Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Folosirea echipamentelor electronice in avion.

pisoiu

Postări Recomandate

Nu prea pricep urmatoarea chestie: majoritatea companiilor aviatice iti fac instructaj la decolare: sa nu folosesti telefoane GSM, si culmea, pe Lufthansa ziceau sa nu folosesti CD-romuri portabile, inclusiv cele de la laptop, iar pe Alitalia in plus, sa nu folosesti imprimanta portabila. Acuma cu telefoanele GSM sunt de acord, emisiile lor pot potential afecta sistemele de zbor. Dar CD-romurile? Imprimantele? Culmea e ca nu am auzit nimica de WiFi si nici de Bluetooth. Mi se pare o aberatie toata chestia asta, atata timp cat un echipament nu emite RF, nu vad ce naiba ar putea sa afecteze la un avion./pisoiu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pisoiu

3

• teslina

2

• al_ex

2

• bogdanm

1

Top autori în acest subiect

100% de acord. Se cheama paranoia. Sunt totusi unii care te lasa sa le folosesti in timpul zborului doar (adica nu la decolare si aterizare). Iar Alitalia e cea mai proasta companie "mare" de aviatie, asa ca nu ii putem lua drept referinta :finga:

Link spre comentariu

Din cate stiu, telefoanele celulare si alte echipamente wireless pot fi folosite ca detonatoare de la distanta pentru incarcaturi explozibile, ceea ce explica paranoia companiilor de transport aerian. Practic poti sa arunci in aer avionul de la sol sau din interior (daca esti sinucigas). Interferenta RF a echipamentului din avion este mai putin probabila.

Link spre comentariu

Parerea mea, este singura explicatie posibila in cazul echipamentelor RF, si mai ales in cazul celor GSM, unde puterea de emise poate ajunge la 2W in antena. Nu am incercat, dar ma indoiesc ca un telefon GSM se poate conecta la retea cand te afli intr-o cusca metalica, la 10km deasupra pamantului. Antenele de legatura intre BTS si MS sunt orientate pentru radiere maxima in plan orizontal, pe nimeni nu intereseaza sa orienteze campul in sus. Din cate stiu, regula asta cu echipamentele GSM e cam de pe la inceputurile lui, pe vremea cand paranoia vis-a-vis de actiuni teroriste era ceva mai palida decat in ziua de azi. /pisoiu

Link spre comentariu

Teroristii au alineat traiectoria de zbor pe tinta, inclusiv altitudinea, cu mult timp inainte de impact. Din cate stiu, imediat dupa deturnare au coborat avionul, nu zburau la altitudinea de croaziera, ci mult mai jos, banuiala mea e ca sub 2-3 km. In unul din avioanele care au lovit WTC tin minte sigur ca o stewardesa a vorbit pana in ultimul moment cu cineva, insa a folosit un telefon platit cu credit card, din avion, nu era vorba de celular. Repet, e o parere personala ca nu se poate conecta mobilul de la altitudinea de croaziera, dupa informatiile care le am despre topologia retelelor GSM. Nu am incercat practic ideea asta, si nici nu ma tenteaza sa o incerc./pisoiu

Link spre comentariu

Unele avioane in State au repetoare de CDMA, deci poti vorbi la mobil in timpul zborului. Toata treaba cu "nu folositi echipamente electronice" e de dragul asigurarilor si a legii, sunt obligati sa iti spuna toate prostiile alea la fel cum pe toate jucariile scrie ca ti se poate ineca copilul cu ele si pe toata mancarea ca poti face alergii de la ea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări