Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MA duc la dioda si iau un ATTO frumos cu rosu si verde .....

Vizitator nurdor

Postări Recomandate

Vizitator nurdor

Adresa mea este : [email protected]

Da asa este, am bagat difuzorul intr-o incinta deja facuta. Dar prin incinta asta au mai trecut vreo 3 difuzoare si suna excelent. Oricum nu pot sa ma pun cu o firma productare de incinte care are experientza in domeniu.

Sunt dispus sa fac orice fel de incinta de la ZERO daca as stii ca suna bine.

As fi recunoscator daca as primi un plan de incinta (testat si optimizat in timp) pt modelul asta de difuzor.

Asa incepator si nepriceput cum am fost catalogat imi retrag toate acuzele daca intradevar difuzorul asta suna bine intr-un alt tip de incinta.

Proiectul incintei ti l-am mai trimis o data mai demult. Acum sunt in Buc si pc il am acasa cu tot ce inseamna difuzoare si incinte inclusiv incinta mea.

Atunci mi-ai spus ca nu intzelegi de ce este acel labirint in interiorul incintei, cumva "proiectantul incintei s-a gandit ca sunetul circula prin interior si a vrut sa intarzie sunetul difuzat de spatele membranei" (am citat din ce mi-ai spus atunci).

Oricum imi cer scuze daca am suparat pe cineva cu ceea ce am spus despe difuzorul asta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• titro

7

• Murcielad

2

• v3l0

2

• Mircea Bartic

2

Top autori în acest subiect

Ti-am trimis mail cu proiectul pt incinta. Daca nu ai Autocad sa imi spui si o sa salvez in format jpg si o sa iti trimit imaginea. Te rog, daca vrei sa faci aceasta incinta, sa respecti intocmai dimensiunile si indicatiile pe care ti le-am scris pe mail. Banda de frecvente va fi: 40 - 90 Hz @ - 3 dB si 35-120Hz @ -10 dB.

Link spre comentariu

-3 dB si -10 dB sunt punctele pana la care incinta respectiva lucreazadupa ceea ce spune titro boxa ta va lucra cu eficienta maxima in banda de 40 - 90 Hz, dar vor fi reproduse si frecventele de la limita benzii (numai ca mai incet)Tine minte ca fiecare 3 dB in plus , sau in minus inseamna o dublare, respectiv o injumatatire a presiunii sonore radiateOricum banda intre 40 si 90 este perfecta pentru ceea ce vrei tu (subwoofer) :twisted:

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Nurdor , :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Chiar nu vezi ca RCF -ul ala merge mult mai prost ?Sa vedem : Fs =41 Hz ( Paudio ) Fs =52 Hz ( RCF )Sa continui ?Asta si vream sa iti spun . Nu realizezi ce difuzor bun ai cumparat la numai 85 de Euro . Nu crezi ca este mai ieftin sa faci o incinta buna ( te costa numai 500.000 lei - pretul materialelor ) . Apropo , cam cat vrei sa dai pe RCF ?

Link spre comentariu
Vizitator nurdor

Ce este asa amuzant ? :roll: Finul meu are 4 bucatzi si suna mult mai bine. (o bucata evident)Prefer sa aud un difuzor decat sa ma iau dupa parametrii.Chestia cu parametrii m-a indus in eroare pana acum.UN DIFUZOR TREBUIE AUZIT IN PRIMUL SI IN PRIMUL RAND.Pentru mine si oamenii de aici din zona asta este valabil cel putzin.Difuzorul e undeva pe la 4,5 mil.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

ce fel de bas ? sa fim seriosi, daca basul asta este sub 20hz si incinta proasta atunci fie difuzorul lui pete ca va latra cat il tine gura.Am mai zis - sunt dispus sa-ti cumpar difuzorul :P

Link spre comentariu

Nurdor, e vorba sigur de C12-300MB? Ca sa nu iti trimit o cutie proiectata pt alt difuzor. Sunt confuz pt ca Dan spunea de un Fs de 41 Hz si la C12-300Mb Fs-ul indicat de producator este de 50 Hz http://www.paudio-europe.com/products/d ... 300_mb.htm

Oricum, raman la parerea ca difuzorul este excelent si nu ai luat nici o tzeapa pt ca daca vrei ti-l cumpara Vasile sau daca nu ti-l cumpar eu.[/b]

Link spre comentariu
Vizitator nurdor

ce fel de bas ? sa fim seriosi, daca basul asta este sub 20hz si incinta proasta atunci fie difuzorul lui pete ca va latra cat il tine gura.

Asculta "fizz - Am nevoie" si daca acolo e bas sub 20Hz . . . Cred ca un difuzor chinezesc se dezmembra, dar C12-300 a inceput pur si simplu sa latre.
Link spre comentariu
Vizitator nurdor

Nurdor, e vorba sigur de C12-300MB? Ca sa nu iti trimit o cutie proiectata pt alt difuzor. Sunt confuz pt ca Dan spunea de un Fs de 41 Hz si la C12-300Mb Fs-ul indicat de producator este de 50 Hz http://www.paudio-europe.com/products/d ... 300_mb.htm

[/b]

Am observat si eu asta. Intr-adevar pe cutia difuzoruli parametrii nu sunt identici cu cei de pe site-ul p-audio. 41Hz sau 42Hz este pe cutie. Vas-ul este mai mare, pe la 100 l. In rest parca sunt cam la fel.

Vreau sa fac incinta asta "fermecata" care salveaza difuzoare si apoi mai discutam despre vanzare. Totusi vreau sa vad daca face 86 euro.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări