Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cronotermostat baxi ct-r101b


dorutu

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Aurelian6n2

    4

  • dorutu

    3

  • rimache

    2

Receptorul (baza, cum ii spui tu) este alimentat printr-un condensator (ceva de 0.47uF, 0.68uF, 1uF, nu stiu exact valoarea).Acel condensator, pe care-l recunosti usor pentru ca este cel mai mare ca dimensiuni din tot receptorul, trebuie schimbat dupa 2-3 ani de utilizare pentru ca el este direct raspunzator de scaderea tensiunii (si mai ales a curentului) de alimentare si in consecinta duce exact la functionarea defectuoasa descrisa de tine.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am si eu aceeasi problema cu un cronotermostat baxi dar model bct101.Probabil au la baza acelasi principiu de functionare si scheme asemanatoare. Sunteti amabil sa-mi spuneti mai exact ce valoare are acest condensator, pe ce tensiune lucreaza si daca este polarizat sau nu ?Multumesc.P.S. Sistemul respectiv este la tara la 100 km distanta de resedinta actuala si as vrea sa merg cu lectiile facute la repararea lui.

Link spre comentariu

La mine a fost de 330 nF. In urma inlocuirii acestuia defectiunea nu a fost remediata. In ce frecventa lucreaza aceste termostate si cum as putea depista daca emitatorul este ok (cum detectez semnalul radio daca acesta exista)? Ma gandesc sa nu fie vreo problema la etajul radio sau mai rau, vreun dump alterat.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Nu ai spus de ce aparatura dispui si cum te descurci cu electronica, asa ca nu stie nimeni cam ce "idei" ti-ar fi de folos.Frecventa e de 868.35MHz. Daca ai cu ce sa vezi sau sa auzi frecventa asta, restul e floare la ureche.Daca nu, atunci ai de facut cateva verificari simple:La emitator, masoara consumul blocului RF, forteaza comutarea on/off din programarea temperaturii si vezi daca consumul creste cand transmite comanda. Daca se intampla asta e foarte probabil sa nu ai probleme aici. Poti auzi "emisia" cu un radio sau amplificator AF, cam ca un telefon mobil, dar o "caraiala" foarte scurta.La receptor verifica tensiunile de alimentare (cea pt circuitul cu releu si cea stabilizata). Daca sunt ok vezi semnalul dupa receptorul RF (la intrarea in uC) si comanda tranzistorul din fata releului.

Link spre comentariu

Ca si aparatura am cam toate dotarile necesare in afara de osciloscop (asta e partea nasoala) si ma descurc ok.Faza este ca am incercat sa ascult emitatorul cu ajutorul unui radio dar nu am reusit sa aud nimic nici pe AM si nici pe FM oricat as fi modificat scala.Ori intensitatea semnalului este prea mica, ori lipseste semnalul de emisie, oricum o sa masor curentul consumat (normal, am fortat comutarea emitatorului ca doar nu stateam sa astept sa comute singur).La receptor inca nu am efectuat masuratori, dar o sa le fac zilele astea.Orice sfat e asteptat in continuare cu mult interes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări