cosmos Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Salut!Am un programator de la aceasta masina pe care incerc sa-l desfac sa ajung la cablaj, problema e ca axul de la butonul de programe nu se poate detasa de carcasa, am mai avut unul la fel la reparat dar nu mai tin minte exact cum naiba am reusit sa-l desfac. O ideie ceva va rog.cod producator 4812 282 19823 Timer Basic ALPHA AA2H, SAM Link spre comentariu
luk81 Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Dupa ce desfaci clemele placii si cele de la motoras, impinge cu axul care nu iese, in masa de lucru. Mai e o varianta, cu ajutorul unui cutter maresti diametrul gaurii axului Link spre comentariu
cosmos Postat Octombrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Ambele solutii nu sunt corecte . Sa largesti gaura prin care trece axul este imposibil , are distanta de la in un capat la altul mare (25mm) iar daca detasezi motorul tot nu rezolvi nimic.Asadar solutia cea mai usoara si cea mai corecta este sa slefuiesti doua zecimi din diametrul axului pe portiunea unde nu trece prin gaura carcasei nu afectaza in nici un fel. Asa am facut si la celalalt dar am uitat. Link spre comentariu
cosmos Postat Octombrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2011 La aceasta masina defectul se manifesta in felul urmator si anume ca in momentul in care trebuie sa incalzeasca apa programatorul sare imedeat in faza urmatoare si nu icalzeste apa.Am contolat urmatoarele:-rezistenta incalzire arsa , inlocuit cu originala-senzor NTC 11kohmi la intrare in programator se incadreaza in valoarea prevazuta in schema-verificat traseu alimentare rezistenta (contacte din programator)-presostat-selector temperatura ,se incadreaza in valorile prevazutede fab.-selector turatie-contacte imperfecte-tot ce inseamna rezistente , tranzistori, diode condensatori etc.- memoria nu am verificat-o ca oricum nu am dump.Are cineva vreo parere? Ar fi bine venita. Link spre comentariu
Vizitator razvatree Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Presostatul are contacte care tin tot consumul rezistentei,asa ca nu e exclus sa fie ceva in neregula acolo.De obicei contactu acela se mai topeste si chiar daca aparatul de masura iti indica conductie atunci cind este in sarcina se rupe si gata treaba. Link spre comentariu
cosmos Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Am sa-i schimb si presostatul ca am unul identic de la alta masina sa vad poate da vreun rezultat, daca nu,asta e renunt sa o mai repar. Link spre comentariu
luk81 Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Daca incercai cum am zis reuseai fara probleme. Eu nu am desfacut doar unul cum zici tu ca ai facut, am desfacut zeci. Cand am zis sa largesti diametrul gaurii, m-am referit doar la capatul la care ai acces. Ai desfacut partea cu motorasul? Mai are acolo niste lamele care e posibil sa nu mai faca contact. Verifica si potentiometrul de reglaj temperatura. Bafta si daca nu e bine ce am zis, pastreaza pt tine. Link spre comentariu
cosmos Postat Octombrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Lamele arata foarte bine iar la partea cu desfacutul ar merge sa fortezi axul dar risti sa-l strici asa raman la varianta mea de maxim 2 minute pentru al desface. iar daca citeai un pic mai cu atentie ai fi vazut ca am scris si despre selectorul de temperatura.Toate cele bune. Link spre comentariu
cosmos Postat Octombrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Am rezolvat-o ,am schimbat presostatul si functioneaza. Intradevar am masurat cu aparatul nu cu un consumator, merci pentru idee Razvatree.Apropo daca te impinge pacatul sa largesti gaura ai sfeclit-o acea gaura este defapt un lagar care centreaza axul programatorului , asa ca aveti grija la ideiile date de alti colegi. Restul comentariilor sunt in plus si nu-si au rostul aici. Link spre comentariu
Vizitator geo52 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 O schema de programator de la aceasta masina de spalat se poate gasi ?.Model ca cel prezentat mai sus ALPHA. Ma poate ajuta cineva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum