florinangeru Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Salutare tuturor, De ceva vreme telecomanda de la televizor s-a strica si pentru ca stau cu chirie am anuntat proprietarul si mi-a adus alta dar cu asta nu pot sa navighez in meniu :(, pot sa modific volumul, canalele sa intru in meniu dar nu am sageti ca sa navighez si sa confirm comanda si e enervant pentru ca mi-am tras cablu si tot cu 8 canale stau ). Azi m-am hotarat sa iau masuri am stat si am studiat pe net si am vazut ca se poate construi un senzor IR pentru iphone (detin un iphone 4) sau orice device cu android si cu ajutorul unui soft devine telecomanda universala . Am fost si am cumparat de la conex ledurile IR, rezistente smd de 15 ohmi si un spliter audio jack stereo ca sa realizez senzorul . In seara asta o sa il construiesc si zilele urmatoare o sa pun poze cu el si componentele achizitionate . Senzorul am inteles din cat am citit ca este copiat dupa un senzor facut de griffin.Problema este urmatoarea daca mai sunt utilizatori de iphone, ipod, android..... si folosesc deja aplicatii gen universal remote sa posteze aici si sa alegem ce-a mai buna aplicatie sau daca cineva este iscusit in ale programarii si poate crea o aplicatie de genul asta si mai bine . Principiul de functionare al telecomenzii este urmatorul:- senzorul se conecteaza la mufa audio pentru casti- aplicatia de fapt este un player de muzica in care se pot edita si aranja butoane intr-o interfata- fiecarui buton i se poate aloca o melodie in format necompresat de cateva secunde pe o anumita frecventa- la apasarea unui buton aplicatia reda melodia alocata, astfel trimitand impulsuri catre senzorul conectat la mufa audio Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Acuma problema ar fi ca Iphone-ul HTC-ul sau orice alt dispozitiv utilizat sa si deschida ledurile in IR cu semnalul audio livrat.Pana una alta incearca sa pui un led normal sa vezi daca se aprinde pe o melodie, eu ma cam indoiesc insa tot ce e posibil.Pe HTC3600 mergea era un soft ce stia avea functia de invatare telefonul era dotat cu infrarosu.In zilele noastre telefoanele numai au IRDA mai toate is dotate cu cel putin blustut sau wi-fi.Succes in ale surubaritului ;) Link spre comentariu
florinangeru Postat Octombrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Da stie sa le deschida daca pun o melodie si privesc ledurile prin intermediul unei camere de la un telefon mobil mai vechi se vede lumina de la leduri Link spre comentariu
florinangeru Postat Octombrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Pana una alta am gasit inca o utilitate a senzorului pentru impatimitii fotografiei ! un tutorial cum sa construiesti senzorul, utilizarea softului si.... altele Nimeni interesat de telecomanda universala?? sau prea putina lume detine un device Apple/Android ? Link spre comentariu
Traxxx Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Si eu sunt interesat, am un galaxy mini, cat despre program nu cred ca va fi usor de realizat, eu am descoperit ca exista o placa IOIO android cu care poti face o gramada de aplicatii prin usb-ul telefonului Link spre comentariu
florinangeru Postat Octombrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Mai nu imi dau seama cat de greu este de construit softul, dupa principiul de functionare nu cred ca e prea greu . Avand in vedere ca este complet costumizabila are intrebuintari nelimitate de la telecomanda tv pana la controler IR de lumini si alte nebunii. Intre timp am gasit aplicatia care foloseste tipul asta de senzor aici se poate vedea cum functioneaza si de aici http://itunes.apple.com/us/app/my-tv-re ... 49681?mt=8 se poate descarca gratuit. Problema mare la aceasta aplicatie este ca o pot descarca doar daca am cont pe itunes de United States si eu am de Romania, trebuie sa gasesc pe cineva cu cont de USA offf ... Ar mai fi aplicatia RedEye care se poate descarca de aici pentru iphone http://itunes.apple.com/us/app/redeye/id315598320?mt=8 eu am descarcat-o deja si aici ! un tutorial de functionare si setare, dar si la asta este o problema pentru activare aplicatiei trebuie sa introduci numarul serial al senzorului cumparat de la ei o sa caut sa vad daca gasesc aplicatia crackuita sau un serial ceva Ambele aplicatii sunt disponibile pe piata si pentru android si pentru iphone, revin cu poze si alte noutati salutare tuturor. Link spre comentariu
florinangeru Postat Octombrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Si ceva poze dupa cum am promis Link spre comentariu
florinangeru Postat Octombrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2011 si continuare Link spre comentariu
florinangeru Postat Octombrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Nu am reusit sa mai fac mare branza am avut altele pe cap, dar ceva ceva tot am facut am testat senzorul cu aplicatia DSLR.bot si un aparat foto CANON EOS 400D merge super este cu adevarat utila jucaria Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum