Marele Savant Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 "la pinul 3(Vo) se masoara cam 2.8-2.9V...am rotit de potentiometrul de contrast, nu indica nimic, nu se innegreste nimic." Cu 2,8v pe pinul 3 nici nu o sa vezi ceva pe lcd! Tensiunea trebuie sa fie numai usor pozitiva ( sute de mV) pentru a fi vizibil lcd-ul ( CU BL ALIMENTAT). Chestia asta o face numai semireglabilul, deci n-ar trebui sa fie dificil de gasit cauza. Multumiri celor care mi-au raspuns. Credeam ca e posibil ca lcd-urile albastre sa se comporte altfel, mai ales ca presupun ca sint si stn.Succesuri, eu ma voi uita la M.A.S.H. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Cu 2,8v pe pinul 3 nici nu o sa vezi ceva pe lcd! Tensiunea trebuie sa fie numai usor pozitiva ( sute de mV) pentru a fi vizibil lcd-ul ( CU BL ALIMENTAT). Chestia asta o face numai semireglabilul, deci n-ar trebui sa fie dificil de gasit cauza.am sa schimb semireglabilul...crezi ca daca am tensiune asa mare(2,8V) s-ar fi defectat display-ul? Link spre comentariu
vcdec Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Intre 0 si 5V pe pin 3 displayul nu pateste nimic. Doar nu afiseaza daca nu e o tensiune potrivita lcd-ului. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 functioneaza...am rotit de potentiometru ca acolo sa fie o tensiune cat mai mica...cel mai important e ca eu nu aprindeam backlight-ul...Multumesc lui Marele Savant, Vdec, Ciprake, Briobrit si celorlalti care au acordat atentie "problemei" mele... de ce nu pot masura condensatori in ambele socluri? in pozele mele se vede ca, in stanga, am masurat un condensator nepolarizat si in dreapta am masurat doar condensatori polarizati...un electrolitic de 1000uF si un tantal de 10uF...la fel si pentru bobine... masor bobine doar in soclul din dreapta... Link spre comentariu
Windows Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 UIte , poate iti va fi de ajutor: Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 UIte , poate iti va fi de ajutor:multumesc!aveam poza in pc insa n-o vazusem asa atent ... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2012 "de ce nu pot masura condensatori in ambele socluri? in pozele mele se vede ca, in stanga, am masurat un condensator nepolarizat si in dreapta am masurat doar condensatori polarizati...un electrolitic de 1000uF si un tantal de 10uF...la fel si pentru bobine... masor bobine doar in soclul din dreapta..."pai pentru ca au destinatii diferite...nu se vede in schema ca cele doua socluri au destinatii diferite ??? Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 care-i traba cu ESR-ul? daca masor ESR-ul unui condensator electrolitic si repet procesul 5 minute mai tarziu, capacitatea mi-o indica la fel insa ESR-ul nu....poate fi mai mic sau chiar mai mare, uneori zeci de ori...si inca o intrebare bonus, cand masor capacitatea unui cond. electrolitic, imi indica si esr-ul insa intre ESR si valoarea ESR mai indica si unele simboluri cum ar fi "gama" grecesc, sau "3/4" sau un simbol ce seamana cu o baterie pe jumatate plina sau plina complet; Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 si o poza spre exemplu: Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 @marian_ariciuc ,salut ,trei intrebari am si eu:-ce tip de afisaj ai folosit,denumirea lui (stiu ca e 2x16)?-picul unde l-ai programat ,la ICSP sau in exterior ,pe programator?-care varianta de soft este scrisa in pic? Link spre comentariu
costy Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 delta sunt piederile, dreptunghiul reprezinta cat de mari sunt pierderile raportat la tipul condensatorului.CU cat e mai plin cu atat e mai rau; evident este doar orientativ nu e mereu corect ce indica Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 @marian_ariciuc ,salut ,trei intrebari am si eu:-ce tip de afisaj ai folosit,denumirea lui (stiu ca e 2x16)?-picul unde l-ai programat ,la ICSP sau in exterior ,pe programator?-care varianta de soft este scrisa in pic?Salut!despre afisaj pot sa-ti spun doar atat: 1602ZFC, l-am cumparat de la userul vdec (si uC-ul tot de la el l-am cumparat), vezi cateva pagini in urma ca dai de el...pic-ul l-am programat si extern, si ICSP; prima data l-am programat cu fire de la iesirea ICSP a unei clone de pickit, apoi l-am programat ICSP, direct pe placa LC-metrului;varianta de soft care am scris-o prima data in uC, a fost una mai veche, care era ungureste, apoi cand am facut upgrade la 1.35(cred ca e ultima), am observat ca scrie in engleza... Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 ok,multumesc de informatii Link spre comentariu
dj_steel Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 salutare.am facut si eu ESR metrul de aici http://electronics-diy.com/esr-meter.php , doar ca instrumentul meu nu era asa de sensibil (nu se ducea la cap de scala).Am micsorat rezistenta din emitorul tranzistorului (80ohmi in loc de 100) si acum functioneaza.Intrebarea este daca influenteaza cu ceva aceasta modificare Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 31, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Teoretic, nu! Presupun ca ca nici practic. Chestia e ca tu cu montajul in fata nu poti sa-ti dai seama daca functioneaza OK sau nu? Sigur trebuie sa iti fie mai usor decit noua sa ne dam cu presupusul! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum