapt radiotoarele tranzistorilor finali am scurcicuitat iesirea , intra protectia si se aprinde ledul se vede ca amperajul maxim urca la aproape 10A. bineinteles ca nu ma hazardez sa lucrez cu ea asa, insa sigur la 5-6A este ok... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum