Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

L, C, ESR meter

Marele Savant

Postări Recomandate

@Marele Savant Multumesc! Caut sa fac rost de alte condensatoare si atunci daca tot va trebui sa-l desfac, voi schimba din nou si intrerupatoarele.

nu mai lua comutatoare ieftine -acelea in jur de 1-1.5 lei!!!
Link spre comentariu

@25L91N11 multumesc pentru apreciere! Intradevar datorita formei carcasei, afisajul fiind usor inclinat, se poate citi fara probleme. Initial am vrut sa folosesc un afisaj cu backlight (modelul albastru), insa am renuntat din cauza consumului. Folosesc o baterie de 9V.@Marele Savant ai perfecta dreptate in legatura cu comutatoarele. Ultima oara cand am cumparat comutatoare m-am dus la magazin cu multimetru dupa mine si asa am gasit unul acceptabil. Problema e ca la mine in oras nu gasesc alt tip de comutator, doar din astea ieftine.

Link spre comentariu

Salut,Nu m-am gandit la consumul dintre ele care nu cred ca difera foarte mult.Oricum am renuntat la baterie gandindu-ma ca oriunde il folosesc o sa gasesc o priza (am un alimentator mic).Am inceput si eu sa-i fac "palton" la al meu (vine gerul) cu borne normale deasupra. Am facut si montajul original inainte sa il fac pe cel postat de mine si cu aceleasi componente l-am facut pe celalalt. Comutatoarele folosite de tine dar si de mine (de doi lei)la inceput, au rezistenta 0.04 (cele folosite in ultimul montaj au 0.05) cel putin asa mi-a aratat multimetrul.Ca o parare personala, nu vad rostul la comutatorul de calibrare in acel fel. Am pus si eu la randul meu cu retinere, insa cred ca unul fara retinere este mai practic. Apesi doua secunde si dai drumul, revenind la normal.... La fel si acela de la ON/OFF care doar inchide un contact (basculant ptr. power?).Repet, este doar o parere personala, care poate fii si gresita.Edward

post-41815-13982953408_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut,Consumul afisajului in sine nu cred sa difere, intradevar, insa led-urile pentru backlight (si fara de care nu se vede mai nimic pe afisaj) consuma 20mA, practic dublu fata de intreg montajul. Mi-ai dat o idee pentru comutatoare (mersi fain! :bere: ), am si eu acel model, trebuie sa ma gandesc cum sa le adaptez.Spor la lucru la carcasa! La mine constructia carcaselor e un cosmar :bataie

Link spre comentariu

"@Marele Savant ai perfecta dreptate in legatura cu comutatoarele. Ultima oara cand am cumparat comutatoare m-am dus la magazin cu multimetru dupa mine si asa am gasit unul acceptabil. Problema e ca la mine in oras nu gasesc alt tip de comutator, doar din astea ieftine." La mine in oras nu sint de nici un fel, dar e plin de magazine online internetul!

Link spre comentariu

Foarte adevarat, insa desi nu ma consider un zgarcit, intotdeauna am evitat comenzile pe net la produse de 3-4 lei pentru ca transportul ajunge la cel putin 25 lei. Insa pana la urma, daca vreau ceva care sa functioneze corect, trebuie sa cheltuiesc!

Link spre comentariu

"Consumul afisajului in sine nu cred sa difere, intradevar, insa led-urile pentru backlight (si fara de care nu se vede mai nimic pe afisaj) consuma 20mA, practic dublu fata de intreg montajul." Probabil va referiti la cele albastre, cele clasice verzi se vad OK la lumina normala si fara BL. Probabil de aceea cele albastre sint si mult mai ieftine (cel putin in ofertele mele) decit cele verzi.

Link spre comentariu

Da, exact la cele albastre ma refeream, scuze ca am omis sa precizez. Pana la urma am folosit clasicul display, iar modelul pe care il am nu are leduri pentru backlight, dar e ok si asa.

Link spre comentariu

Asa este, la cele albastre (si cele negre cu caractere galbene sunt la fel) depinzi de backlight.

La cele standard se poate face o modificare sa lumineze BL numai pe alimentare externa, orcum se vad caracterele si fara BL.

Inainte sa spun stop la aparatul acesta ma gandeam sa fac pe o placuta mica un montaj Auto-Off (smd)cu contactele de la o baterie de 9v pe placuta care la randul ei sa se cupleze normal cu bateria.

http://www.youritronics.com/adding-auto ... ultimeter/

Link spre comentariu

intrebare lcd este alimentat ptr lumina prin rezistenta de 39 de ohmi direct la 9 volt nu este prea mult? eu am alimentat lcd priuntro rezistenta de47 ohmi la 5 volti dar se vede cam intunecos lumina ecranului este pe verde

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări