Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezbateri pe scheme cu LS/ГУ(GU)/FU50


hpavictor

Postări Recomandate

Este o colectie de scheme , pentru cei ce se afla la faza de documentare .

Numele poate fi schimbat de catre moderator , dupa dorinta , dar mie mi s-a parut absolut onorabil atunci cand l-am ales .

Nu am avut in intentie sa jignesc pe cineva !

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 242
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • zbodeoc

    34

  • THOMAS

    24

  • blue

    23

  • hpavictor

    23

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este o colectie de scheme , pentru cei ce se afla la faza de documentare...

Lasa-l in plata Domnului pe Sweet Peach FU50! Este ceva absolut sinistru! Daca cineva da banii pe asa ceva, sa se astepte la cca. 3 watti, si-aia cu distorsiuni (vorbesc de un aparat venit la comanda, direct din fabrica, nu second-hand!).Bineinteles, aparatul se poate modifica si recomand folosirea lui GU50, in locul lui FU50. Schema de fapt este diferita de aceea din documentatie; calitatea pieselor este de toata jena (pe Maica Domnului gasesti piese mai bune!); rezistentele sunt subdimensionate ca putere, iar condensatoarele sunt la tensiuni limita, etc...Singurul lucru care mai ajuta este faptul ca etajele finale si cele prefinale si alimentarea sunt pe placute separate, iar piesele sunt dispuse pe-o singura parte, opusa soclurilor.
Link spre comentariu

Dacă mă uit mai bine la piersicuţă, cineva a tot rîcîit şi a modificat pe schemă, între altele a scos condensatorul de la intrare, din grila primei triode. Nu-i vorbă că şi a doua schemă are lipsă acel condensator, probabil că aşa cred unii că e mai audiofil, în realitate, cei care ne-am întîlnit astă iarnă la nichişoru, am experimentat ceva interesant legat de treaba asta.

Link spre comentariu

Dacă mă uit mai bine la piersicuţă, cineva a tot rîcîit şi a modificat pe schemă, între altele a scos condensatorul de la intrare, din grila primei triode. Nu-i vorbă că şi a doua schemă are lipsă acel condensator, probabil că aşa cred unii că e mai audiofil, în realitate, cei care ne-am întîlnit astă iarnă la nichişoru, am experimentat ceva interesant legat de treaba asta.

Cinstit , chiar nu ma intereseaza ca ai experimentat sau nu asta iarna ceva anume , si aproape tot ce postezi este offtopic daca nu oferi si concluzia ........Cred ca te-ai oprit cam devreme , ar trebui sa continui cu dezvaluirile .......

Imi plac lampile GU 50 , eu nu am EL12 ca tine , EL12 fiind mai placute la vedere , dar nu au calitatile " de oaste " ale GU50 , din pacate .

Link spre comentariu

Cred ca te-ai oprit cam devreme , ar trebui sa continui cu dezvaluirile .......

Off topic:Un cd-player Marantz refuza sa mai citeasca cd-ul dupa conectarea la un amplificator pe lampi care nu avea condensatorii pusi pe intrare.
Link spre comentariu

Cred ca te-ai oprit cam devreme , ar trebui sa continui cu dezvaluirile ...

Victor, acuma poate te vei supara si pe mine daca iti voi spune ca, cinstit, ar trebui sa publici numai scheme experimentate, daca vrei sa dai informatii "mura-n gura" colegilor de forum incepatori. Din pacate, de la ideea initiala, topicul a devenit cam "varza"... Pe alte forumuri, topicurile sticky sunt restrictive, contribuind un singur forumist (se evita discutiile, off-topicurile, s.a.m.d.). Eu l-as fi vazut cu cateva proiecte simple, finalizate, de la A la Z (cu schema, valori ale tensiunilor si curentilor, cablaj, cutie, imagini ale aparatului finalizat). Sunt suficiente amplificatoare SE de calitate finalizate pe forum si-ar fi fost frumos sa fi aparut acolo (cu acceptul constructorilor, bineinteles).... insa aceasta este numai opinia mea... -------------Nu mai tin minte daca la intalnirea de la mentionata de ai participat sau nu. Atunci ascultasem amplificatoarele lui si si am fi dorit sa le ascultam comparativ cu amplificatorul lui Dan, cu 6P3S, insa niciun CD player nu a "dorit" sa functioneze corect in lipsa condensatorul de intrare de la amplificatorul lui Dan.-------------- O fi GU50 mai virila, insa EL12 este o lampa aristocrata (diferenta la sunet este ca intre o vioara obisnuita si una faurita de un mare maestru). Sunt absolut sigur ca nu este vorba de invidie, nu-i asa? Noi sa fim sanatosi si sa facem amplificatoare de calitate, vorba ta...
Link spre comentariu

Da , aveti dreptate ! Am fost martor la nefunctionarea CDului.......datorita lipsei " audiofile " a cond de pe intrarea amplificatoului lui Dan Zup ......Acel amplificator SE era destinat audierii DACurilor cu convertor IV pasiv , cu traf pe iesire !Era importanta interventia lui ZAL !Merita sterse toate interventiile si schemele fara sustinere practica , fara detalii constructive , dar doar moderatorii pot face asta .

Link spre comentariu

Eu tot n-am inteles daca s-a defectat sau doar a intrat in protectie CD-ul respectiv, modificat si el. Decit analiza diverselor nivele subtile de audiofilie cred c-ar fi mai interesant un mic detour sa vedem ce se poate intimpla cind sursa de semnal "vede" o tensiune negativa, cit de des se poate intimpla asta si cum adica cu traf de iesire, nu inteleg?! ... iar ca mine sigur n-o sa inteleaga nici amatorii de mura-n gura (mie-mi conoteaza cu UE), si-or sa stea pururi cu dilema daca sa puna sau nu condensator pe intrare, ca magaru' intre doua paie :-)

Link spre comentariu

Eu tot n-am inteles daca s-a defectat sau doar a intrat in protectie CD-ul respectiv, modificat si el.

Nu s-a defectat nimic si nici playerele pe care am dorit sa le folosim atunci nu erau modificate. Din cate stiu (si Dan poate confirma sau infirma), aparatul sau nu era modificat/adaptat pentru vreo functie speciala, avand exact schema postata in topicul deschis amplificatorului respectiv.Pur si simplu, unele CD Playere refuza sa functioneze daca iesirea este cuplata direct in grila lampii din preamplificare (prin intermediul potentiometrului de volum, bineinteles), fara condensator la intrare.Technics-ul sau DVD playerul lui Dan nu fac asemenea fite, nici unele dintre playerele mele (Sony sau un Denon). Am insa altele, mai ales Philips CD650, 710, sau un Marantz care imi fac asemenea probleme. Cu semnalul luat de pe iesirea digitala si trecut printr-un DAC extern, acest lucru nu se intampla.Cine stie sa explice fenomenul (cu toate ca iesirea playerelor este standard, prin condensator, si fiecare dintre ele are o schema proprie), este rugat sa o faca...
Link spre comentariu

O parere pertinenta nu se poate da decit daca ar "decupa" cineva cela doua etaje (iesire player/intrare amplif) si le-ar pune aici pentru comparatie. Pina atunci incerc o impertinenta, si-anume sa presupun ca grila lampii de intrare nu se mai afla la un potential negativ (IN RAPORT CU CATODUL!) corespunzind zonei de amplificare/conductie ci inafara zonei, cu alte cuvinte punctul static de functionare e static rau de tot, PSF adica! :ras:

post-19106-139829323182_thumb.jpg

 

Si ca sa nu ma abat prea mult de la subiect, aceasta este varianta de amplificare pe care as incerca-o eu cu LS/GU50, unde evident as studia bine datasheet-ul inainte : http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... g/GU50.pdf si as specula tensiunea mare de filament din care care s-ar putea obtine o negativare fixa, si-un pic automata eventual, pentru ca imi este clar ca 40 de volti in catod nu-i tocmai ce(-mi) trebuie (mie).

 

Scuze ca n-am verificat inainte dar daca tot am pus-o (dealtfel a mai fost data) atunci o sa verific si-o sa vin si cu schema modificata... probabil anul asta :-)

Link spre comentariu

La montajul propus as monta ca redresoare 5Z8C.....si un generator de curent constant/reglabil(cu integrat) in catodul GU50 ...s-ar pupa si mai bine la socluri +alte avantaje in cea ce priveste costurile sau G1 la masa si excitatie in catod(curent) sa moara dusmani de ciuda... :rade:

Link spre comentariu

That's the spirit Gabi!... dar cite nu s-ar putea face cu lampa asta avind in vedere ca-i pregatita de razboi nu de salon si sindrofii ... :101

Pacat ca nu e o lampa "comerciala"(la mine aici...) + ca e si urita rau :tryre altfel m-as baga si eu la un SE cu 4 tuburi in paralel ....(ma pot razgindi oricind) :rade:
Link spre comentariu

...

aceasta este varianta de amplificare pe care as incerca-o eu cu LS/GU50 download/file.php?id=5512&mode=view ...

Si ca sa nu ma abat prea mult de la subiect, aceasta este varianta de amplificare pe care as incerca-o eu cu LS/GU50, unde evident as studia bine datasheet-ul inainte : http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... g/GU50.pdf

 

Scuze ca n-am verificat inainte dar daca tot am pus-o (dealtfel a mai fost data) atunci o sa verific si-o sa vin si cu schema modificata... probabil anul asta :-)

Ce zici ca ai studia bine in datasheet zbodeoc ?!,"datasheet-ul"( http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... g/GU50.pdf ) la care faci trimetere nu face referire la conexiunea (gu50) trioda download/file.php?id=5512&mode=view ...

Afla zbodeoc "characteristic curves" in cazul aceluias tub GU50-trioda sint diferite in raport cu GU50-pentoda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări