Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare despre amplificatoare CB

pole

Postări Recomandate

Buna tuturor. Vreau sa achizitionez o statie CB pt a o folosi ca statie baza si vroiam sa pun si un amplificator pt ca ma aflu intr-o zona deluroasa.Intrebarea este urmatoarea: exista amplificatoare de emisie si amplificatoare de receptie? Eu vroiam sa folosesc un amplificator CTE NEW MOSQUITO de 35 W (datorita pretului la care l-am gasit) si o antena GPA 27,1/2. Va iesi oare ceva din combinatia asta?...pt ca nu vreau doar sa-i aud pe altii, vreau si ei sa ma auda. Statia nu stiu inca de care voi cumpara...depinde de pret.Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pole

2

• yo9hrb

1

• Rx-Tx

1

Top autori în acest subiect

Sincer, poti sa ai amplificatorul amplificatorului. Cel mai bun amplificator e .... antena (asta e o vorba care circula printre radioamatori). Deci, decat sa investesti x sute de lei intr-un amplificator, mai bine gasesti o pozitie favorabila pentru antena. Oricum, dupa lege, nu prea poti depasi cei 4W regulamentari. Si te rog sa crezi ca sunt arhisuficienti. Eventual spune-ne pentru ce iti trebuie acest sistem de comunicatii. Nu suntem politai, dar un sfat gasesti cu siguranta.O zi buna.

Link spre comentariu

Nu cunosc amplificatorul "new" mosquito, probabil au inceput sa-l faca cu mosfet... Clasicul Mosquito era cu 2 tranzisori 2sc1969 in paralele, care de-abia-de-abia scotea 30w... Nu meregea in SSB, doar AM/FM...Daca alegerea statiei depinde de pret... probabil nu va iesi mare ceva... :ras: Ce as alege eu... Pentru statie AM/FM ar fi President Valery pe primul loc datorita sensibilitatii foarte bine la receptie.Pe locul 2 Midland Alan 28Pe locul 3 Midland Alan 18Daca te induri sa dai un ban pe statie AM/FM/SSB:Locul 1 - President LincolnLocul 2 - President GeorgeLocul 3 - President GrantLocul 4 - President JacksonLocul 5 - Midland Alan 88 SLocul 6 - Superstar 3900Pentru Amplificator (alimentare din 220V):Locul 1 - Zetagi BV-135 - 2 tuburi EL509 - 200w in antenaLocul 2 - Zetagi BV-131 - 1 tub EL509 - 100w in antenaPS - Mai sunt o gramada de "firme" care fac copii (Syncron de exemplu, RM Italy, etc, si care merg si ele bine)Amplifuri tranzistorizate (12V):Locul 1 - Zetagi B-300PLocul 2 - Zetagi B-300Locul 3 - Zetagi B-150Locul 4 - EuroCB EA-150PIn viziunea mea, pentru o statie fixa, oricand un amplif cu tuburi da clasa amplifurilor cu tranzistori...Toate cele de mai sus sunt doar o parere personala, evident ca multi colegi de forum vor avea alte pareri, care pot fi la fel de bune...Aa... Antena... Cel mai important... Eu personal urasc verticalele, desi in CB trebuie sa recunosc ca merg binisor... Eu personal as construi un delta loop din 2 bete de pescuit... geme netul de documentatie.Succes!73 de yo6pmx

Link spre comentariu

1: Vreau sa achizitionez o statie CB pt a o folosi ca statie baza si vroiam sa pun si un amplificator pt ca ma aflu intr-o zona deluroasa.2: exista amplificatoare de emisie si amplificatoare de receptie?

1 Iti recomand o statie cu amplificator de emisie inclus(scapi de cabluri si cutii in plus). Nu are sens sa iti umplii masa de hardughii doar pt un amplif de 35w. Magnum 257 e una din statiile "all in one" pt CB2 Exista amplificatoare de emisie si de receptie, unul care le face pe amandoua e KL300P si se alimenteaza la 12V iar puterea de emisie e undeva la 150W FM
Link spre comentariu

Amplificatorul si antena le-am gasit la un prieten si le voi lua cu foarte putini bani (poate chiar moka sau un schimb eventual), de aceea am optat pt aceasta varianta.Localitatea este undeva la 12 Km distanta de soseaua circulata si este cam intre dealuri si de aceea intreb daca voi auzi pe cineva sau voi fi auzit. Nu vreau sa fac vreo investitie serioasa, si statia va fi mai mult ca sigur SH de aceea va intreb pe voi care sunteti cunoscatori daca merita sa dau banii sau nu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări