Vizitator sorell13 Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Buna ziua, Am o sursa de tipul MCR20N (-2kV, 1mA) - http://www.gammahighvoltage.com/html/series_mcr.html Tensiunea care o am la iesire este de - 2000V (fata de GND). Ce posibilitate as avea sa transform aceasta tensiune in +2000V fata de GND folosind cu un montaj separat bineinteles? Sursa este recuperata si as vrea sa o refolosesc; Nu prea ma gandesc la achizitionarea uneia noi de tipul MCR20 (care furnizeaza +2000V) sau alt tip din cauza pretului... Va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Daca alimentezi MCR dintr-un traf de retea bine izolat intre primar si secundar, obtii in final o sursa cu 2kV diferenta de potential intre iesiri, pe care o folosesti cum doresti (+/- sau -/+). Secundarul si montajul trebuie bine izolate de atingere accidentala. Link spre comentariu
Vizitator sorell13 Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Multumesc pentru idee! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Asa este, e o idee, solutiile sunt mai multe, poate fi un flyback de la 12 (sau orice U) la 24 sau de la retea, sau orice varianta prin traf. Izolatie f. buna intre bobinaje (pentru folosire inversa). Cu potentiometrul, nu stiu cum faci, reglajul trebuie efectuat la rece altfel o sa razi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum