Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care-i diferenta dintre LM555CN si NE555N

Vizitator berti

Postări Recomandate

am si eu culmea tot o problema asemanatoare :)la mine ramane out sus, nu oscileaza. sa prezint si eu un pic schema. e chiar cea de la astabil din datasheet. intre 5 si masa nu am 10n ca n-am prin casa acum, am incercat cu un 100n si am incercat cu pinul 5 in aer si tot nimic.am R1 intre 4 si 7 de 2.2K, R2 intre 6 si 7 de 100K si C intre 6 si 1 de 10u (are ceva daca e electrolitic? e pus cu minus la masa, catre pinul 1). dupa calculele facute de un programel, ca la ora asta mi-e lene sa calculez, da 0,7Hz. ar trebui sa fie o frecventa sesizabila, nu?ma bag sa masor si eu tensiunile pe pini si le postez mai tarziu un pic.EDIT: pe mine nu ma mai bagati in seama, ca in graba si somnul pe care il am am pus pinii de la integrat aiurea pe cablaj in eagle si era in loc de 5678 invers 8765 :) nu s-a intamplat nimic cu 555-ul, asa ca puteti incerca si voi sa inversati pinii :rolleyes: somn usor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

10

• cirip

6

• Craciun

3

• psanyi

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator berti

Deci merg si LM-urile, daca lasi pinul 5 in aer? Ca pana la urma asta e important... Merg toate 'au ba?

Cirip, la recomandarea lui Ionut20 am pus LM-ul intr-un astabil... si merge, dar in varinata de timer tot nu merge...
Link spre comentariu

am pus LM-ul intr-un astabil... si merge

Bun, deci nu-s busite.

dar in varinata de timer tot nu merge

Poti sa masori din nou tensiunile. "nu merge" nu-mi ofera prea multa info. Ce ar trebui sa faca si nu face?Cirip
Link spre comentariu

Atata timp cat tensiunea pe pinul 5 este 0, circuitul nu are cum sa mearga. Daca nu ai condensator de 10nF, lasa pinul 5 in gol, dar nu il conecta la masa. Dat fiind ca 5 e la masa, comparatorul care are ca referinta pinul 5 (2/3*Vcc) nu ajunge niciodata sa basculeze si tine condul descarcat in permanenta prin pinul 7 (discharge).Cand vei avea 2/3Vcc pe pinul 5, va trebui sa constati ca si condensatorul s-a incarcat la Vcc, adica tensiunea pe pinii 6 si 7 e aproape de Vcc. Asta e starea de asteptare a monostabilului si e pregatit sa accepte semnalul de triger.Cirip

Link spre comentariu
  • 7 ani mai târziu...
Vizitator tzolea

Am incercat si eu un montaj care activeaza un led timp de 5 secunde si merge foarte bine.Insa exista o singura problema care inca nu stiu ce sa-i fac si anume ca face triggering si aleatoriu. Cum pot modifica sensibilitatea montajului?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 8 ani mai târziu...

Dacă e defect, sigur nu va funcţiona.Eu am făcut un montaj de test cu soclu, pentru testarea rapidă ,,Bun/Defect,, a integratelor 555 fiindcă avem acest integrat într-o schemă de sursă şi trebuia să ştiu dacă sunt bune sau nu.

555 Timer Dual LED Flasher

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări