zal Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Păi, îl lăsaţi pe Victor fără amplif? Trebuie luat subiectul de la început. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 ...si este ENERVANT de buna???????Da este enervant de buna pentru ca este ajutata de o schema care o "stoarce" bine. Mai mult topologia Aikido elimina si zgomotul datorat alimentarii, ceea ce este super benefic Sunt multe chestii tari in schema. Graficele din simulare chiar arata promitator. Totusi e un SE de putere.Eu incepusem un proiect dupa schema lui danzup si nu ma opreste nimeni sa fac schema dvs. pe el. (profit de socluri) - deja am descarcat-o Păi, îl lăsaţi pe Victor fără amplif? Trebuie luat subiectul de la început.Mai deschid un thread? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Nu mi se pare "formidabil" din punct de vedere armonic(gu-50-se se apropie din acest punct de vedre de 6p3s-se pentru sarcina data ?). Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Va salut cu respect dl.Florin!Schema propusa de mine si modificata un pic,observati configuratia de la ultima trioda,cea care este in sarcina catodului etajului repetor din final,grila unu (G1),este dinamic la masa si nu mai folosesc "gaselnita" de eliminare-a brumului (rezistenta de 100K si C-ul de 100nF din schema Aikido),deoarece in acest caz nu mai este utila fara acele condensatoare de pe langa tubul final. Intr-adevar,schema este capabila sa "sufoce" orice lampa finala,modificand rezistentele din catozii SRPP (primele triode),modificati amplificarea,iar modificand rezistentele din catozii etajului repetor (prefinal),veti modifica impedanta de iesire si bineinteles "puterea de atac"....,intelegeti dv. Merita realizat un astfel de montaj ca o piesa de sine statatoare,ceva universal.Eu am facut o simulare pentru mai multe tuburi si concluza mea este ca cele mai bune sunt perechile :6N2P pentru SRPP si 6N6P pentru final,iar din seria octal: 6N8S pentru ambele etaje,din seria ECC**: ECC83 pentru primul etaj si ECC81(ECC85) pentru final. Am modelat mai multe tuburi pentru aceasta schema,dar cele de mai sus se afla in top. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Valderama, poti sa dai mai multe detalii (conditii, schema, metoda test, etc)? Ma intereseaza cit mai multe detalii ca ma tot gindesc la un sistem fft de la o vreme incoace Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Va salut cu respect dl.!Propun ceva,asta ca sa fim impartiali; mai pun doua FFT-uri si va rog sa va dati cu parerea,dar sincer si apoi voi spune despre ce tuburi este vorba.Bineinteles ca va rog sa spuneti si care imagine este mai buna comparativ cu cea a lui GU50.P.S nu am afirmat ca este o schema "formidabila" ci am spus despre GU50 ca este o lampa formidabila de la care nu m-am asteptat sa vad asa ceva bun,asta am spus. Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Nu mi se pare "formidabil" din punct de vedere armonic(gu-50-se se apropie din acest punct de vedre de 6p3s-se pentru sarcina data ?).Nu este chiar rau pt armonica a doua la aprox 35 dB, daca nu gresesc pe undeva am vazut pt EL34 valoarea de 32 dB, in mod sigur ere SE Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Va salut cu respect dl.! Propun ceva,asta ca sa fim impartiali; mai pun doua FFT-uri si va rog sa va dati cu parerea,dar sincer si apoi voi spune despre ce tuburi este vorba.... Va salut cu respect dl.! Nu cred ca trebuie sa spun ceva , se vede cu ochiul liber (analiza comparativa ,in special pt a_II_a...). Depinde foarte mult de sarcina vazuta la anod (cit de proportional variaza curentul anodic crestere-descrestere in raport cu variatia tensiuni de atac pentru sarcina data), am pus undeva(nu mai retin unde) extras din foile de catalog diverse valori procentuale pt a_II_a si a_III_a functie de sarcina data ca si exemplu(cazul EL84-SE) rotirea feri-practic. Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Bine bine.... SI CUM SUNA? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Va contrasalutez si eu pe toti, da' nu oricum ci... pur si simplu!; nu's de ce asta mi se parea implicit... Ma duc sa plivesc, ca mi s-a cauzat recent o paguba-n ciuperci. Poate n-ar strica la un moment dat un subiect despre FFT-uri si despre natura lor... jucausa. Cit despre GU50, am pus recent o poza cu disectia ce i-am facut-o uneia mai putin norocoasa. Lampa e solida, nimic de zis (in comparatie cu EL84, 6L6, 6R3S - lampi ce-am apucat sa le tai). Poate ca suprafata de emisie e un pic prea mica pentru desfasurari audio Hi-End, dar ce stiu eu?! Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Eu doua luni am lucrat cu GU50 ca sa vad ce poate si va asigur ca este o lampa extrem de valoroasa, felicitari d-le Lazaroiu ca promovati tubul. Ar mai fi ceva ,in configuratia de cuplaj galvanic a fost singurul tub ce si-a pastrat constant bias-ul in timp si cu un PSF ales atent eu cred ca este superioara unor tuburi "audiofile" in plus are o rezistenta fenomenala la erori de lucru cu ea.Este un tub din aceiasi clasa de putere disipata cu EL509 sau KT88 insa la un pret de 6P14P , singurul impediment ar fi soclul...Iata si schema de principiu , 7,8w/1% THD trioda si 12w/1% THD pentoda Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Multumesc,cred ca nu este vb de o promovare cat mai mult de o constatare,cel putin din punctul meu de vedere,in ceea ce priveste aceasta lampa pe care nu de mult nici eu nu o prea "aveam la inima". Am "bifat" schema dv. si maine sigur voi incerca un model pentru aceasta configuratie,voi alege ceva triode mai potrivite pentru etajele din fata si voi incerca o simulare si in modul trioda si in modul pentoda. Cat priveste distorsiunile la SE-uri eu nu am reusit sa cobor sub 5% pentru puteri mai mari de 20W.Ca sa obtinem distorsiuni mici si la puteri mari in SE ar trebui doua sau trei tuburi in paralel,sau ceva de genul GK71,GU43,.....parerea mea,dar deja ne lovim de alte probleme..... Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Ca sa obtinem distorsiuni mici si la puteri mari in SE ar trebui doua sau trei tuburi in paralel,sau ceva de genul GK71,GU43,.....parerea mea,dar deja ne lovim de alte probleme.....Blasfemie ! ZAL va lua o pozitie " contra " datorita faptului ca este vorba de lampi rusesti la care nu se poate face " copy-paste " decat la aplicatii RF , nu si la aplicatii audio . Dar nu au nici trafo C Core recuperate din televizoare sovietice ! Si nu poate combate mai nimic.....inca . Chiar daca are alergie la GU50 ! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Ba nu, chiar îmi plac, aştept cu nerăbdare să aud un amplif reuşit cu lampa asta. Poate sparge cineva bariera magică de 20W într-o singură lampă. Am spus că voi încuraja orice, deci nu voi contrazice nimic, nici nu aş avea cum, încă nu apelez la GUFU50, dar mă uit cu un ochi la sora ei EL152, că e mai sexy. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Buna dimineata!Si ca sa nu raman dator la schema propusa de mine si avand in vedere faptul ca pe Victor am incercat sa-l inteleg si probabil ca el este "motorul" a ceea ce inseamna viata pe aici,am atasat imaginea cu analiza Fourier a THD-ului,asta ca sa nu mai apara discutii ca ;"ce si cum sau poate....!!!",pana la urma este matematica. Observati ca la 18.21W pe difuzor vom avea 1,72% distorsiuni,ceea ce pentru un SE de 18W cu tuburi inseamna CEVA. Va garantez ca la un PP cu GU50 clasa A si la peste 50W pot obtine sub 0,5% distorsiuni.Totul depinde de sarcina,deci de cat de bun este traful ce face adaptarea intre traductorul acustic (difuzor) si anodul tubului final.P.S DA,,perfecta dreptate ai,EL152 este foarte SEXI si eu mi-as dori asa ceva!!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum