Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezbateri pe scheme cu LS/ГУ(GU)/FU50

hpavictor

Postări Recomandate

Eu am inteles ca daca am tensiunea de alimentare fixa dreapta nu devine paralela ci se inclina in jurul punctului de U max... nu? Si asa ca si la translatare pot modifica distorsiunile...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 242
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

34

• THOMAS

24

• blue

23

• hpavictor

23

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am inteles ca daca am tensiunea de alimentare fixa dreapta nu devine paralela ci se inclina in jurul punctului de U max... nu? Si asa ca si la translatare pot modifica distorsiunile...

Avind tensiunea de alimentare fixa si impendanta transformatorului determinata doar o schimbare de PSF (inclinarea dreptei in jurul punctul -Ug) modifica distorsiunile , pt aceast lucru este indispensabil un distorsiometru si wattmetru, te pot ajuta cu ele...
Link spre comentariu

Ideea era simpla , o rotatie implica modificare unghi alfa asadar se schimba valoarea dreptei de sarcina si desigur asa se practica se roteste dreapta de sarcina pt distorsiuni minime dar se va preciza valoarea Ra dupa ce am incetat rotatia(cind ne satisface H2-H3).O dreapta de sarcina cu valoare precizata nu se mai poate roti sau daca se va roti capata alta valoare-simplu.

Link spre comentariu

Evident, rotatia implica ca variabila Ra pt un minim H2 ,H3...este o chestie de finete dar prea multe nu se poate rezolva, de acea am construit acel transformator cu prize reglabile in primar si secundar pt reglaje, chiar si asa sint lucruri ce mai trebuiesc controlate, de pilda comutarea pentoda-UL unde pt minim de THD ar fi nevoie de doua impendante, greu de realizat...

Link spre comentariu

Perfect si de acord... normal ca nu am considerat aceea valoare Ra batuta in cuie... Multumesc pentru interventie si ajutor... blue, crezi ca programul acela de pt. windows merita incercat pentru masurarea distorsiunilor sau e mai bine sa folosesc o instrumentatie clasica? Ce parere aveti?

Link spre comentariu

Perfect si de acord... normal ca nu am considerat aceea valoare Ra batuta in cuie... Multumesc pentru interventie si ajutor... blue, crezi ca programul acela de pt. windows merita incercat pentru masurarea distorsiunilor sau e mai bine sa folosesc o instrumentatie clasica? Ce parere aveti?

Nu am incercat vreodata sa masor distorsiunile cu acel program, stiu de el dar cum la mine in atelier nu mai exista loc pt un calculator nu am insistat de altfel nu prea sint fan al aparatelor digitale, m-am jucat cu un asemenea aparat ,un osciloscop si m-am plictisit sa invirt butoanele cu mouse-ul de acea majoritatea aparatelor de masura facute de mine sint analogice deci si distorsiometrul, ma simt mai confortabil utilizind butoane din bachelita sau instrumente cu ac, o fi virsta...
Link spre comentariu

@blue Astept (in masura in care timpul va permite) rezultatele dumneavoastra generate de realitatea fizica si materiala (PSF in discutie) eventual si o oscilograma-doua.

Am avut de bobinat trei transformatoare pt SE cu PL519 sint gata asa ca ma pot apuca de testarea etajului final cu GU50 avind PSF (pentoda) dat de d-l Valderama ,probabil voi incerca si UL
Link spre comentariu

Iata rezultatel masuratorilor SE GU50 in conditile Ua=405v Ia+Ig2=104mA -Ug1=24,3v Ra=3637 ohm si Rs=12 ohm THD=10% Up=233v P=13w (secundar) 8% Up=216v P=11w 6% Up=202v P=9,6w 3% Up=182v P=7,8w 1% Up=157v P=5,9w Practic in plaja 3,4-3,7K a Ra rezultatele sint apropiate, sub 3,4 creste usor puterea dar cresc rapid distorsiunile, peste 3,7K fenomenul este invers

Link spre comentariu

Iata rezultatele masuratorilor SE GU50 in conditile Ua=405v Ia+Ig2=104mA -Ug1=24,3v Ra=3637 ohm si Rs=12 ohm THD=10% Up=233v P=13w (secundar) 8% Up=216v P=11w 6% Up=202v P=9,6w 3% Up=182v P=7,8w 1% Up=157v P=5,9w Practic in plaja 3,4-3,7K a Ra rezultatele sint apropiate, sub 3,4 creste usor puterea dar cresc rapid distorsiunile, peste 3,7K fenomenul este invers

Frumos rezultat/fizic domnule blue.Dupa cum ati mentionat plaja 3,4-3,7K , daca nu ma insel 3k5 se situeaza in plaja(in conditiile date) si negativarea tot pe acolo.

...................................................................................................................................................

Da! Ua=405 V!

Verifica si cu 320 Vca sa fie in conditiile date...

In conditiile date de cine ?!(trebuie precizat pentru a nu genera confuzii) ,eu parca vad "niste" conditii aici download/file.php?id=8046&mode=view date de blue(+400V ,+250v ,-24V ,3K5) sau nu "vad" bine ?

Pentru fiecare regim dat(GU50-se) exista cite "o" dreapta de sarcina-"optima"(optim fiind raportat la ce urmarim ,-distorsiuni minime ,-putere utila mare in sarcina sau -un compromis=putere utila relativ mare isotita de procent distorsiuni acceptabil).

Link spre comentariu

..."conditiile date date" a devenit deja o sintagma introdusa de Dvs. ... Eu am cerut doar o verificare la tensiunile pe care le-am folosit... Nu trebuie sa va suparati pentru... o diferenta de catva volti acolo...

Link spre comentariu

..."conditiile date date" a devenit deja o sintagma introdusa de Dvs. ... Eu am cerut doar o verificare la tensiunile pe care le-am folosit... Nu trebuie sa va suparati pentru... o diferenta de catva volti acolo...

Sigur ca voi incerca si pt 350v dar cred ca va trebui sa fortez curentul la 120-130mA pt Ra=2,5 K, dar ce nu i-mi place este o instabilitate a bias-ului, creste curentul catodic dupa un timp de functionare in regim continuu putere maxima si dupa parerea mea legat ca trioda tubul se comporta mediocru la tensiuni anodice mari. Foarte bine ai facut ca ai inseriat in circuitul de grila un shock RF fiindca am incercat doua tuburi, unul avea tendinte de autooscilatie undeva foarte sus ,osciloscopul nu a sesizat acest lucru dar la un radio pe AM sa auzit ceva cind THD treceau de 10%, doua perle de ferita in anod si grila au linistit lucrurile. Eu zic ca tubul are un comportament foarte bun ca pentoda, ramine de vazut soundul...
Link spre comentariu

...Nu trebuie sa va suparati pentru... o diferenta de catva volti acolo...

Par suparat ?!(pentru ce as fi suparat ?,nu inteleg).GU50 fiind un tub deosebit !, am precizat cam pe "unde trebuie cautat" !,de ce sa ma supar ? pentru ca se cauta prin "alta parte" ?, da , ce sa mai spun ?!...ca deja ma repet pentru GU50-SE.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări