Vizitator smekerasul Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Buna, sunt un incepator,am 15 ani si as vrea sa invat incetul cu incetul meseria de electronist.As vrea sa incep prin a invata despre condensatoare...toate informatiile imi sunt de folos: de ex: la ce se folosesc ele, cum sunt formate( partea teoretica o stiu:) ),diferite chestii legate de condensatoare.Astept cu nerabdare raspunsurile voastre... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 prezinta-ne un pic din ceea ce stii despre curent,tensiune si circuite simple cu rezistente pt a fi mai usor sa adaugam condensatorul in acest tablou Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Mai e o variantă de studiu: demontarea unor aparate electronice şi observarea cu atenţie a pieselor din ele, tipurile diferite din fiecare categorie (rez, condensatori, altele...), cam cum şi pe unde se folosesc în aparat... ajută mult la înţelegerea lor. Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Mai e o variantă de studiu: demontarea unor aparate electronice şi observarea cu atenţie a pieselor din ele, tipurile diferite din fiecare categorie (rez, condensatori, altele...), cam cum şi pe unde se folosesc în aparat... ajută mult la înţelegerea lor.E o idee buna si rea, acum depinde de persona ce o aplica si pacientul studiat, adica poate fi un aparat functional sau nu, aparatul (in cazul celor functionale) poate fi desfacut iremediabil sau nu, poate fi reasamblat sau nuPersonal si eu am aplicat aceasta varianta de multe ori, si e folositoare, mai ales in cazul asezarii unor componente, simetrie, etcPreferabil sa fie un aparat serios, nu o chinezarie ordinara unde piesele au fost aruncate din avion si plantate cu lampa de benzina Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 (partea teoretica o stiu)Pe aici ai fost:http://www.condensatoare.ro/ ? Link spre comentariu
Mindware Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 (partea teoretica o stiu)Pe aici ai fost:http://www.condensatoare.ro/ ?Ce-i cu atatea greseli ortografice in acel site? Farand?Ce-i ala? Link spre comentariu
Vizitator George21 Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 App de condensatoare... cum se incarca unul cu valorile 380v/180uF ? specific ca este de la un aparat foto iar pe el scrie photo-flash are dimensiunea unei baterii R6 numai ca e mai scurt un pic Link spre comentariu
Vizitator smekerasul Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Pai ca sa-ti raspund la intrebare voi scrie mai jos ceea ce stiu eu despre condensatoare:Un condensator este un ansamblu de 2 sau mai multe materiale conductoare(armaturi), intre care se afla un material dielectric.Pe cele doua armaturi se acumuleaza o sarcina electrica.Din cate am citit astazi mi-am dat seama la ce se foloseste el in viata de zi cu zi (cum ziceam, inante stiam ca premite acumularea sarcinilor electrice,dar nu stiam ce face apoi cu acele sarcini).Va multumesc mult pentru raspunsuri, si pt site-urile pe care mi le-ati aratat,mi-au fost de ajutor.O sa revin cu alte subiecte...(vreau sa incerc sa creez un condensator, desigur..supravegheat). Link spre comentariu
leoncris Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Daca vrei sa te joci cu asa ceva , nu depasii 24V ! Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Daca vrei sa te joci cu asa ceva , nu depasii 24V !hai sa nu fim asa de protectivi, cu 50 v e sigur de lucrat Link spre comentariu
leoncris Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Taci sa nu te auda Miticamy ca'i de rau Link spre comentariu
CIBY2 Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Daca vrei sa te joci cu asa ceva , nu depasii 24V !hai sa nu fim asa de protectivi, cu 50 v e sigur de lucratDa, si se probeaza cu varful limbii, cum verificam bateriile in copilarie! :daBineinteles ca este o gluma. Sa nu incerci asa ceva! :speriatDe ce nu incerci sa construiesti o butelie de Leyda (parca asa se scrie, nu?).O simpla sticla invelita cu staniol si umpluta cu apa sarata. Staniolul este o armatura a condensatorului iar saramura este cea dea doua.Poti incerca folosirea a diferite materiale pentru dielectric, sticla normala (o sticla de bere), Polietilena-teraftalat (PET) de la sucuri, PVC de la diferite bidoane, etc.Apropos de experimentari, nu pot sa nu-mi amintesc de primul experiment de electroliza. Un pahar cu apa si un cablu de alimentare taiat de la Venusul dezafectat, introdus in priza de 220V. Brrrr! Link spre comentariu
Vizitator smekerasul Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 multumesc pentru sfaturi..sper sa iasa chiar ceva...de bine Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 ... Pe aici ai fost: http://www.condensatoare.ro/ ? Pluralul de la condensator (electric) este condensatori, nu condensatoare. Asa scrie prin dictionare. Exista si cuvantul condensatoare dar se refera la altceva, la condensare de aburi si altele similare, nu la condensatori electrici. Asta e doar un amanunt, sunt foarte multe greseli si idei gresite in acel site. Cine l-a facut nu prea stie despre ce vorbeste... Link spre comentariu
Vizitator crash44 Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Daca stii engleza... articolul in romana e un mic rezumat al celui in engleza. http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum