Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator portabil

thewax

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• thewax

10

• cristi71

5

• Spitfire

3

• cristian_draghiescu

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna eu am facut un incarcator portabil exact ca cel prezentat in acest filmulet

..Numai ca in loc de acel acomulator de 12v eu am folosit o baterie de 9v.Cu acest incarcator am reusit sa incarc un psp de vreo 3 ori si un telefon de vreo 4 ori si nu am avut niciun fel de problema cu telefonu/incarcatorul! :da

Bafta icon_jook

Link spre comentariu

am folosit o baterie de 9v.Cu acest incarcator am reusit sa incarc un psp de vreo 3 ori si un telefon de vreo 4 ori

Care este capacitatea bateriei de 9 V pe care aţi folosit-o,respectiv a acumulatorului încărcat (şi încă de 3-4 ori) ?Întreb acest lucru deoarece mi se pare că d.p.d.v. energeticceva nu se potriveşte... Sau bateria de 9 V a fost obţinutăprin înserierea a 6 elemente tip D sau C ?
Link spre comentariu

Scrie chiar pe schema cum trebuie confectionata acea bobina, 70 spire CuEm 0,25 pe un miez de soc de 10mH.Se poate face fara probleme pe orice toroid mic, sau un cilindru de ferita, nu e foarte critic, de mers merge oricum, cu ce randament e alta poveste.

Link spre comentariu

am folosit o baterie de 9v.Cu acest incarcator am reusit sa incarc un psp de vreo 3 ori si un telefon de vreo 4 ori

Care este capacitatea bateriei de 9 V pe care aţi folosit-o,respectiv a acumulatorului încărcat (şi încă de 3-4 ori) ?Întreb acest lucru deoarece mi se pare că d.p.d.v. energeticceva nu se potriveşte... Sau bateria de 9 V a fost obţinutăprin înserierea a 6 elemente tip D sau C ?
Bateria nu este una normala de 9v ci una de 9,6 cum este la masinile teleghidate (dinaceea reincarcabila)Imi cer scuze de eroarea efectuata.Dar intre incarcarea telefonului si a psp-ului a fost reincarcata si bateria :da .
Link spre comentariu

@ Spitfire : Multumesc acum am vazut . Acum inca o intrebare pt. ca nu am mai realizat niciodata o bobina deaia . Miezul ala de unde il iau? adica de unde stiu ca e de 10 mH? Cele din surse atx ar fi bune?.

Link spre comentariu

Pai e orientativ, bobina are 10mH, miezul nu poate avea inductanta de unul singur. :rade:

Pentru un banal "Joule Thief" precum schema de mai sus, merge orice torulet de 20-30 mm diametru.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări