Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie letcon

strombi

Postări Recomandate

Buna seara vreau sa imi cumpar si eu un letcon accesibil la pret.Am gasit la un magazin online care e situat in alexandria,sper ca vati dat seama de care spun.Are cateva modele de letconuri.Intrebarea mea ce putere sa aiba letconul maxim acolo e de 60wats si de 40wats ce imi recomandati 60wats sau 40wats??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• strombi

3

• EFTIMIE

1

• dan cod

1

• Voltus

1

Top autori în acest subiect

Depinde ce vrei sa lucrezi.In mod normal 40w ajunge la fludor cu Pb.La cel fara mai greu mai ales la lipituri mari.Depinde mult si de calitatea letconului si a varfului acestuia.Poate totusi cel de 60W ar fi mai indicat.

Link spre comentariu

Avand in vedere ca nu are un pret mare eu zic sa-l achizitionezi pentru inceput pe cel de 40W te deprinzi cu el mai faci lipituri mai si strici pt. ca altfel nu inveti si mai tarziu o sa simti nevoia de o statie de lipit care are posibilitatea sa mentina letconul la o temp. constanta .Atunci dai o raita prin forum si gasesti multe scheme cu asfel de statii sau cumperi una gata facuta.

Link spre comentariu

Cumperi un letcon de 60W iar daca ai nevoie de putere mai mica inseriezi cu el o diode 1n4007 si obtii un letcon de 30W .Mai important este varful care ar fi de preferat sa fie lat (nu ascutit ) si destul de ingust pentru lipituri mai fine .Cel mai bine daca vine cu mai multe tipuri de varfuri

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări