Vizitator gery Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 dece is 3 fire pe turometru la ce trebe legate cablurile .sau cum as putea pune cel mai usor un turometru pe scuter? Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 La ce tensiune functioneaza instalatia electrica a scuterului, 6 sau 12V, are baterie?Schema turometrului romanesc pe care o am eu, este aceasta. Link spre comentariu
Vizitator gery Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 are baterie si emite 12 v Link spre comentariu
Vizitator gery Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 oare ii ca si almeu ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Nu stiu, dar daca aceasta este schema electrica a scuterului Dvs. , aveti aprindere electronica. Link spre comentariu
Vizitator gery Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 da da am desfacut turometrul o sa pun o poza cu fata si cu spatele placii Link spre comentariu
Vizitator gery Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 cred ca am gasit din ce ungi trebe iutat la turometru ca sa fie ca pe desen Link spre comentariu
Vizitator gery Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 nu am putut face poza mai clara azi ma duc sal incerc pe scuter daca o sa am rezultate va anunt Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Semnalul se culege de pe fisa de bujie,similar cu culegerea semnalului in cazul unui stroboscop pt reglarea avansului. Acest turometrul nu este potrivit pt aplicatia data,trebuie recalibrat de la 4 cilindri in 4T la 1 cilindru in 2T,in primul caz sant 2 scantei pe rotatie ,iar pt 2T@1 cilindru e o scanteie pe rotatie. Turatia maxima e de ~10 000rpm,iar la Dacia e 6000rpm. Schimba-i electronica cu una facuta cu 555,instrumentul pastreaza-l. http://www.niqro.3x.ro/RPM/RPM.htm Link spre comentariu
Vizitator gery Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 de unde sami fac rost de un turometru ? pt scuter? asta vreau sa aflu (dar cv ieftin sau sh) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Cauta prin targurile de vechituri,turometre de motociclete/bord complect ; in Ungaria la parcul rece(pe internet,telefon).Sau fa-ti unul. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Semnalul se culege de pe fisa de bujieUzual in circuitul primar, la fisa bujiei doar cand nu avem acces la circuitul primar.de unde sami fac rost de un turometru ?Scuterul Dvs. ce tip este, dati mai multe detalii, F12 dar ce capacitate are?Am gasit o documentatie cu F12 max200cc, acesta este si al Dvs.? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Asa e ,din circuitul primar al bobinei de inductie.Scuterele cu motoare 2T sant de 49cmc...124cmc; motoarele de capacitate mica sant turate,de undeva trebuie sa scoata puterea.Mai trebuie niste detalii,numai ca e F12 in 2T nu e suficient. Link spre comentariu
Vizitator gery Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 am incercat turometru miau trebuit numai un - sa leg si cel din mijloc care ia semnalullam legat la proimarul bobinei si atat turometrul functioneaza a trebuit doar sa redesenez numerele pe placuta cu numere si gata calibrare ) nu lam incercat pe scuter ci pe o capra java 207 are firele mai vizibile si e mai simplu .turometrul functiona dar nu a putut da destul curent si pentru bujie si pentru turometru .Daca am gresit cu ceva anuntatima Link spre comentariu
ROBEERT Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Se muta la electronica auto. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum