Marele Savant Postat Decembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Nu stiu la ora asta sint la job! Eu am facut filme pe 2 calculatoare cu 2 imprimante diferite si a iesit OK. Nu trebuie sa mergi cu toate piesele, un integrat ajunge sau un sir de 16 pin pentru lcd. Pot spune exact numai miine dimineata, imi pare rau!Emil Link spre comentariu
t-daniel Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Mie mi-a iesit de 49/79 si pic-ul se potriveste insa autorul zice ceva de 50/80.Oricum inca nu am trecut la realizarea practica deoarece ma enerveaza comutatoarele alea basculante.Daca am timp o sa-l modific pentru comutatoare de tip push si fac alte filme. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Da, este 49/79 dar probabil autorul a rotunjit valorile. sigur nu se va intimpla nimic rau nici cu 50/80. Link spre comentariu
costy Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 multumesc, am facut 2 cablaje, si dupa cum ma asteptam n-au iesit tocmai perfect, de asta urasc sa printez din pdf.78mm au lungimea, e putin nasol ca nu se vor potrivi la fix piesele, dar nici mari probleme mari nu vor fi.Acum sa procuram piesele. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Oricum multe piese nu vin la fix,la integrate si rezistente trebuie sa indi picioarele etc. Condensatorii si alte piese radiale se vor potrivi fara problemeGarantat 1mm n-o sa faca nici cea mai mica diferenta! Link spre comentariu
costy Postat Ianuarie 1, 2012 Partajează Postat Ianuarie 1, 2012 cum n-am mai pus mana pe vreun uC pana acum, vreau sa va intreb daca asta e ok, parca imi aduc aminte ca la uC erau ceva diferente in functie de literele din coada numelui Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Salut.Imi spuneti si mie ,va rog cu ce program ati facut fisierul hex din formatul dat in sit? Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 @costy: exact acel pic il am si functioneaza fara probleme (tot de la TME). Ai grija la LCD pentru ca RC1602B nu stie de µ si omega @oivp2003 click dreapta si save as, nu ai nevoie sa convertesti hex-ul in nimic altceva. L,C,ESR-ul meu are probleme fix cu partea de ESR (ma interesa cel mai mult) pentru ca valoarea nu este stabila indiferent de condensator. Pe partea de C,Ce si L masoara destul de precis pentru un aparat atat de simplu si fara sa folosesc componente de calitate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 @oivp2003 click dreapta si save as, nu ai nevoie sa convertesti hex-ul in nimic altceva. L,C,ESR-ul meu are probleme fix cu partea de ESR (ma interesa cel mai mult) pentru ca valoarea nu este stabila indiferent de condensator. Pe partea de C,Ce si L masoara destul de precis pentru un aparat atat de simplu si fara sa folosesc componente de calitate. Multumesc pentru raspuns.Ce simplu era. Si pe mine ma intereseaza ERS-metrul cel mai mult. L-c metrul l-am mai facut ,dar ma gandeam ca as avea tote aparatele intrunul singur. Deci mersi pentru sfat. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 o sa schimb condensatoarele de 1nF,33nF,10uF cu unele de calitate (cand o sa le am) sa vedem daca se imbunatateste ceva la ESR si inca sunt in cautarea unei bobine cu rezistenta in DC mai mica de 800m ohmi. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 La orice electrolitic nu ai valoarea stabila?? La esr, este totusi normal sa ai variatii la marimi de ordinul sutimilor sau miimilor de ohmi! Condensatorul de 33nF este neserios, trebuie unul de calitate si la tensiune mare. Masoara ( cu alt aparat ) electroliticii de 10 micro-tantal si alege cu esr cit mai mic. Ultima versiune de soft, am inteles ca foloseste caractere definite grafic si nu ar trebui sa aiba probleme cu afisarea caracterelor speciale. Nu am nici un afisaj la care sa afiseze aiurea si nu am pe ce face teste.( De aia nu mai cumpar eu lcd-uri ieftine de la o firma cu nume din domeniul astronomiei !!).EmilSalutari vecinului din Tg.Jiu. Poate ne si cunoastem vreodata! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Salutari,salutari ,vecine din motru.Ce mica e lumea.Ma intereseaza daca si la tine lasa de dorit functionarea pe ERS - etru.Mai este o schema pe acest sit, de capacimetru +ers metru (fara masurare inductante )si nu stiu de care sa ma apuc.Mentionez ca imi trebuie pentru ERS ,L,C metrul l-am facutDeci,va rog ,un sfat!!!!!! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Mie imi merge OK, cu ultima versiune de soft de pe site si cu observatiile din mesajul anterior. Pentru depanare, mai are nevoie si de protectie la masurarea condensatoarelor incarcate!!! E undeva pe site si schema acestuia. Personal ei si colegii din motru folosim de foarte multi ani esr-metre analogice. Fac masuratori calitative nu cantitative dar este ultrasuficient pentru depanare, pina acuma nu au dat rateuri. Si mult mai rapide in utilizare!Emil Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 am inlocuit C-ul de 33nF ceramic cu un polyester si rezultatele pe ESR sunt mult mai stabile, o sa le inlocuiesc si pe cele de 10uF.Versiunea de soft lcm3_v135.hex afiseaza µ, Ω dar si un mic "grafic" cu unghiul de pierderi. Aparatul merita construit (dar trebuie piese de calitate) si ii multumesc domnului Emil. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Multumesc si eu, dar nu am nici un merit. Eu numai am semnalat un aparat destept proiectat de oameni destepti. Stiam si de grafic, nu am spus de el pentru ca l-am lasat ca bonus! Aparatul merita fiecare banut. Datorita procesorului mult mai destept si a ceasului de 20Mhz, algoritmul implementat este mai elaborat si masurarea mult mai precisa. Personal am citeva condensatoare si citeva bobine masurate mai demult cu o punte desteapta si indicatiile date de acest aparat sint foarte, foarte apropiate. Adaugind si dispozitivul de protectie la tensiune, se poate folosi si pentru masurarea esr in montaj, fara a mai deslipi condensatorul. Pentru cei care n-au observat: condensatorii peste 220 nF se masoara pe creanga de electrolitici. Si incercati sa nu folositi surse in comutatie ci alimentatoare clasice cu tr. de retea.Emil Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum