Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum sa pun un turometru de dacie pe un scuter de 2 timpi ?

Vizitator gery

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

12

• ROBEERT

1

Semnalul se culege de pe fisa de bujie,similar cu culegerea semnalului in cazul unui stroboscop pt reglarea avansului. Acest turometrul nu este potrivit pt aplicatia data,trebuie recalibrat de la 4 cilindri in 4T la 1 cilindru in 2T,in primul caz sant 2 scantei pe rotatie ,iar pt 2T@1 cilindru e o scanteie pe rotatie. Turatia maxima e de ~10 000rpm,iar la Dacia e 6000rpm.

Schimba-i electronica cu una facuta cu 555,instrumentul pastreaza-l. http://www.niqro.3x.ro/RPM/RPM.htm

Link spre comentariu

Semnalul se culege de pe fisa de bujie

Uzual in circuitul primar, la fisa bujiei doar cand nu avem acces la circuitul primar.

de unde sami fac rost de un turometru ?

Scuterul Dvs. ce tip este, dati mai multe detalii, F12 dar ce capacitate are?Am gasit o documentatie cu F12 max200cc, acesta este si al Dvs.?
Link spre comentariu

Asa e ,din circuitul primar al bobinei de inductie.Scuterele cu motoare 2T sant de 49cmc...124cmc; motoarele de capacitate mica sant turate,de undeva trebuie sa scoata puterea.Mai trebuie niste detalii,numai ca e F12 in 2T nu e suficient.

Link spre comentariu
Vizitator gery

am incercat turometru miau trebuit numai un - sa leg si cel din mijloc care ia semnalullam legat la proimarul bobinei si atat turometrul functioneaza a trebuit doar sa redesenez numerele pe placuta cu numere si gata calibrare :)) nu lam incercat pe scuter ci pe o capra java 207 are firele mai vizibile si e mai simplu .turometrul functiona dar nu a putut da destul curent si pentru bujie si pentru turometru .Daca am gresit cu ceva anuntatima

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări