BLK Postat Ianuarie 21, 2006 Partajează Postat Ianuarie 21, 2006 am si eu culmea tot o problema asemanatoare :)la mine ramane out sus, nu oscileaza. sa prezint si eu un pic schema. e chiar cea de la astabil din datasheet. intre 5 si masa nu am 10n ca n-am prin casa acum, am incercat cu un 100n si am incercat cu pinul 5 in aer si tot nimic.am R1 intre 4 si 7 de 2.2K, R2 intre 6 si 7 de 100K si C intre 6 si 1 de 10u (are ceva daca e electrolitic? e pus cu minus la masa, catre pinul 1). dupa calculele facute de un programel, ca la ora asta mi-e lene sa calculez, da 0,7Hz. ar trebui sa fie o frecventa sesizabila, nu?ma bag sa masor si eu tensiunile pe pini si le postez mai tarziu un pic.EDIT: pe mine nu ma mai bagati in seama, ca in graba si somnul pe care il am am pus pinii de la integrat aiurea pe cablaj in eagle si era in loc de 5678 invers 8765 nu s-a intamplat nimic cu 555-ul, asa ca puteti incerca si voi sa inversati pinii :rolleyes: somn usor Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Ianuarie 21, 2006 Partajează Postat Ianuarie 21, 2006 Deci merg si LM-urile, daca lasi pinul 5 in aer? Ca pana la urma asta e important... Merg toate 'au ba?Cirip, la recomandarea lui Ionut20 am pus LM-ul intr-un astabil... si merge, dar in varinata de timer tot nu merge... Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 21, 2006 Partajează Postat Ianuarie 21, 2006 am pus LM-ul intr-un astabil... si mergeBun, deci nu-s busite. dar in varinata de timer tot nu mergePoti sa masori din nou tensiunile. "nu merge" nu-mi ofera prea multa info. Ce ar trebui sa faca si nu face?Cirip Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Ianuarie 22, 2006 Partajează Postat Ianuarie 22, 2006 Cirip, tensiunile sunt identice cu cele din tabelul pe care l-am postat mai devreme... nu merge in sensu ca apas pe trigger si nimic... nici un semn de viata. Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 23, 2006 Partajează Postat Ianuarie 23, 2006 Atata timp cat tensiunea pe pinul 5 este 0, circuitul nu are cum sa mearga. Daca nu ai condensator de 10nF, lasa pinul 5 in gol, dar nu il conecta la masa. Dat fiind ca 5 e la masa, comparatorul care are ca referinta pinul 5 (2/3*Vcc) nu ajunge niciodata sa basculeze si tine condul descarcat in permanenta prin pinul 7 (discharge).Cand vei avea 2/3Vcc pe pinul 5, va trebui sa constati ca si condensatorul s-a incarcat la Vcc, adica tensiunea pe pinii 6 si 7 e aproape de Vcc. Asta e starea de asteptare a monostabilului si e pregatit sa accepte semnalul de triger.Cirip Link spre comentariu
psanyi Postat Ianuarie 23, 2006 Partajează Postat Ianuarie 23, 2006 am avut si eu parte de C.I. 555 care aveau tranzistorul de descarcare a condensatorului in scurt. Link spre comentariu
Vizitator tzolea Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Am incercat si eu un montaj care activeaza un led timp de 5 secunde si merge foarte bine.Insa exista o singura problema care inca nu stiu ce sa-i fac si anume ca face triggering si aleatoriu. Cum pot modifica sensibilitatea montajului? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Pune schema folosită, poate lipseşte ceva..................În afara subiectului: 7 ani împliniţi de la ultima postare ! Link spre comentariu
Vizitator tzolea Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Aceasta este schema folosita de mine. Link spre comentariu
alexandrueugen Postat Iunie 10, 2021 Partajează Postat Iunie 10, 2021 Și eu am pățit la fel. CI nu funcționează pe același montaj. Undeva este o diferență. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 10, 2021 Partajează Postat Iunie 10, 2021 Dacă e defect, sigur nu va funcţiona.Eu am făcut un montaj de test cu soclu, pentru testarea rapidă ,,Bun/Defect,, a integratelor 555 fiindcă avem acest integrat într-o schemă de sursă şi trebuia să ştiu dacă sunt bune sau nu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum