Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mini aparat sudura

Vizitator George21

Postări Recomandate

Vizitator George21

Salut. dupa cum puteti observa sunt membru de cateva ore si m-am tot gandit cum sa intru in vorba cu voi pentru ca am vazut ca pe acest forum exista numai persoane specializate si care raspund frumos si pe intelesul astora ca mine "incepatori"De obicei imi petrec timpul studiind tot felul de circuite sau mecanisme electrice/electronice si m-am gandit daca este posibil sa construiesc un mini aparat de suduranu prea am multe cunostinte cum functioneaza dar as vrea ceva alimentat la 12V Va multumesc in avans pentru intelegere ca sunt nou si astept raspunsuri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

1

• lorik199

1

• Mindware

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator George21

pai nu chiar ... dar am niste idei pe care as vrea sa le pun in practica in timp... m-ar fi interesat mai mult cum sa cresc amperajul la o tensiune de 12v sau 9v de la o baterie sau transformator ceva... si de aici mi-a venit ideea de aparat de sudura pentru ca presupun ca sudura se face cu ajutorul amperajului... nu stiu daca am spus ceva cu asta...

Link spre comentariu

Am inteles... si multumesc pt raspuns... sper sa nu deranjez daca bombardez cu intrebari dar sunt cam curios in acest domeniu

Nu deranjezi stai linistit, sectiunea asta a incepatorilor tocmai de asta este pusa si atata timp cat respecti regulile forumului nimeni nu te poate acuza de nimic.

Sudura necesita un curent mare, chiar foarte mare de aceea varianta sugerata cu alimentare de la 12V nu este viabila, n-ai sa gasesti acumulator suficient de robust ca sa duca un asemenea curent deoarece pentru alimentare de la 12V se va necesita o sursa ridicatoare in comutatie si consumul ar fi un mic monstru, nerecomandabil, daca doresti realizarea unui aparat de sudura atunci iti trebuie un transformator mare pe care sa-l bobinezi conform cerintelor.

Link spre comentariu
Vizitator George21

deci deocamdata las mini proiectul meu deoparte pentru ca momentan nu dispun de materialele necesare si nici banet de cheltuit pentru pasiunile mele :) .Acum ma joc cu un mini Tesla demontat dintr-un glob cu "fulgere" incerc sa imi dau seama cum functioneaza si sa ii maresc cumva puterea. Keep up the good work.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări