Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator portabil

thewax

Postări Recomandate

Buna ziua .Dupa cum spune si titlul as vrea sa fac un incarcator pentru telefon portabil . Portabil in adevaratul sens al cuvantului adica un incarcator alimentat de la baterii/acumulatori care incarca acumulatorul telefonului . Intrebarile ar fi urmatoarele : Se poate asa ceva? daca se poate Nu ar afecta acumulatorul sau telefonul? Multumesc.Alex

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• thewax

10

• cristi71

5

• Spitfire

3

• cristian_draghiescu

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Deci la usb sunt 5v din cate stiu eu .

De la portul USB (tensiunea disponibilă = 5 V)nu se poate cu această schemă, diferenţa dintretensiunea de intrare şi cea de ieşire trebuie să fiede cel puţin 3 V. În plus, acumulatoarele Li-Ion sauLi-Po cu care sunt echipate telefoanele actualenecesită un regim de încărcare special (căutaţi peforum, această problemă a fost larg dezbătută).

un incarcator alimentat de la baterii/acumulatori care incarca acumulatorul telefonului.

O soluţie (mai degrabă "transportabilă" decât "portabilă" !)ar fi să utilizaţi un încărcător auto pentru telefon şi o bateriede acumulatoare de 12 V/4 Ah (sau mai mult).
Link spre comentariu

@cristian_draghiescu Problema mai mare este ca inca nu am 18 ani si chiar de as avea nu cred ca o sa am masina dupa mine tot timpu .Din cate am vazut pe youtube din filmulete acel "minty boost" ar functiona . Pareri? :jytuiyu

Link spre comentariu

Stiu ce fel de acumulator este ,doar ca eu as vrea sa alimentez totul de la cativa acumulatori mai mici . Nu vreau ca sa ma tina acei acumulatori n incarcari ci macar odata sau de doua ori sa incarc.

Link spre comentariu

schema nu e facuta pt usb..nici ar avea ce sa incarce..ce telefon se incarca cu 2-3 volti? scheema e valabila pt acumulator mai mare ..12 v sau grup cum zicea colegul. in ceea ce priveste clipul de pe YT incarcarea e probabil de scurta durata , un acumulator asa mic (ca cel din cutiuta respectiva) nu are de unde sa debiteze curent pt o incarcare completa in timp al acumulatorului device ului respectiv.deci e un trick..

Link spre comentariu

evident ca da cu 4 acumulatori de 2A/h..teoretic,,in pratica pot aparea probleme la legarea in paralel a acestora..dar nu stiu ce v ar ajuta un ciclu de incarcare sau 2 maxim, in plus de la un asemenea grup de acumulatori. mai simplu e sa achizitionati inca un acumulator de telefon in plus,, :dans:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări