Vizitator mihai_petrica Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Am un generator , rotorul are 8 poli, iar statorul are 36 de alveole pentru bobinaj.Problema e ca nu prea stiu cum sa bobinez statorul,deoarece am recuperat generatorul de la fier vechi fara sarma de cupru in el. Mentionez ca initial el a fost construit sa functioneze la 42V /200Hz/2900RPM 3Kw.Mai stiu ca a avut pentru fiecare infasurare cate 5 fire sarma de CuEm de fi 1,18 mm,bobinate in Delta. As dori sa ma ajutati cu sfaturi sa i-l bobinez sa produca la turatie cat mai mica 220 -240V si daca mai pot si 50 Hz ar fi ok ... L-am dus la meserias si au zis ca nu stiu sa bobinez asemenea model fara schema.Ajutati-ma , plzzzzz Link spre comentariu
script22 Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 sa scoti 220 v din el cam greu o sa ai fluctuatii de tensiune cam greu sa alimentezi o plasma cu asa cevamai bine il faci la o tensiune mai mica cu baterii si invertor de 220v Link spre comentariu
Vizitator alex_pnp Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 as vrea sa mai intreb ceva am gasit un pdf cu o turbina eoliana dar este foarte mare pt proiectu meu. As vrea sa fac una la fel da mai mica da nu stiu ce diametru trbsa aibe sarma de cupruce rezistenta sa aibe sarma si nu stiu cate spire trebuie sa aibe bobina.Curentul de la turbina va alimenta un stroboscop.asta e linku pdf:http://www.scribd.com/doc/55894923/GMP-Manual-de-Constructie Link spre comentariu
Vizitator johny2000 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 nu am inteles exact ce fel de generator vrei sa faci:eolian sa cu motor termic! ca genertor eolian sar pute face ceva dar ca generator de 220 este cam dificil Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Presupun ca vei utiliza un multiplicator de turatie. In final, care va fi turatia maxima a generatorului? Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 1, 2012 Partajează Postat Ianuarie 1, 2012 Am un generator , rotorul are 8 poli, iar statorul are 36 de alveole pentru bobinaj.Problema e ca nu prea stiu cum sa bobinez statorul,deoarece am recuperat generatorul de la fier vechi fara sarma de cupru in el. Mentionez ca initial el a fost construit sa functioneze la 42V /200Hz/2900RPM 3Kw.Mai stiu ca a avut pentru fiecare infasurare cate 5 fire sarma de CuEm de fi 1,18 mm,bobinate in Delta. As dori sa ma ajutati cu sfaturi sa i-l bobinez sa produca la turatie cat mai mica 220 -240V si daca mai pot si 50 Hz ar fi ok ... L-am dus la meserias si au zis ca nu stiu sa bobinez asemenea model fara schema.Ajutati-ma , plzzzzzmihai petrica cred ca stiu ce generator ai si chiar am unul dar i-am scos magnetii de pe rotor ca sa fac eoliana dar sunt cam mici! daca vrei iti dau statorul ca e nou si rotorul modificat dar fara magneti! ti-l dau free ca tot esti din ct! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum