Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

L, C, ESR meter

Marele Savant

Postări Recomandate

Vizitator marian_ariciuc

1.ce piesa este incercuita cu elipsa orizontala?2. am vazut ca un montaj de pe primele pagini, a pus rezistente de 100ohmi in locul J6 si J7, elipsele orientate vertical....de ce?[attachment=0]aas.png[/attachment]

Link spre comentariu

Constructorul cablajului a folosit cablaj simplu placat (adica traseele se pot face doar pe o singura parte) si a folosit strapuri de sarma (sarma ordinara, izolata sau nu)pe fata cealalta ptr. continuitatea semnalului pe acel traseu.

Piesa din eclipsa orizontala este un releu (5v reed relay). Se gasesc cu dioda incorporata. Daca gasesti cu dioda nu mai ai nevoie de dioda D2:

http://www.hamlin.com/specsheets/HE3600%20revised.pdf

Link spre comentariu

1.ce piesa este incercuita cu elipsa orizontala?2. am vazut ca un montaj de pe primele pagini, a pus rezistente de 100ohmi in locul J6 si J7, elipsele orientate vertical....de ce?[attachment=0]aas.png[/attachment]

Te refereai la montajul facut de mine :) piesele alea seamana cu rezistentele, dar sunt strapuri ( au 0 ohmi ) le-am pus ca aveam vreo suta si ca aratau mai bine decat o sirma banala.Relee din alea am gasit pe modemurile pe ISA ( chiar si pe alea PCI ).
Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

am executat cablajul acum pe seara...am programat pic-ul, treaba e ca nu stiu unde gasesc releu d-ala ca mi-e greu sa cred ca gasesc pe maica domnului din moment ce la tme n-au... da la montajul tau ciprake ma refeream...

Link spre comentariu

Daca te uiti mai in urma, ai sa vezi ca si eu cautam releu, dar dupa ce am descoperit ca placile de modem mai au asa ceva am gasit vreo 6, mai ales ca aproape nimeni, cred, nu mai foloseste fax-modem pe PC. Am cumparat de la mine din bazar un modem + placa de retea - le vindea un mos doar impreuna :))) - cu 1 leu doar pentru releu.

Link spre comentariu

1. low drop voltage stabilizer: are cădere de tensiune între 0.8-1 volt, sau cam așa ceva, spre deosebire de binecunoscutele 78xx, lm317/117/217/etc, plus stabilizatoarele clasice cu tranzistor și zenner, care au cădere de tensiune de minimum 2 volți. adică dacă vrei o tensiune stabilizată de 5 volți, trebuie alimentat cu minimum 5+2=7 volți.2. poți pune 78L05, no problemo, dar de la 7 volți în jos, ”divaisul” nu mai merge. cu un LDO merge cu bateria descărcată până pe la 6 volți.deci, dacă plănuiești să-l folosești doar cu baterie, mai bine fă cum scrie în schemă, dacă o să-l folosești mai mult acasă/în laborator, pune un 78L05, dar nu uita să prevezi și o mufă de alimentare externă. 9-12 volți ajung bine-mersi.dacă pui un acumulator de 9 volți, ar fi o idee să adaugi un circuit simplu de încărcare, atunci când e alimentat exterior...

Link spre comentariu

am executat cablajul acum pe seara...am programat pic-ul, treaba e ca nu stiu unde gasesc releu d-ala ca mi-e greu sa cred ca gasesc pe maica domnului din moment ce la tme n-au... da la montajul tau ciprake ma refeream...

Se gasesc sigur pe Maica Domnului, trebuie numai cautate. Atentie la alimentarea din baterie de 9 volti, datorita consumului maricel al BL, aceasta (bateria) nu va avea viata prea lunga! In acest caz este utila intreruperea alimentarii BL la pinul 15 al lcd.
Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

totusi, cum sa intreb vanzatorul despre acel releu?ce denumire poarta? :jytuiyucare si cum sunt contactele lui? sincer, e prima data cand intalnesc astfel de releu...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări