khrystyan Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Salut la toti. Astazi mi-a trecut prin cap sa vad ce e cu egalizatorul meu Pioneer EQ-6500. L-am cumparat din piata, cu foarte multe "bube", cum ar fi sunet cu brum, remote facut direct din +, le-am rezolvat pe toate mai putin o problema care nu i-am dat de cap nici acum, este iluminarea... El are dual illumination GREEN& AMBER, dar face figuri, in sensul ca se schimba cele 2 dintr-un buton ORI AMBER, ORI GREEN. La mine si la multi alti, e taman pe dos, COMBINAT... adica amandoua. In cazul meu daca apas pe buton se comuta doar butoanele AMBER si GREEN, culorile egalizatorului grafic ramanand GREEN. Atasez o poza cu unul defect: Si o poza cu unul care functioneaza corect: Acuma vreau sa intreb si eu... Se poate repara si partea de iluminat... Eu nu am gasit tranzistorul care comuta de pe o culoare pe alta... Link spre comentariu
ari_panterra Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 eu cred ca trebuie sa cauti doi tranzistori.''amber'' nu este rezultatul a combinari culorii verzi cu cea rosie/orange?!ma gandesc ca sunt leduri bicolore care au fiecare jonctiune comandata de catre un tranzistor.sa nu spui ca foloseste becuri cu caciulita de cauciu ca ma pui in cap . Link spre comentariu
strombi Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Ar fi prea tare sa aiba becuri cu caciulite Dar cu ce te afecteaza ca nu sunt iluminate separat? Link spre comentariu
khrystyan Postat Octombrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Butoanele cu potentiometru de reglaj fader/ bass freq/ bass volume au cate 2 becuri, cu caciulite colorate de cauciuc care sunt amber si green. Doar egalizatoarele grafice au leduri care presupun... ca sunt dual !?Nu ma deranjeaza ca sunt asa... dar nu se integreaza bine in bord... Ori il faci verde, ori amber...Schema nu am, dar totusi... de unde stiu unde sunt acei tranzistori? Link spre comentariu
khrystyan Postat Octombrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Nimeni nu isi da cu parerea?De 6500 se compara cu 4500, doar ca 4500 nu are control subwoofer.As vrea sa-l fac sa ilumineze corect, daca tot l-am reparat cap-coada. Am descoperit ca daca apas butonul de "illumination" doar putin se stinge lumina de la EQ grafic si ramane doar cea de la volum/frequency/fader. Sa fie acolo 2 micro, si cel de la EQ grafic sa fie defect? Link spre comentariu
davidut5 Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 De ce nu urmaresti circuitul de la un led sa vezi unde duce?In auto la comutare am vazut tranzistori C8050 cauta, poate gasesti vreunul. Link spre comentariu
khrystyan Postat Ianuarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Ok... Sa revenim...Nu am fost interesat de el o vreme, dar ma pun pe el sa il repar.@davidut5, merci frumos de raspuns. O sa caut acel tranzistor C8050.Va anunt sa vad ce am gasit... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum