dorutu Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Buna seara.Am acest cronotermostat care pierde semnalul intre baza si telecomanda.Functioneaza de trei patru ori dupa care acelasi fenomen.Are cineva experienta in asa ceva?Va rog un sfat. Link spre comentariu
rimache Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Receptorul (baza, cum ii spui tu) este alimentat printr-un condensator (ceva de 0.47uF, 0.68uF, 1uF, nu stiu exact valoarea).Acel condensator, pe care-l recunosti usor pentru ca este cel mai mare ca dimensiuni din tot receptorul, trebuie schimbat dupa 2-3 ani de utilizare pentru ca el este direct raspunzator de scaderea tensiunii (si mai ales a curentului) de alimentare si in consecinta duce exact la functionarea defectuoasa descrisa de tine. Link spre comentariu
dorutu Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Aveti dreptate am reparat unul care avea acest defect,dar asta pare bun la aparat(condensatorul).Oricum incerc sa-l schimb acum. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Am si eu aceeasi problema cu un cronotermostat baxi dar model bct101.Probabil au la baza acelasi principiu de functionare si scheme asemanatoare. Sunteti amabil sa-mi spuneti mai exact ce valoare are acest condensator, pe ce tensiune lucreaza si daca este polarizat sau nu ?Multumesc.P.S. Sistemul respectiv este la tara la 100 km distanta de resedinta actuala si as vrea sa merg cu lectiile facute la repararea lui. Link spre comentariu
dorutu Postat Ianuarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Condensatorul are 470nf 250v nepolarizat. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 La mine a fost de 330 nF. In urma inlocuirii acestuia defectiunea nu a fost remediata. In ce frecventa lucreaza aceste termostate si cum as putea depista daca emitatorul este ok (cum detectez semnalul radio daca acesta exista)? Ma gandesc sa nu fie vreo problema la etajul radio sau mai rau, vreun dump alterat. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Nu mai este nimeni interesat de acest subiect ? Macar alte idei sau ceva... Link spre comentariu
rimache Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Nu ai spus de ce aparatura dispui si cum te descurci cu electronica, asa ca nu stie nimeni cam ce "idei" ti-ar fi de folos.Frecventa e de 868.35MHz. Daca ai cu ce sa vezi sau sa auzi frecventa asta, restul e floare la ureche.Daca nu, atunci ai de facut cateva verificari simple:La emitator, masoara consumul blocului RF, forteaza comutarea on/off din programarea temperaturii si vezi daca consumul creste cand transmite comanda. Daca se intampla asta e foarte probabil sa nu ai probleme aici. Poti auzi "emisia" cu un radio sau amplificator AF, cam ca un telefon mobil, dar o "caraiala" foarte scurta.La receptor verifica tensiunile de alimentare (cea pt circuitul cu releu si cea stabilizata). Daca sunt ok vezi semnalul dupa receptorul RF (la intrarea in uC) si comanda tranzistorul din fata releului. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Ca si aparatura am cam toate dotarile necesare in afara de osciloscop (asta e partea nasoala) si ma descurc ok.Faza este ca am incercat sa ascult emitatorul cu ajutorul unui radio dar nu am reusit sa aud nimic nici pe AM si nici pe FM oricat as fi modificat scala.Ori intensitatea semnalului este prea mica, ori lipseste semnalul de emisie, oricum o sa masor curentul consumat (normal, am fortat comutarea emitatorului ca doar nu stateam sa astept sa comute singur).La receptor inca nu am efectuat masuratori, dar o sa le fac zilele astea.Orice sfat e asteptat in continuare cu mult interes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum