thewax Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Buna ziua .Dupa cum spune si titlul as vrea sa fac un incarcator pentru telefon portabil . Portabil in adevaratul sens al cuvantului adica un incarcator alimentat de la baterii/acumulatori care incarca acumulatorul telefonului . Intrebarile ar fi urmatoarele : Se poate asa ceva? daca se poate Nu ar afecta acumulatorul sau telefonul? Multumesc.Alex Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 evident ca se poate si nu afecteaza cu nimic telefonul si bateria acestuia daca e realizat corect . Link spre comentariu
thewax Postat Octombrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Acum ca stiu ca nu poate afecta cu nimic daca e realizat corect , ce schema as putea folosi sau cum as putea sa il realizez? Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 vedeti ce tensiune scoate incarcatorul de la retea, si puteti face cu lm 317 la fel. Link spre comentariu
thewax Postat Octombrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2011 eu ca de obicei imi incarc telefonul la usb de la Pc problema e ca atunci cand am nev mai mare de baterie la telefon e descarcata .Deci la usb sunt 5v din cate stiu eu . Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 atunci,,iata o schema simpla.succes Link spre comentariu
thewax Postat Octombrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Am gasit ceva pe youtube acest filmulet si pe langa el multe altele : as fi interesat .A mai construit cineva asa ceva pana acum? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Deci la usb sunt 5v din cate stiu eu .De la portul USB (tensiunea disponibilă = 5 V)nu se poate cu această schemă, diferenţa dintretensiunea de intrare şi cea de ieşire trebuie să fiede cel puţin 3 V. În plus, acumulatoarele Li-Ion sauLi-Po cu care sunt echipate telefoanele actualenecesită un regim de încărcare special (căutaţi peforum, această problemă a fost larg dezbătută).un incarcator alimentat de la baterii/acumulatori care incarca acumulatorul telefonului.O soluţie (mai degrabă "transportabilă" decât "portabilă" !)ar fi să utilizaţi un încărcător auto pentru telefon şi o bateriede acumulatoare de 12 V/4 Ah (sau mai mult). Link spre comentariu
thewax Postat Octombrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2011 @cristian_draghiescu Problema mai mare este ca inca nu am 18 ani si chiar de as avea nu cred ca o sa am masina dupa mine tot timpu .Din cate am vazut pe youtube din filmulete acel "minty boost" ar functiona . Pareri? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Problema nu este... o problemă !Acel acumulator de 12 V/4 Ah nu este unul auto ! Link spre comentariu
thewax Postat Octombrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Stiu ce fel de acumulator este ,doar ca eu as vrea sa alimentez totul de la cativa acumulatori mai mici . Nu vreau ca sa ma tina acei acumulatori n incarcari ci macar odata sau de doua ori sa incarc. Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 schema nu e facuta pt usb..nici ar avea ce sa incarce..ce telefon se incarca cu 2-3 volti? scheema e valabila pt acumulator mai mare ..12 v sau grup cum zicea colegul. in ceea ce priveste clipul de pe YT incarcarea e probabil de scurta durata , un acumulator asa mic (ca cel din cutiuta respectiva) nu are de unde sa debiteze curent pt o incarcare completa in timp al acumulatorului device ului respectiv.deci e un trick.. Link spre comentariu
thewax Postat Octombrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Poi in cazul asta nici macar cu 4 acumulatori fiecare sa zicem ca are in jur de 2000mah? Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 evident ca da cu 4 acumulatori de 2A/h..teoretic,,in pratica pot aparea probleme la legarea in paralel a acestora..dar nu stiu ce v ar ajuta un ciclu de incarcare sau 2 maxim, in plus de la un asemenea grup de acumulatori. mai simplu e sa achizitionati inca un acumulator de telefon in plus,, Link spre comentariu
thewax Postat Octombrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2011 teoretic asa e doar ca acele incarcari sa zicem sa le am " in caz de" .... si sa cumpar inca un acumulator ma ajunge mult mai mult Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum