Vizitator B0gdan9 Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Salut tuturor! Mi-am luat ieri acest convector electric. In descrierea sa apare ca are 3 trepte de reglare a temperaturii 750/1250/2000 W si termostat reglabil care "permite mentinerea temperaturii constante in incapere" + protectie la supraincalzire. In legatura cu 2 aspecte as vrea sa va cer sfatul: 1) L-am monitorizat circa 75min. L-am fixat la un consum de 750W iar termostatul cu sageata oblic, spre stanga (nu are nicio gradatie, dar ca sa intelegeti ce spun, imaginati-va un ceas, si limba ceasului indicand ora 11) Astfel "setat", a mers si s-a oprit dupa cum urmeaza: In prima ora: a) a mers: 6minute, a stat: 9 min. b) a mers: 9min. a stat: 11.30min c)a mers: 8min a stat: 15.40min. In ora a doua: a) a mers: 7.40min a stat: 18.40min b) a mers: 6.10min, dupa care l-am oprit. As vrea sa-mi confirmati rationamentul pe care l-am facut, observand cifrele din prima ora de functionare: In prima ora, timpul de functionare total a fost de 6 + 9+ 8minute = 23 minute timpul total in care nu a functionat: 41minute Fiind setat la un consum de 750W, inseamna ca in 60 min consuma 0.75 Kw, corect? deci in cele 23 minute de functionare a consumat (23 x 0.75Kw) / 60min. = 0.28 Kw. Este corect rationamentul? M-am uitat pe o factura si daca am citit ce trebuia, eu platesc in jur de 4 000 (lei vechi) pt. 1 KW (inclusiv TVA), asta inseamna ca pentru cei 0.28kw consumati in cele 23minute de functionare, eu platesc 0.28x4000=1120 (lei vechi) . Este corect? 2) A doua intrebare: Ce rol are termostatul propriu zis? Daca eu setez convectorul sa consume 750W/ora (presupun?), acest termostat se poate roti intr-un cerc de la minim spre un maxim. Ce inseamna acest lucru? ca daca eu il dau la maxim, convectorul va consuma mai mult decat cei 750W setati de mine anterior? Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Consideratiile Dvs. sunt corecte, in timpul functionarii a consumat 0,28KWh. Numai ca nu vad cu ce va ajuta, chiar si la maxim(2000W) nu va face fata la iarna, iar incalzirea electrica e pur si simplu nerentabila. Termostatul nu va influenta decat timpul cat aparatul sta conectat la retea, daca ati pus convectorul pe treapta de 750W, sub nici o forma nu va consuma mai mult de atat. Link spre comentariu
Vizitator B0gdan9 Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Consideratiile Dvs. sunt corecte, in timpul functionarii a consumat 0,28KWh. Numai ca nu vad cu ce va ajuta, chiar si la maxim(2000W) nu va face fata la iarna, iar incalzirea electrica e pur si simplu nerentabila. Termostatul nu va influenta decat timpul cat aparatul sta conectat la retea, daca ati pus convectorul pe treapta de 750W, sub nici o forma nu va consuma mai mult de atat. Multumesc mult pentru raspuns. L-am luat doar pentru a-l folosi temporar, cateva ore pe zi, acum cand nu s-a dat inca drumul la caldura, iar in unele seri este rece in apartament, dar mai ales pentru perioada cand se intrerupe caldura (prin aprilie...) cand afara e inca rece. Anul acesta s-a incalzit afara spre sfarsitul lui mai, din aprilie, pana in mai... au fost zile cand a fost chiar rece in apt. Nu este rentabil, asa este... si totusi, intre a da bani pe medicamente si a cheltui in plus pe energie electrica, m-am gandit c-ar fi mai buna a doua varinata. Si o ultima intrebare: Cat de precise sunt acele prize cu contor pentru consumul de energie electrica? abaterea este minima fara de consumul real? sau nu trebuie sa ne bazam pe acelea, ele fiind orientative? Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Sunt foarte precise pt. sarcini rezistive gen bec cu incandescenta, resou, calorifer, mult mai precise decat contorul de la Electrica. Nu sunt precise pt. sarcini inductive, de ex. un tub fluorescent de 18W+drossel clasic este "incriminat" de acest contor digital ca ar consuma...80W!!! Din cauza ca drossel-ul inductiv la 50Hz, pt. acest tub, are cos fi de 0,25... Link spre comentariu
Vizitator B0gdan9 Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Sunt foarte precise pt. sarcini rezistive gen bec cu incandescenta, resou, calorifer, mult mai precise decat contorul de la Electrica. Nu sunt precise pt. sarcini inductive, de ex. un tub fluorescent de 18W+drossel clasic este "incriminat" de acest contor digital ca ar consuma...80W!!! Din cauza ca drossel-ul inductiv la 50Hz, pt. acest tub, are cos fi de 0,25...Ati putea sa-mi recomandati o astfel de priza? pentru a afla cat consuma electrocasnicele din apartament (tv, frigider, convectorul de care am intrebat, calculatorul... ). Cred ca e buna de avut in casa si de folosit ocazional... Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 http://www.google.ro/#sclient=psy-ab&hl ... 18&bih=635 Gasiti de la 35 de lei in sus, pt. necesitati casnice e foarte buna si una ieftina, cele mai scumpe nu sunt neaparat mai bune sau mai precise, doar au functii ce pot ajuta in caz de diferende cu furnizorul de electricitate, sunt unele care ofera raport, inregistreaza varfuri de tensiune, etc. Link spre comentariu
Vizitator B0gdan9 Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 http://www.google.ro/#sclient=psy-ab&hl=ro&source=hp&q=priza+contor&pbx=1&oq=priza+contor&aq=f&aqi=g3&aql=1&gs_sm=e&gs_upl=1334l4434l0l4632l12l10l0l2l2l0l318l1858l0.7.2.1l12l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=770fa81f776cb859&biw=1018&bih=635 Gasiti de la 35 de lei in sus, pt. necesitati casnice e foarte buna si una ieftina, cele mai scumpe nu sunt neaparat mai bune sau mai precise, doar au functii ce pot ajuta in caz de diferende cu furnizorul de electricitate, sunt unele care ofera raport, inregistreaza varfuri de tensiune, etc. Multumesc pentru raspuns si sugestii. De ce intrebasem de priza. Astazi am mai cautat modele de priza de acest tip (inainte sa ma apuc de calculele de mai sus) si am gasit, de exemplu acest model. In unul din comentarii, un cumparator precizeaza acestea. Raspunsul ma face sa cred ca prizele acestea nu-s precise sau prea putin utile (nu ma pricep deloc in domeniu, de aceea am intrebat). Ce parere aveti? Priza aceasta este utila? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum