Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Omnitronic p250

Postări Recomandate

am citit undeva pe forum ca in loc de finali se poate pune o dioda, pentru a nu-i arde ,dar nu stiu cum , imi puteti explica, parca intre baza si emitor dar nu stiu polaritatea de ex. pnp?Nu am gasit echivalenti la magazin pt finali, iar originalii sunt scumpi, si nu as vrea sa cumpar degeaba.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am citit undeva pe forum ca in loc de finali se poate pune o dioda, pentru a nu-i arde ,dar nu stiu cum , imi puteti explica, parca intre baza si emitor dar nu stiu polaritatea de ex. pnp?Nu am gasit echivalenti la magazin pt finali, iar originalii sunt scumpi, si nu as vrea sa cumpar degeaba.

Mai citeste.........
Link spre comentariu

In loc de tranzistori finali se pune o dioda C-E si se regleaza din semireglabilul de bias caderea de tensiune pe aceasta in jurul valori de 500mV.....max 550mV.Cea mai sigura metoda de reglare a biasului este cu un ampermetru inseriat pe o ramura de alimentare si primarul trafului inseriat cu un bec 100W.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator george_21_2005

si la tme sunt originali.la tme un MJL21193 este 17 lei iar la farnell acelasi este 27 lei.sunt sigur 100% ca si la tme sunt piese de foarta buna calitate si se gasesc numai finali autentici.parerea mea e sa cumperi o pereche de finali si sa vezi ce se intampla.

Link spre comentariu

Nu stiu cit de originali sau nu, sint la TME, insa doua lucruri le stiu sigur 100%:Preturile de la farnell sint FARA TVA, si la farnell sint piese de calitate, originale.Fiecare isi procura de unde doreste, si plateste asemeni.

Link spre comentariu

....In loc de tranzistori finali se pune o dioda C-E si se regleaza din semireglabilul de bias caderea de tensiune pe aceasta in jurul valori de 500mV.....max 550mV.....

Puteti, va rog, sa puneti o schema (o schita desenata de mana e suficienta) din care sa reiasa conectarea diodei fata de etajul final.
Link spre comentariu

si la tme sunt originali.la tme un MJL21193 este 17 lei iar la farnell acelasi este 27 lei.sunt sigur 100% ca si la tme sunt piese de foarta buna calitate si se gasesc numai finali autentici.parerea mea e sa cumperi o pereche de finali si sa vezi ce se intampla.

27 fara tva deci de 2 ori mai scumpi.Aceeasi parere o am si eu.Farnell au niste preturi asa de nesimtite ca imi vine sa ma las de electronica cand le vad :ras: Poate multi chiar au facut acest lucru, cu asemenea preturi nu se merita sa faci electronica nici ca hobby .Normal ca sunt originale piesele de la Tme, nu este doar un butic cu un patron tepar ce si-a facut site si face asa :freaza: cand vinde facaturi.Daca vindeau piese false, nu cred ca ajungeau o companie mare ce opereaza in mai multe tari, ii inchidea pana acum opc-ul sau alte institutii (poate mai capabile) din alte tari.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am revenit dupa ceva timp pentru ca am cumparat finali si spers sa fie ok.Am ales 2SA1294 si 2SC3263,si nu vreau sa ii ard, de aceea vreau sa ma lamuresc ce trebuie sa fac inainte sa-i montez.Din ce a postat cineva mai sus~~In loc de tranzistori finali se pune o dioda C-E si se regleaza din semireglabilul de bias caderea de tensiune pe aceasta in jurul valori de 500mV.....max 550mV.~~ Sa inteleg ca asa trebuie sa fac, pun o dioda , dar de care si cum sa fie polarizata si unde exact pun voltmetrul.Va rog explicati-mi ca sunt incepator.

Link spre comentariu

In loc de tranzistori finali se pune o dioda C-E si se regleaza din semireglabilul de bias caderea de tensiune pe aceasta in jurul valori de 500mV.....max 550mV.

Imi cer scuze!!! Am facut o greseala mai sus, dioda se monteaza B-E si se regleaza caderea de tensiunea pe ea in jur de 500mV.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări