Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

condensator....

Vizitator smekerasul

Postări Recomandate

La condensator, fiind o acumulare a sarcinilor electrice pe armaturi, hai sa'i spunem... acumulator sau baterie. Asa se ajunge la... baterie de condensatoare

Fiindca veni vorba, un lucru pe care eu l-am aflat tarziu: sensul cuvantului "baterie" este "grup". Deci grup de pile electrice, grup de tunuri sau rachete, grup de robinete la cada de la baie, grup de sticle (vin + apa) la carciuma, grup de instrumente de percutie, grup de custi in care se cresc animalele etc. Sper sa nu va fi plictisit...
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator smekerasul

Stati linistiti nu inebunesc eu din orice...doar de la orele de geometrie:))Multumesc si pt lectile de romana....mi-au fost de folos :aplauze desi ma cam luat somnul...O sa incerc sa intru pe site-urile pe care mi le-ati trimis si sa mai citesc cate ceva....Maine astept nota la testul de la circuite electrice....sper sa fie una bunicica :aplauze M-au ajutat sfaturile voastre...era un punct la test in cerea sa scriem tot ce stim noi despre condensator :rade: ...Scuzati-ma ca nu v-am raspuns imediat dar saptamanile astea am fost "atacati" la toate materile cu teste.Si maine am un test asa ca...ma duc la invatat;)

Link spre comentariu

Ce este util de spus aici,este faptul ca si OMUL se comporta ca un ... condensator.Cei mai afectati ,in special copii , sunt cei care locuiesc in blocurile construite din placi de beton armat .Curentii turbionari creati in astfel de spatii afecteaza grav sistemul nervos.De aceea recomand cu caldura in sezonul cald mersul ... descult.

Link spre comentariu

N-am maşină, dar la servici de multe ori m-am descărcat pe carcasele dulapurilor instalaţiei (legate la pămînt), mai ales că pe jos sînt numai covoare electroizolante din cauciuc de 1cm. Se aude pocnetul şi se vede la întuneric arcul electric. :echair: :soc: :crazy:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări