hpavictor Postat Noiembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Puteti sa ne dezvaluiti care ar putea fi cerintele minime legate de sectiunea minima a trafo out sau retea eventual alte detalii gen materiale speciale folosite pentru izolatii , inductanta minima a primarului trafo out , inductanta maxima de scapari .......daca sunt anumite reguli ce trebuiesc respectate in mod deosebit.........se justifica alimentarea in CC a filamentelor etajelor SRPP ? Link spre comentariu
ggg Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Am atasat caracteristicile lui GU50 folosit in montajul prezentat de Domn'Lazaroiu , pt urmatorii parametrii : Pda=36W Max_Ug1 = -51V Ug2 = 250V Max_Ua = 800VGU50_SC_OUT.pdf Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Poate va este de ajutor urmatorul clasament in ceea ce priveste tuburile folosite in schema cu GU50 in etajul preamplificator si cel de atac:-6N1P+6N6P (la cererea lui Victor)............................Pu=18W/1,72% THD (poza cu analiza Fourier de mai sus)-6N2P+6N1P.....................................................Pu=18W/1,50% THD-ECC85+ECC85..................................................Pu=18W/1,36% THD-ECC83+ECC85..................................................Pu=18W/1,00% THD-6N2P+6N6P......................................................Pu=18W/0,90% THD-ECC83+E80CC...................................................Pu=18W/0,85% THD-ECC83+6N6P.....................................................Pu=18W/0,70% THD Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Foarte aratoase caracteristicile GU50, cum au fost obtinute?Ceva nu-mi este clar, ca montajul initial propus este un ultraliniar cu infasurare de grila a doua separata, de fapt... Cumva mi se pare ca va trebui mers cu G2 la tensiune si mai scazuta Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Se poate simula si 6N3P? Foarte interesante simularile si clasamentul! Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Foarte aratoase caracteristicile GU50, cum au fost obtinute?Ceva nu-mi este clar, ca montajul initial propus este un ultraliniar cu infasurare de grila a doua separata, de fapt... Cumva mi se pare ca va trebui mers cu G2 la tensiune si mai scazuta Ce nu este clar????Montajul propus este un UL,dar cu infasurare pentru G2 separata pentru a putea fi alimentata G2 la o tensiune mai mica,iar 250V este exact ce trebuie.Ambele scheme postate de mine,cea in LT si cea in Paint sunt UL cu reactie in catod CNFB (este una si aceeasi schema,una teoretica si una practica cu sursa si tot ce trebuie. Graficele lui GU50 sunt obtinute tot cu LTC (model pentoda GU50),folosind formula pentodei si aplicand datele de catalog. Link spre comentariu
ggg Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Foarte aratoase caracteristicile GU50, cum au fost obtinute?Caracteristicile de mai sus reflecta datele din catalog . Dar mai pun inca una strict pt aceasta aplicatie cuPda=36W Ug1=-25V Ug2=250V si Ua=500Vgu50_Lazaroiu.pdfCaracterisiticle sunt simulate cu aplicatie CAD *Spice . Eu folosesc atat PSpice cat si LTSpice . Cel mai important este ca ambele folosesc directive Spice cu care poti simula orice aplicatie electrica .Ecuatiile folosite sunt cele ale curentului instantaneu (dezvoltate din Legea Langmuir si Child)pt fiecare electrod in parte asa cum au fost enuntate de Scott Reynolds si Marshall Leach dar revizuite de Koren . Constatarile lui Koren in privinta factorilor de perveanta/potential intre electrozi sunt ok pt tuburi NOS.Pt tuburile reissue (exemplu noul EL509 de la JJ Electronics) tot modelele lui Marshall/Reynolds raman valabile, in opinia mea . Pt tuburile rusesti Karpov este "tatal" lor . Mai trist este cu transformatoarele, unde este necesar inca un software de la Maxwell.Personal , inca mai fac "sapaturi" la capitoul asta . Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Poate va este de ajutor urmatorul clasament in ceea ce priveste tuburile folosite in schema cu GU50 in etajul preamplificator si cel de atac:-6N1P+6N6P (la cererea lui Victor)............................Pu=18W/1,72% THD (poza cu analiza Fourier de mai sus)-6N2P+6N1P.....................................................Pu=18W/1,50% THD-ECC85+ECC85..................................................Pu=18W/1,36% THD-ECC83+ECC85..................................................Pu=18W/1,00% THD-6N2P+6N6P......................................................Pu=18W/0,90% THD-ECC83+E80CC...................................................Pu=18W/0,85% THD-ECC83+6N6P.....................................................Pu=18W/0,70% THDDin ce pricep eu de aici, intuitiv, e ca e bine ca prima lampa sa fie cu panta mica si factor de amplificare mare, iar a doua invers...oare cum ar arata combinatia ECC83+E88CC? sau chiar ECC83+ECC82? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Nu-mi este clar daca (scuzati cacofonia) caracteristica ultraliniara asemanatoare triodei este inerenta folosirii G2 ca priza pe infasurarea anodica si in ce mod se va modifica aceasta in cazul utilizarii unei infasurari separate de aceeasi impedanta. Nu va repeziti ca-i destul de subtil ce spun, dar uite-asa tastind incep sa ma luminez... :-) ... Mai fac o trimitere, a treia si ultima, la niste grafice pentru datasheet-ul Tungsol 5881 care include si niste caracteristici ultraliniare masurate: http://lib.store.yahoo.net/lib/thetubestore/ts5881.pdf Cumva s-a creat impresia ca-n ultraliniar caracteristicile aduc a trioda, grafic si valoric vorbind. In cazul cind aplicatia implica un tub cu diferente mari intre Uamax si Ug2max, ca la GU50, atunci pentru folosire ultraliniara nu se poate altfel decit cu infasurare separata de G2, se stie. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 In schema propusa cu GU50,cam asa arata ce ati cerut dv.! Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Nu-mi este clar daca (scuzati cacofonia) caracteristica ultraliniara asemanatoare triodei este inerenta folosirii G2 ca priza pe infasurarea anodica si in ce mod se va modifica aceasta in cazul utilizarii unei infasurari separate de aceeasi impedanta. Nu va repeziti ca-i destul de subtil ce spun, dar uite-asa tastind incep sa ma luminez... :-) ... Mai fac o trimitere, a treia si ultima, la niste grafice pentru datasheet-ul Tungsol 5881 care include si niste caracteristici ultraliniare masurate:http://lib.store.yahoo.net/lib/thetubestore/ts5881.pdfDoamne fereste!..nu ma reped,mai ales spre d-voastra!!!!Stiti cum este?!....cand citesti ceva iti poti imagina ca acele cuvinte au fost spuse la orice "nivel acustic",nu am avut intentia sa simtiti ca m-as fi repezit! Diferenta dintre UL si clasic,analizand cu acest program este in THD,adica pierd un procent foarte mic de putere dar castig la calitate, tubul final este spre 89-90% pentoda,raportul bobinelor este ales in asa fel incat sa am THD minim dar nici putere sa nu pierd prea multa.In cazul bobinelor separate de UL (cazul de fata),procentul la care se calculeaza nu mai este acelasi ca la UL cu priza,avand in vedere ca intre ele este si un cuplaj M,deci trebuie stabilit si aici un K de cuplaj optim.Aici intervine simularea unui model aproape perfect de transformator pentru fiecare lampa in parte.Varianta aleasa de mine este optimul pentru un THD minim si putere maxima la un SE cu un singur tub.Bineinteles ca poate veni oricine cu alte idei mai bune dar argumentate tehnic,peste tot e loc de mai bine.....,sau "mai binele e raul binelui!" Se poate vorbi un an depre astea si nu terminam. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Nu ma refeream la acea "repezeala"! Avem destule in comun ca nici sa nu mai pomenim de asta, vreodata :-)Ultraliniar e un de fapt un circuit "low level", in romana aproximativa "primar", a carui functionare a fost multa vreme (daca nu cumva si acuma) misterioasa si putin predictibila. Rezultatele insa, la o implementare corecta, au fost intotdeauna foarte bune! Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Nu ma refeream la acea "repezeala"! Avem destule in comun ca nici sa nu mai pomenim de asta, vreodata :-)Ultraliniar e un de fapt un circuit "low level", in romana aproximativa "primar", a carui functionare a fost multa vreme (daca nu cumva si acuma) misterioasa si putin predictibila. Rezultatele insa, la o implementare corecta, au fost intotdeauna foarte bune! Corect!De multi ani eu am analizat cu creionul si hartia chestia asta si credeti-ma ca nici acum nu o inteleg PERFECT,chestia cu UL si stiti de ce??- grila 2 (G2),sau grila ecran in legea fizica a pentodei este o GRILA,dar daca o "atasam" la o bobina dintr-un transformator de iesire (fara anod) si prin care sa treaca curentul recomandat de catalog o putem folosi ca un mic ANOD,bineinteles putere mai mica,ca amplificator..ok pana aici!-daca legam G1 la masa atunci putem modula tubul cu ajutorul lui G2,GRILA de data asta, nu?-daca legam tubul ca pentoda,montaj clasic cu G2 la +Ug2,atunci ea are rol de grila de accelerare...,tot grila ,nu?-daca o legam in montaj UL,atunci ea poate debita putere in traf pentru ca este in faza cu anodul,dar poate primi si semnal de reactie negativa tot din bobina trafului,asa-i???Deci pana la urma ea este un Tx-Rx ?????????.... Sincer,pentru mine este relativ clara situatia,dar asta numai din punct de vedere matematic in schimb in practica tot imi pun intrebari!!!!! Iertare pentru iesirea din topic! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Da, un RX-TX simultan sau anod-grila dinamic, eu asa il vad pe acest ultraliniar. Cine studiaza istoria in domeniu va afla ca s-au contrazis pe tema asta pina si cei care moseau tuburile... in fine... daca mai adaugam si infasurarea de reactie din catod se complica si mai mult situatia... stiu asta pe piele proprie pentru ca in proiectul SE la care lucrez (pe sarite) am un tub final "inconjurat" de infasurari, adica si G1...Sa vedem cum vor evolua "cercetarile", bafta! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Prin ultraliniar s-a urmarit sa se obtina ceva intre pentoda si pseudotrioda ( G2 legat la anod ) , inseamna ca e neclar cum functioneaza aceasta din urma ...In mod trioda G2 vede toata tensiunea variabila din anod - reactie negativa maxima , iar in UL vede numai o parte , doar tensiunea ce cade pe bucata de primar de la plus spre priza de UL - se formeaza un divizor de tensiune pe cele doua bobine. S-a ales divizorul cu bobine pentru ca nu se poate folosi divizor rezistiv Anod - G2 - masa , din motive usor de inteles - tensiune mare ce trebuie divizata dar si curent mare si variabil cerut de G2 Ca si genereaza o anumita putere neglijabila in traf nu e important , si in mod pentoda genereaza putere numai ca pe rezistenta inseriata cu G2. In rest e matematica Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum