Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

30P1C

imreberes

Postări Recomandate

Astazi, facand "ordine" printre lampile, am gasit o pereche din acest tub. Sunt din 1965 si par a fi NOS sau foarte putin folosite.Intrebarea mea e: are cineva o schema de SE pt asa ceva? Poate nu ma inteleg bine cu nea Gogl, dar nu mi-a dat nici un raspuns la cautare. Nu vreau sa se asterne praful peste ele, mai ales daca sunt capabile a debita 5-10 W. Orice ajutor e binevenit. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• imreberes

9

• Depanatoru

3

• zbodeoc

3

• carageae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_30p1s.html

http://www.ebay.com/itm/Russian-30P1S-2 ... 0495170589

Daca echivalenta cu 25L6G are ceva adevar - tensiunea la filament e de 30V pentru rusoaice si 25 pt. "echivalent" atunci poti face orice schema cu 6L6G, adica, mai pe ruseste, 6P3S.

Dealtfel electrozii sunt dispusi la fel ca la 6P3S...schimbi doar tensiunea la filament...

Link spre comentariu
:ras: Sa nu zici ca am gasit 2 buc de 6P3S cu tensiune de filament diferit! firma producatoare are emblema asemanatoare cu litera M numai ca partile laterale ale M-ului sunt rotunjite , ca un arc de cerc.
Link spre comentariu

Atunci inseamna ca in afara de 6K9, am si celelalte lampi din radioul respectiv. Inteleg bine ca alimentarea era cu 110V ?Si daca puteti sa-mi dati si niste date despre traful de iesire... Ar fi superb

Link spre comentariu

Cred ca nu-i prea explicita schema si ca inscriptia "220V" trebuia mutat mai sus cu o conexiune... cred ca-i alimentat la 220V in schema, vezi ca mai are o rezistenta de 260(?) in serie cu filamentele si becurile. Trebuie cautat in cartile vechi datele transformatorului (pentru acel radio) dar n-am la indemina, poate intervin si pasionatii de radio... pentru audio cred ca merge orice transformator ~10W cu impedanta cit de cit aproape

Vezi ce zic oamenii astia ca-mi pare ca zic bine:

http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... -them.html

Link spre comentariu

N-are nici o legatura cu 6P3 , e pentru tensiuni mici , echipamente mobile alimentate din bateriiDar se poate folosi asa in audio , unii zic ca se obtin rezultate f buneImpedanta primarului nu e mai mica decat la alte lampi , pentru ca nu depinde de tensiunea anodica

Link spre comentariu

Daca am inteleg bine topicul , unii ziceau pe acolo ca are sunet mai bun decat 2A3. Si o schema folosita de ei. La alimentare cred ca ar merge aici trafurile de la TV urile alb-negru, cu consum redus

post-17384-139829323511_thumb.jpg

Link spre comentariu

Gasesti , procuri , construiesti un traf de alimentare potrivit , nu asta e problema principala ... tv-urile alb negru romanesti foloseau un autotransformator daca la ala te referi

Link spre comentariu

Daca datasheetul e corect si daca bine am inteles e intr-adevar un tub destinat radiourilor alimentate la vechile retele de 110V, dar are 0,5W la 3,5% distorsiuni...chiar merita?Se pare ca sunt niste lampi dedicate unor conditii speciale de lucru, daca sunt bune cred ca ai face fericit un colectionar de radio care are nevoie de asa ceva si care probabil iti va da la schimb ceva lampi mai utile pentru ce vrei tu sa construiesti...Parca nu merita sa le strici intr-un amplificator care va suna ca un aparat pe unde medii doar de dragul faptului ca se poate...TV-urile color nemtesti de generatie veche au ceva transformatoare bune pt. asa ceva...am avut si eu unul la vanzare...nu mai stiu daca s-a dat sau nu, scotea vreo 80-90V c.a.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări