Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezbateri pe scheme cu LS/ГУ(GU)/FU50

hpavictor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 242
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

34

• THOMAS

24

• blue

23

• hpavictor

23

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Datorita raspandirii acestei lampi de putere , la preturi de achizitie pe forum ( fara soclu ) de ordinul a 10 lei ( aproximativ 2.5 Euro ) consider strict necesar sa studiem resursele acestei pentode minunate , cu o intreaga istorie in spate......In SE se pare ca se poate obtine undeva la 15 W , de inalta calitate , la costuri incredibil de mici .......Ce parere aveti ? Aveti scheme favorite ce pot fi optimizate pentru a fi folosite cu GU50 ca finala audio ?

Să nu ne îmbătăm cu apă rece, uite unde era salvarea audiofililor. Majoritatea schemelor pe care le-am găsit sînt în contratimp, probabil că nu degeaba. Dacă vrei îţi fac arhive cu ele.
Link spre comentariu
:nebun: Esti victima manipularii......analiza in LT Spice confirma in totalitate supozitiile mele cu privire la resursele acestei lampi minunate , si sper ca in cursul zilei de maine sa te poti delecta cu solutia tehnica aleasa , cu schema , detalii constructive etc .
Link spre comentariu

...... Cine ştie...

Sunt cativa cunoscatori , care nu sunt blocati pe solutii conventionale : @waveburn . @Valderama , @Lazaroiu , @ggg , si desigur @hpavictor ! Probabil ca mai sunt multi care experimenteaza , dar nu ii cunoastem......Spre ciuda celor care nu au habar de performantele reale ale unor lampi , si care nu stiu altceva decat " copy-paste " de pe net sau din vechile carti de popularizare a stiintei sovietice !
Link spre comentariu

...... Cine ştie...

Sunt cativa cunoscatori , care nu sunt blocati pe solutii conventionale : @waveburn . @Valderama , @Lazaroiu , @ggg , si desigur @hpavictor ! Probabil ca mai sunt multi care experimenteaza , dar nu ii cunoastem......Spre ciuda celor care nu au habar de performantele reale ale unor lampi , si care nu stiu altceva decat " copy-paste " de pe net sau din vechile carti de popularizare a stiintei sovietice !
Din dorinta de a-l ajuta pe "enciclopedia" noastra de pe acest forum,userul ,dar si din curiozitate,mi-am permis sa proiectez o mica schema bineinteles folosind si ceva de la ,adica arhitectura etajului de atac dar utilizand tuburi rusesti (6N1P si 6N6P) si usor modificat montajul,iar in final am dorit sa utilizez mult marginalizatul GU50 (!!!). Teoretic vorbind in acest caz imi permit sa afirm cu raspundere ca GU50 este o lampa exceptionala,credeti-ma (!) si spun asta pentru ca avand in baza de date foarte multe tuburi pentru a modela diverse scheme cu LTspice,am reusit sa compar,repet,teoretic spun asta.De departe GU50 este un tub formidabil,aproape de el este EL509,dar putin mai "fortos". Cel putin pentru mine impresia fata de acest tub este complet schimbata (in bine). Pasii urmati in acest proiect;-am stabilit schema de functionare-am realizat modelele pentru tuburile din schema.-am stabilit perfect punctele statice de functionare pentru tuburile din schema.-am pus la punct dinamic tot ce inseamna semnal prin etajul de atac,nivel semnal de intrare si nivel semnal de iesire.-am modelat un transformator de iesire personalizat pentru GU50-am pus la punct dinamic etajul final......si la probele de au rezultat imaginile din documentul Zip,dv. le puteti analiza.Pun aici si un pdf. cu schema pentru simulare,schema in completa pentru cine doreste sa-l construiasca si in document diagramele. Tin sa multumesc d-lui Sebi pentru ajutorul in ceea ce priveste baza de date din LT-spice,un om de mare caracter si un profesionist si nu in ultimul rand lui Karpov de la care am "furat" cateva idei,dar si lui pentru sprijinul IT. P.S am simulat cateva scheme si cu KT88,EL34,KT90 si KT120...,GU50 este deasupra lor,EL34 nici macar nu este in clasa lui GU50 (in SE se obtin abia 10W la distorsiuni de peste 5%),atentie,pentru fiecare tub enumerat mai sus am modelat cate un transformator.
Link spre comentariu

Imi place schema si atacul pe GU50. De asemenea imi place cum e facuta decuplarea intre etaje si filtrele pentru prevenirea oscilatiilor. Dar :cry: traful de iesire? Unde'i trafu' ? :jytuiyuSa vedem daca Victor este fericit...:limb:

Link spre comentariu

Mie mi se pare logic sa se faca "cercetari" referitoare la GU50 pentru ca se gaseste usor si e ieftina. Ce-i drept, soclurile sunt mai greu de gasit pentru ca inca nu au aparut cele chinezesti. Probabil in curind o sa apara, normal, niste strimbaciuni ca soclurile moderne de 6s33s.

Link spre comentariu

Ce parere aveti de schema sau de rezultatele ipotetice care se pot obtine ? Puteti comenta si / sau propune modificari PSF / solutii tehnice daca cele prezentate sunt deficitare ? Multumesc anticipat , Victor

Link spre comentariu

Puteti comenta si / sau propune modificari PSF / solutii tehnice daca cele prezentate sunt deficitare ?

Sa inteleg ca schema nu te face fericit? E :cry: u asa cum o vad, este o schema cu mare potential, care valorifica GU50, conform catalogului. Acum stiu ideile prin care se spune ca acele date ar fi extrem de conservative, dar cine se incumeta sa masoare GU50 cu un trace-curve cu GU50 alimentat la maxim si cu G2 la maxim? Apoi care ar fi avantajele? Pentru ca trebuie sa tinem cont atit de excursia in curent, excursia in tensiune cit si impedanta obtinuta pentru a ajunge la puterea maxima la difuzoare, ori astea nu se ating neaparat la tensiunile maxime aplicate la anod si G2. Cred ca la asta te referi cind spui modificari la PSF? Ar fi interesant un test pe lampa si sa determinam alte curbe decit cele de catalog, bineinteles cu scopul de a stoarce ultimul watt muzical din lampa :da .
Link spre comentariu

Ce parere aveti de schema sau de rezultatele ipotetice care se pot obtine ? Puteti comenta si / sau propune modificari PSF / solutii tehnice daca cele prezentate sunt deficitare ? Multumesc anticipat , Victor

Cred ca cel mai bine ar fi sa rog un moderator sa stearga schemele de aici,am acest drept,se pare ca nu se intelege ca montajul si modelarea respectiva "alege" ce-i mai bun din tot,eu pot sa fortez un alt PSF (!?!?!),il pot pune sa mearga la un Ianod de 3A,nimeni nu ma opreste,numai ca programul nu-mi spune ca de fapt lampa a explodat de mult !!!!! Victor,chiar nu intelegi ca asta poate lampa????...si este ENERVANT de buna???????OK!.....promit ca nu mai fac,nu mai ajut pe nimeni si faceti cu pixul si hartia cate grafice doriti si copiati de pe net cate scheme doriti,alea sunt EXCELENTE!!!!!! La revedere!
Link spre comentariu

... La revedere!

Nu va suparati! Asa face Victor de obicei: cere in permanenta (si alte) pareri!Este (intr-adevar) enervant de staruitor! :rade: -----------------Abordarea preamplificatorului cu topologie Aikido este putin surprinzatoare (pentru mine), insa foarte bine-venita. Ar putea fi folosita si la alte lampi...Voi face preamplificarea Aikido de sine statatoare, impreuna cu placutele cu repertor pe catod, pe anod, dubla trioda in paralel, triode in SRPP si pentoda, montaje pe care le foloseam pentru teste.Multumim!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări