Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sonerie cu electromagneti

gabyh

Postări Recomandate

am o sonerie circulara care functiona la 220v~ avand 1 electromagnetcu 2 bobine la interior...problema e ca..find bobinata ca.."made in china" au cedat amandoua bobinele electromagnetului in momentul in care a s-a blocat butonul declansator...care ar fi modalitatea de calcul pentru cele 2 bobine daca as dori sa folosesc un diametru mai mare al sarmei de bobinaj...cel vechi era undeva in plaja 0.10 cred pe ea fiind dat valoarea de 0.05A ...85Db..dar daca as dori s-o odific pentru 12v ~? ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabyh

4

• Ticu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

care ar fi modalitatea de calcul pentru cele 2 bobine ... daca as dori s-o modific pentru 12v ~? ...

Faptul ca s-a ars la functionare indelungata nu e chiar anormal, fiindca nu sunt proiectate sa mearga continuu. Eu as bobina sarma de 0,4 mm pana la umplerea carcasei si pe urma as testa tensiunea la care suna (8-12V~). Sper sa nu fie un model barosan, de alarma la pompieri...
Link spre comentariu

pai e o chinezarie in genul celei din poza doar ca e luata de la .bazar ...sunt si variantele de 12v dar posibil si acestea sa aiba aceeasi durata de viata de aceea vreau sa o rebobinez cu ceva mai "sanatos" ca si diametru :speriat

post-9312-139829324338_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pai relatia (4) v-ar putea ajuta, care da forta electromagnetului:

http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnet

Numai ca nu stiti care e forta necesara pentru sistemul mecanic al dv. Si dupa asta trebuie stabilit cate spire N parcurse de curentul I puteti introduce in spatiul caracasei, pentru ca depinde de diametrul sarmei, ales in functie de densitatea de curent admisa (A/mm2), tensiunea de alimentare si rezistivitatea sarmei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări