yuly4you Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 am si eu nevoie URGENT!!!!!!!! de o schema de la un kashtan.... ma intereseaza mai mult partea de amplificare..... am cautat cu google de mi-a venit rau :rolleyes: .... dar dejaba...... va rooooooggggg...... :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: Link spre comentariu
luc Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 ptr ce ai nevoie de schema,la cat e de simplu?ai tranzistori arsi,sau ce problema? Link spre comentariu
Kytan666 Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 nu cred ca gasesti o schema de kashtan.... de majak am gasit da d-asta nu. oricum zii ce problema ai cred ca multa lumea a detinut candva asa ceva dak il folosesti ca amp te pot ajuta si eu Link spre comentariu
yuly4you Postat Ianuarie 17, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 e tare ciudat.... toate piesele sunt bune, nu e nimik ars, finalii buni, pref. buni, toate bune..... dar cand alimentez se incalzesc ca naiba rezistentele alea 2 mari si finalii...... eu am luat din Kashtan doar trafu si placutele alea doua cu radiatoare pe ele, iar din condensatorii aia de 2000uF , din 3 am facut redresarea si filtrarea, impreuna cu o punte, bineinteles, iar doi i-am pastrat pentru ieshire, ca asa am inteles, ca scoate ceva voltaj pe iesire si se pune un cond. stie cineva la cat se alimenteaza amplificarea la kashtan? din cate m-am uitat yo la traf, am vazut pe fiecare bobina cate o infasurare groasa, iar cele doua puse in paralel..... yo aia am zis ca e Link spre comentariu
luc Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 la 24v merge ok.am facut niste statii cu modulele alea,si au un bass curat. Link spre comentariu
yuly4you Postat Ianuarie 17, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 24 in alternativ sau +-24? Link spre comentariu
yuly4you Postat Ianuarie 17, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 nu stiu eu prea multe, dar un prietenm electronist mi-a spus ca nu se deschid finalii, dar nu stie ce sa-i faca......... Link spre comentariu
luc Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 24 conntinu,nu e cu sursa dubla,e simpla.in loc de finalii aia merge bd911-bd912.iar in locul celorlalte tranzistoare merg bc547-bc557. Link spre comentariu
yuly4you Postat Ianuarie 17, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 am vazut ca nu sunt finali complementari, sunt aman2 de acelasi fel, kt 819..... asta inseamna ca nu pot folosi finali complementari... sau cum se face? am masurat si am vazut k unul dintre finli era ars...deci cum fac, iau de acelasi fel, sau cum? si la ceilalti? Link spre comentariu
bogdanbita Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 Am schema magnetofonului Kashtan-1 (cel cu vu-metre vfd) pe care o sa incerc sa o scanez si sa o postez aici.Pana atunci pot sa-ti spun ca finalii sunt kt 819 g ,sunt npn ambii si se alimenteaza cu 48Vcc.Atentie, schema ampli. final este cu + la masa.Poti folosi bd 911,bd 243,tip41 etc. Link spre comentariu
yuly4you Postat Ianuarie 17, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 a, si intrarea cum e? daca privesti cablajul, sunt 2 pini in stanga si trei in dreapta.... zi-mi te rog, de la stanga la dreapta, sau invers, cum vin legate intrarea, iesirea si alim..... te roooooooooggggg Link spre comentariu
yuly4you Postat Ianuarie 17, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 oooooooofffffffffff acum se incalzeste un radiator de-l ia naiba, iar celalalt ramane rece ca gheata...........ce mai are? Link spre comentariu
yuly4you Postat Ianuarie 17, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 asta se intampla la ambele module.... cand eram shi yo bucuros...... hop, mai apare ceva.... trebuie sa mentionez si eu ca la inceput am pus alimentarea invers....ce se putea intampla , ce se putea ardea in acest caz.... si ce finali sa pun, care sunt cei mai buni? Link spre comentariu
bogdanbita Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 Pe cablajul amplif. ai in stanga 3 trasee iar in dreapta 2.Deci in stanga ai asa -48Vcc,iesire audio(care se duce la un condensator de 2200 micro care nu este montat pe cablaj),masa iar in dreapta ai intrare semnal(aprox. 40mV),masa.Ca finali eu zic ca poti sa montezi bd 911 sau bd 243C care tin la tensiuni mai mari.Verifica tranzistorii finali(vt8,vt9),tranzistorii prefinali(vt6 vt7)si tranzistorii de protectie(vt4,vt5).Finalii sunt npn amandoi dar prefinalii si protectiile sunt perechi pnp-npn asa ca atentie la conectare.Deasemenea schimba toti condensatorii electrolitici din montaj si verifica si rez. de 1 ohm la 2W de pe finali Link spre comentariu
luc Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 decat sa mucesti atat,fa doua kituri cu tda2050 si scoate mai bine. tda 2050 costa vre-o 2ron,mult mai ieftin decat sa schimbi nu stiu cati finali. si folosesti radiatoarele alea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum