Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

L, C, ESR meter

Marele Savant

Postări Recomandate

"la pinul 3(Vo) se masoara cam 2.8-2.9V...am rotit de potentiometrul de contrast, nu indica nimic, nu se innegreste nimic." Cu 2,8v pe pinul 3 nici nu o sa vezi ceva pe lcd! Tensiunea trebuie sa fie numai usor pozitiva ( sute de mV) pentru a fi vizibil lcd-ul ( CU BL ALIMENTAT). Chestia asta o face numai semireglabilul, deci n-ar trebui sa fie dificil de gasit cauza. Multumiri celor care mi-au raspuns. Credeam ca e posibil ca lcd-urile albastre sa se comporte altfel, mai ales ca presupun ca sint si stn.Succesuri, eu ma voi uita la M.A.S.H.

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

Cu 2,8v pe pinul 3 nici nu o sa vezi ceva pe lcd! Tensiunea trebuie sa fie numai usor pozitiva ( sute de mV) pentru a fi vizibil lcd-ul ( CU BL ALIMENTAT). Chestia asta o face numai semireglabilul, deci n-ar trebui sa fie dificil de gasit cauza.

am sa schimb semireglabilul...crezi ca daca am tensiune asa mare(2,8V) s-ar fi defectat display-ul?post-1-139829505681_thumb.jpg
Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

functioneaza...am rotit de potentiometru ca acolo sa fie o tensiune cat mai mica...cel mai important e ca eu nu aprindeam backlight-ul...Multumesc lui Marele Savant, Vdec, Ciprake, Briobrit si celorlalti care au acordat atentie "problemei" mele... :jytuiyu de ce nu pot masura condensatori in ambele socluri? in pozele mele se vede ca, in stanga, am masurat un condensator nepolarizat si in dreapta am masurat doar condensatori polarizati...un electrolitic de 1000uF si un tantal de 10uF...la fel si pentru bobine... masor bobine doar in soclul din dreapta...

post-1-139829506039_thumb.jpg

post-1-139829506053_thumb.jpg

post-1-139829506073_thumb.jpg

Link spre comentariu

"de ce nu pot masura condensatori in ambele socluri? in pozele mele se vede ca, in stanga, am masurat un condensator nepolarizat si in dreapta am masurat doar condensatori polarizati...un electrolitic de 1000uF si un tantal de 10uF...la fel si pentru bobine... masor bobine doar in soclul din dreapta..."pai pentru ca au destinatii diferite...nu se vede in schema ca cele doua socluri au destinatii diferite ???

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

care-i traba cu ESR-ul? daca masor ESR-ul unui condensator electrolitic si repet procesul 5 minute mai tarziu, capacitatea mi-o indica la fel insa ESR-ul nu....poate fi mai mic sau chiar mai mare, uneori zeci de ori...si inca o intrebare bonus, cand masor capacitatea unui cond. electrolitic, imi indica si esr-ul insa intre ESR si valoarea ESR mai indica si unele simboluri cum ar fi "gama" grecesc, sau "3/4" sau un simbol ce seamana cu o baterie pe jumatate plina sau plina complet;

Link spre comentariu

@marian_ariciuc ,salut ,trei intrebari am si eu:-ce tip de afisaj ai folosit,denumirea lui (stiu ca e 2x16)?-picul unde l-ai programat ,la ICSP sau in exterior ,pe programator?-care varianta de soft este scrisa in pic?

Link spre comentariu

delta sunt piederile, dreptunghiul reprezinta cat de mari sunt pierderile raportat la tipul condensatorului.CU cat e mai plin cu atat e mai rau; evident este doar orientativ nu e mereu corect ce indica

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

@marian_ariciuc ,salut ,trei intrebari am si eu:-ce tip de afisaj ai folosit,denumirea lui (stiu ca e 2x16)?-picul unde l-ai programat ,la ICSP sau in exterior ,pe programator?-care varianta de soft este scrisa in pic?

Salut!despre afisaj pot sa-ti spun doar atat: 1602ZFC, l-am cumparat de la userul vdec (si uC-ul tot de la el l-am cumparat), vezi cateva pagini in urma ca dai de el...pic-ul l-am programat si extern, si ICSP; prima data l-am programat cu fire de la iesirea ICSP a unei clone de pickit, apoi l-am programat ICSP, direct pe placa LC-metrului;varianta de soft care am scris-o prima data in uC, a fost una mai veche, care era ungureste, apoi cand am facut upgrade la 1.35(cred ca e ultima), am observat ca scrie in engleza...
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Teoretic, nu! Presupun ca ca nici practic. Chestia e ca tu cu montajul in fata nu poti sa-ti dai seama daca functioneaza OK sau nu? Sigur trebuie sa iti fie mai usor decit noua sa ne dam cu presupusul!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări