cosmin_ctin2005 Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 salutare, Am facut si eu o alarma cu acest procesor. Am un buton de ON/OFF si un led care indica in ce stare se afla alarma (on/off). Daca alimentez in paralel cu alarma un releu ( releu semnalizare dacie) se activeaza alarma fara sa apas pe butonul ON/OFF. Daca alimentez releul cu o sursa diferita alarma functioneaza OK. Ce filtraj sa folosesc pentru alimentarea procesorului? Se foloseste un filtraj special? Multumesc anticipat! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Presupunand ca montajul tau de alarma are alimentarea decuplata in mod corespunzator (un condensator electrolitic 47-100uF/63V, in paralel cu un condensator de 100nF):Monteaza o dioda 1n4001 in paralel cu bobina releului, astfel incat banda argintie de pe corpul diodei sa fie la plusul sursei de alimentare si ,tot in paralel pe bobina releului, conecteaza un condensator de max.100nF/63V. Link spre comentariu
vcdec Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Eu iti recomand un filtru RC pe alimentarea PIC-ului inaintea stabilizatorului 7805, decuplari de 100nF pe pinii stabilizatorului, 100nF chiar pe pinii alimentare ai PIC-ului. MCLR e intern sau extern? Link spre comentariu
Bamse Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Salut Cosmin !!!.. putem vedea si noi schema electrica ? Link spre comentariu
cosmin_ctin2005 Postat Octombrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Salutare,dioda este usor de montat in casa si merge (am testat asta) dar releul este pe masina si este mai greu de montat.Poate gasim o metoda de filtrare fara sa montez o dioda pe releu.Schema vine cand ajung acasa.Multumesc! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Releul auto absoarbe un curent important la alimentare, asa incat efectul tensiunii de autoinductie generate de bobina (atat la alimentare, cat si la intreruperea acesteia) este suficient de important ca sa inducta fenomene tranzitorii (ce urca pana in domeniul RF), iar dioda si condensatorul au rolul de a elimina acest fenomen si de a proteja elementul de actionare. O posibila solutie ar fi montarea unui releu de curent mic, ale carui contacte sa alimenteze releul auto dintr-o alta sursa. Link spre comentariu
cosmin_ctin2005 Postat Octombrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2011 asta este schema Link spre comentariu
Bamse Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Salut Cosmin !!! ... incerca schema asta de conectare a releului. http://www.8052.com/forum/read/97779 Tensiunea de 12V pt releu o ai la intrarea in stabilizator. Nu trebuiesc condensatoarele de filtraj daca alimentezi din bateria masinii. In general pe sursele de alimentare acestea au rol de netezire a semialternantelor dupa puntea de diode , la tine nu este cazul deoarece alimentezi in cc. La cristal pune C=22nF . Pe leduri pune 560ohm sau 820ohm. Dioda D9 .. de protectie o inseriezi cu un fuzibil , in caz de alimentare inversa arde fuzibilu sau pui o punte redresoare si alimentezi in orice sens. D10 nu are rost ai stabilizat deja tensiunea de alimentare. C7 nu are rost filtrezi oricum cu C6 si C5. Controlerul COD-ul se poate vedea !? Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Salut Cosmin !!! La cristal pune C=22nF . pF!!!Da' cred ca sunt deja pF (si e doar greseala de scriere), altfel n-ar fi oscilat nici batut. Cred, cel putin. Link spre comentariu
Bamse Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Salut Cosmin !!! La cristal pune C=22nF . pF!!!Da' cred ca sunt deja pF (si e doar greseala de scriere), altfel n-ar fi oscilat nici batut. Cred, cel putin. Mai sa fie da asa este 22pF ... greseala mea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum