mircang9 Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Slaut la toata lumea,Ce parametru din datasheetul unui optocuplor arata viteza de transmisie in bps ce poate fi asigurata prin optocuplor ?Intreb pentru ca pentru o transmisie seriala la o distanta mai mare pe RS232 fara a se apela la RS485trebuie cumva ca sa se faca o adaptare de nivel de la 5V ( de la UARTUL microcontrolerului sau un pin de iesire cu transmisia seriala implementata software ) la +/-12Vpentru ca nivelele de tensiune la biti sa fie garantate. Mi-ar trebui cam 75 bps. Stiu ca exista MAX232 dar acesta scoate doar +/-8.5V. Stie cineva o schema cu optocuplor prin care sa am la iesire si tensiune negativa, de exemplu -12 V ?MB104I4D cu sigla DVE cu 6 pini este optocuplor ? E de fabricatie mai veche. Link spre comentariu
nooob64 Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 viewtopic.php?f=205&t=92863 Montajul este putin diferit , insa se pot realiza transmisii mari de date , un 9600 BAUD cred ca ti-ar fii ok , plus ca sunt o gramada de scheme pe internet cu RS232 separat optic la 9600 BAUD , cu PC817 sau echivalent. Link spre comentariu
george2209 Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Cineva a recomandat pt o tema similaraACPL-064L ; ACPL-M61LCauta pe net fie ACPL fie seria HCPL. Si Philips avea unele f bune. Daca iti trebuie denumirile pentru Philips, da un mesaj si ma uit acasa unde le-am notat.Oricum te sfatuiesc sa folosesti unele dedicate pentru asa ceva.Alternativ poti folosi MOSFET uri insa daca vrei neaparat sa ai izolate circuitele atunci mai bine optic.Cat priveste viteza, cu cele dela Philips eu am mers pe RS232 pana la 1Mb fara nicio problema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum