Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezbateri pe scheme cu LS/ГУ(GU)/FU50

hpavictor

Postări Recomandate

Valderama, buna observatia, de fapt eu am uitat sa spun ca in nici-un caz n-as folosi acest tub ca si trioda. Eu am incercat sa deschid niste perspective, nu sa le indoctrinez. Dumneata, ca veteran al acestui forum, ar fi trebuit pina acum sa lamuresti lumea ca "sunetul de trioda" este o aberatie stiintifico-fantastica. Haideti acuma, dar lasati-ma macar sa-mi pun camasa cea alba... :-)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 242
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

34

• THOMAS

24

• blue

23

• hpavictor

23

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...

aceasta este varianta de amplificare pe care as incerca-o eu cu LS/GU50 download/file.php?id=5512&mode=view ...

Daca nu esti explicit zbodeoc-induci lumea in eroare (spune domnule ca dumneata faci/incerci/ai incerca alta schema "NU aia ", -unde GU-50 va fi in conexiune pentoda si folosesti metoda negativare fixa tub final=alta schema.).

Tin sa anunt,-in general in cazul negativari fixe GU-50-clasaA cind Pda>30-32W incepe sa se inregistreze fuga de curent.

Link spre comentariu

Am inteles sa traiti! Ma scuzati!...Iata cum as folosi eu finalul cu LS50 cu modificari minore: As mai adauga doua diode cu siliciu si as face redresare dubla tensiune dubla alternanta ( sa zicem 2x230V). La punctul median, de 230 de volti as lega G2, iar secundarul transformatorului de iesire l-as muta in catod intr-un circuit CFB, discutat deja in mai multe posturi. Electric vorbind, ce pierd din impedanta scazuta in modul trioda cistig cu virf si indesat in putere (muuulta putere!), plus ca prin CFB reduc impedanta inerenta etajului de tip pentoda la valori comparabile cu trioda, implicit distorsiunile. Evident, ca sa nu induc iarasi lumea in eroare, va trebui sa analizez, eventual in link-ul cu datasheet-ul de pentoda, noul punct de functionare. Zic bine Valderama?

Link spre comentariu

...plus ca prin CFB reduc impedanta inerenta etajului de tip pentoda la valori comparabile cu trioda, implicit distorsiunile. Evident, ca sa nu induc iarasi lumea in eroare, va trebui sa analizez, eventual in link-ul cu datasheet-ul de pentoda, noul punct de functionare. Zic bine Valderama?

Partial... ,in situatia CFB iar/din nou "link-ul cu datasheet-ul de pentoda"(http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... g/GU50.pdf) devine VAX(poate o sa intelegi de ce...).

Pentru situatia GU-50-SE-pentoda-CFB! trebuie sa "constriesti" tu zbodeoc "datasheet-ul".

Link spre comentariu

... pai atunci unde ar fi toata emotia experimentarii?! sau te pomenesti cu dumneata ai crezut-o pe aia cu "mura-n gura"?! Eu as inclina mai degraba sa dau dreptate lui Zal care spunea mai devreme ca aici e lume mai "rasarita" ca la sectia "SI-luciu"...Nu devine chiar VAX doar ca probabil va mai trebui un etaj suplimentar, pentru CFB trebuie atac mai mare.... si daca stau bine sa ma gindesc eu am pus o schema "verificata", poza cu pricina, la care mi-am permis sa discut posibilitati...

Link spre comentariu

... si daca stau bine sa ma gindesc eu am pus o schema "verificata", poza cu pricina, la care mi-am permis sa discut posibilitati...

Schema "verificata" nu mai are legatura cu ce va propuneti(zbodeoc) ,clar DA ?.Referitor la VAX asa va ramine-VAX.
Link spre comentariu

Gu 50 este o lampa foarte dificila, are secrete ascunse bine, pentru mine ramine o provocare de care va trebui sa ma ocup, asa ca trebuie sa o respect. Misa si Gabriele nu sint prea incintati de aspectul ei iar Valderama este circumspect, poate aceasta din urma cintarire este corecta, dar undeva trebuie sa existe totusi o posibilitate de a fi folosita eficient...

Link spre comentariu

Are şi prostul obicei de a arde degetele curioşilor cu capacul ăla de tigaie. :rade:Am rămas în urmă şi încerc să recuperez. Legat de păţania cu ampliful lui Dan, explicaţia e că avînd o tensiune continuă oarecare pe grilă şi cuplată cu ieşirea unui cda produs de Philips, acesta refuză să iasă din mut, probabil din cauza tensiunii de referinţă folosite de cda şi a schemei lui interne.

Link spre comentariu

Niciun cd-player "normal" nu are iesirea direct din DAC , mai studiaza si tu o schema ...Problema o fi legata de circuitului de muting care e pus dupa condensatorii de iesire ( tranzistor ce scurticuiteaza iesirea ) , cel putin la multe modele Philips , desi daca lampa de la intrarea amplificatorului are 0V pe grila nu e logic sa influenteze cu ceva ... eu n-am intalnit inca asa cevaCum amplificatoarele cu lampi nu au de obicei condensatori pe intrare ar trebui sa fie o "problema" des intalnita ...

Link spre comentariu

Gu 50 este o lampa foarte dificila, are secrete ascunse bine, pentru mine ramine o provocare de care va trebui sa ma ocup......... dar undeva trebuie sa existe totusi o posibilitate de a fi folosita eficient...

Astept cu mare nerabdare o abordare profesionista a unui amplificator SE cu GU50 din partea tuturor , indiferent ca este la nivel pur teoretic , un simplu test care sa dovedeasca ca se poate sau o constructie finalizata ! Deja este destul offtopic , cu voia Dvoastra sa revenim la subiect !Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !
Link spre comentariu

Niciun cd-player "normal" nu are iesirea direct din DAC , mai studiaza si tu o schema ...Problema o fi legata de circuitului de muting care e pus dupa condensatorii de iesire ( tranzistor ce scurticuiteaza iesirea ) , cel putin la multe modele Philips , desi daca lampa de la intrarea amplificatorului are 0V pe grila nu e logic sa influenteze cu ceva ... eu n-am intalnit inca asa cevaCum amplificatoarele cu lampi nu au de obicei condensatori pe intrare ar trebui sa fie o "problema" des intalnita ...

Am studiat destule scheme la Philips, mai las şi pe alţii. Uite o temă de studiu: cum poate ajunge o tensiune continuă de la ieşirea cd-ului, trecînd invers prin etajele buffer, la ieşirea cda-ului?Lampa nu are 0V pe grilă niciodată, decît dacă o şuntezi la masă, adică mut. Foarte puţine amplifuri pe lămpi nu au condensatori la intrare, chiar şi montajele cu alimentare simetrică folosesc.
Link spre comentariu

Orice audiofil serios se fereste de condensatori ... mai ales unde nu e nevoie , cum e la intrare amp tuburi , asa ca mai studiaza in continuare scheme .Lampa are 0V pe grila daca negativarea se face prin rezistenta de catod ... mai masoara , nu ne intereseaza cativa milivolti eventual care n-au nici o influenta . Nu este nici o posibilitate sa treaca invers o tensiune continua prin condensatorii de iesire + operationalul ( sau operationalele ) care mai sunt pana la DAC ... decat daca reusesti sa le distrugiTotusi daca bagi tensiune continua cu polaritatea care trebuie ( volti buni ) e posibil sa polarizezi invers electroliticii de pe iesire ( deh au pus piese ieftine ) si sa influentezi operationalul .

Link spre comentariu

Eu nu sînt audiofil serios, sînt electronist amator. :rade:Ca să nu ne mai contrazicem aiurea, fă o experienţă cu un cd Philips (sau derivat, gen Marantz) şi un amplif ''audiofil'', lipsit de separare prin condensator, poate ne luminezi şi pe noi mai bine. :freaza:

Link spre comentariu

Philips CD721 nemodificat deloc , merge f bine cu un amplificator fara condensator pe intrare Ar fi culmea sa nu mearga :rade:Daca era o problema generala "vuia" internetul , numai tu crezi ca lumea pune condensatoare pe intrare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări