Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Kashtan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yuly4you

16

• bogdanbita

7

• luc

4

• Kytan666

2

Top autori în acest subiect

auzi? chestiile alea metalice, inalte, pe kre scrie 100MK, 5MK, sunt rezistente? k eu n-am mai vazut asha rezistente...si totusi, de ce se incalzeste doar un tranzistor?lucintotdeauna mi-am dorit sa am un ampl. facut dintr-un kashtan.... nu e vb de asta, k am statie bunicica, nu se poate compara nici cu tda nici cu kashtan, dar asta vreau eu s fac, intelegi? nu din lipsa de finante.... mai incolo vreau sa ma apuc de IPA800....

Link spre comentariu

- cauta in colectia revistei Tehnium , nu stiu exact ce nr. , daca nu gresesc in jurul anului 1985 , am fila respectiva pe undeva scoasa pt. c-am vrut si eu sa reconditionez doua module d-astea parlite rau - luate din targ cu 5RON aveau finali KT805 daca nu ma insel {toti erau crapati !} - si am renuntat - e schema primei variante cu VU-metre cu ace ! - daca si daca nu apare de la altcineva am s-o caut..... eu sunt din Bucuresti

Link spre comentariu

Chestiile alea metalice inalte sunt condensatorii electrolitici pe care e bine sa-i schimbi pt. ca cei rusesti sunt foarte prosti.Se incalzeste doar un tranzistor pt. ca pe ramura respectiva ai ceva defect(de obicei semiconductori)iar tranzistorii prefinali poti sa-i inlocuiesti cu bd 139,bd140 iar cei din protectii si de pe intrare cu bc 171,bc172dar atentie la conectarea tranzistorilor din protectii care sunt kt 315 si kt361 si au terminalele asezate B-C-E fata de bc-uri care au C-B-E.Intradevar in revista Tehnium nr. 6 si 7 din 1985 este data schema mag. Kashtan varianta cu vu-metre cu ac.Am sa incerc in cateva zile sa scanez ambele scheme pana atunci pt. one pe cablajul indicatorului ai o cupla notata xp1 care contine urmatoarele tens. (incepand de sus dinspre afisor)1- 4Vca pt. filament2-+15Vcc3-+22Vcc4-4Vca pt. filament5--15Vcc6-intrare st(0,12Vca)7-masa8-intrare dr(0,12Vca)

Link spre comentariu

Iese fum pt. ca tranzistorul de pe ramura aia e defect.Semiconductorii sunt diode,tranzistori etc.Verifica cu atentie si fara graba pana gasesti toate componentele defecte abia pe urma alimenteaza ampliful pt. ca altfel daca nu depistezi cauza care ti-a generat defectul o sa tot arzi la componente.

Link spre comentariu

inca o chestie .. care am patit-o eu.. .. este un model care are darlingtoane ca prefinali si finali... sunt putine unitati dar au fost fabricate si m-am lovit eu ca nu stiam ce-i cu finali de numa nu merge. e spooky tare faza am gasit niste tranzistori ... ceva cu 2SC 2SD.. care cica se potriveau si cica.... erau darlington doar ca erau mult prea puternice pt aplicatie si ffffff scumpesa nu fie unu din ala " modele suspecte " ca e nasol .. adik totul pare normal doar ca nu merge cu traz .. normali :d stiu ca suna ciudat dar am patit-o, am si acum un amplif facut pe baza de moduli finali de kashtan modificati care au cam 50W pe canal si suna aaaaaaaa frumos spor la treaba

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări